Мапа порталу

Віце-мер Юрій Степанець: «День Соборності України - це символ віри, незламності духу, стійкості та вірності своїй країні»

У понеділок, 22 січня, в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії відбулися святкові заході, приурочені до Дня Соборності України. Присутніх зі сцени привітали заступник міського голови Юрій Степанець, керівник облдержадміністрації Олексій Савченко, перший заступник голови обласної ради Іван Кухта.

- 22 січня 1919 року назавжди увійшло в історію українського народу як величне національне свято. Цього дня на Софійському майдані у Києві було урочисто проголошено об'єднання у єдину соборну Україну двох державних утворень, а ідея незалежності й державного суверенітету стали головним змістом ідеології українського народу. День Соборності України - не просто важлива державна подія, це - символ віри, незламності духу, стійкості та вірності своїй країні, - сказав Юрій Степанець.

 Він відзначив, що сьогодні мільйони українців стали на захист єдності й територіальної цілісності України. Тисячі українських воїнів та волонтерів, серед яких є і багато наших земляків з Миколаєва, воюють на сході за соборну українську землю.

- Нехай славні сторінки історії нашої Батьківщини слугують доброю наукою для сучасників та майбутніх поколінь. Адже вони свідчать, що штучні намагання нас поділити ніколи не матимуть успіху. Бо ми, українці, єдиний народ і в цьому наша сила!  - сказав заступник Миколаївського міського голови.  

З нагоди свята Юрій Степанець вручив Почесні грамоти міського голови.

- Об’єднавшись, ми можемо долати будь-які перешкоди в нашому житті, - відзначив Олексій Савченко, подякувавши всім, хто обрав справу розбудови соборної та самостійної Української держави!

Іван Кухта висловив надію, що український народ зможе відбудувати по-справжньому соборну державу.

- Бажаю всім взаєморозуміння та наснаги у розбудові нової України, не повторювати прикрих помилок минулого та впевнено крокувати у майбутнє! – сказав Іван Кухта.

Олексій Савченко і Іван Кухта також вручили нагороди.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/220118)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: