Мапа порталу

"Транспортна політика, якої ніколи не було в Миколаєві": депутати підтримали Програму розвитку сталої міської мобільності

Миколаївські депутати підтримали проект Програми розвитку сталої міської мобільності на 2018-2019 рр.

Документ включає в себе розробку транспортної моделі міста, схем оптимізації маршрутів громадського транспорту, плану регулювання вантажних і транзитних перевезень, схем організації дорожнього руху, розвитку приміських автобусних перевезень, водного пасажирського транспорту, створення нових парковоктапішохідно-велосипедних зон.

Про це стало відомо у середу, 8 листопада, під час засідання постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі.

- Сенс програми в тому, щоб розробити План сталої міської мобільності. Це незамінний інструмент планування міст, який використовується у Європі і є обов'язковим документом. Зараз вже багато міст України також ведуть підготовку з розробки таких документів. По суті, це транспортна політика міста, якої немає, і ніколи не було в Миколаєві. Її потрібно впроваджувати. Це основний елемент майбутньої Стратегії розвитку міста, - вважає проектний менеджер КУ «Агенція розвитку Миколаєва» Денис Моляка.

 - У наступному році ми повинні отримати документ зі схемою оптимізації маршрутів міського громадського транспорту, для того, щоб далі працювати з банками. А потім все інше буде розроблятися поетапно», - додав віце-мер Юрій Степанець.

Відзначається, що до розробки Плану можуть підключитися компанії зі світовим ім'ям, які мають досвід впровадження технологій в області транспортного проектування і моделювання. На основі розробленого документа в подальшому будуть прийняті секторальні програми розвитку громадського транспорту, велоінфраструктури, приміських автобусних перевезень, водного транспорту, схем безпеки дорожнього руху та інше.

- Без вашої стратегії ми не будемо розуміти, куди йти далі з тими кредитами. І друге, на виході ми повинні отримати не тільки інфраструктуру, але й вартість проїзду, - підсумувала в.о. міського голови Тетяна Казакова.

 

КУ "Агенція розвитку Миколаєва"

 

IMAGE FOLDER (/files/News/09112017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: