Мапа порталу

Виконком міської ради погодив рішення про вшанування пам’яті учасників АТО

У понеділок, 11 грудня, виконком Миколаївської міської ради погодив рішення про вшанування пам’яті учасників антитеррористичної операції, яким визначається порядок виготовлення та встановлення меморіальних дошок героям АТО у Миколаєві.

Як пояснила начальник відділу охорони культурної спадщини управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Ірина Бондаренко, з метою увічнення пам’яті мешканців м. Миколаєва, які загинули в зоні проведення АТО захищаючи Батьківщину, враховуючи звернення Миколаївської філії громадської організації “Українська асоціація інвалідів АТО” пропонується в пам’ять про кожного мешканця м. Миколаєва, який загинув у зоні проведення АТО встановлювати одну меморіальну дошку – або за місцем навчання, або за місцем роботи чи проживання.

Виготовлення та встановлення меморіальної дошки здійснюється тільки на підставі рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

- На даний момент у Миколаєві встановлено 17 меморіальних дошок героям, які загинули, відстоюючи Незалежність України. Цим рішенням пропонується встановити ще 14 меморіальних дошок за кошти міського бюджету. Усі питання  з родинами учасників АТО та адміністрацією навчальних закладів, на базі яких планується встановити меморіальну дошку, узгоджені, - зазначила Ірина Бондаренко.

Відповідальним за виготовлення та встановлення меморіальних дощок за рахунок коштів міського бюджету в пам’ять військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції, визначено начальника управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрія Любарова.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на заступника міського голови Євгена Шевченка.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/11122017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: