Мапа порталу

“Відкриті дані в дії. Вивчаємо найкращі практики разом”
Дані Міст та TransparenCEE запрошують на воркшоп з відкриття даних

image

26 вересня, відразу після Форуму Персональної Демократії, Ініціатива “Дані Міст” та мережа TransparenCEE запрошують громадських активістів зі всієї України долучитися до воркшопу “Відкриті дані в дії. Вивчаємо найкращі практики”.

“Дані Міст” вже допомагають п'яти містам, - Коломиї, Рівному, Вознесенську, Миколаєву та Ужгороду, - виробити свою політики відкритих даних. Проте, щоб відкриті дані справді мали вагу та приносили користь місту й його мешканцям, ними потрібно постійно і правильно користуватися. Цей воркшоп спробує об’єднати в одній тренінговій залі місцевих активістів, чиновників міських рад та вже досвідчених користувачів відкритих даних, аби поділитися найцікавішими ідеями та прикладами.

Зі свого боку, “Дані Міст” та TransparenCEE розкажуть про реальні кейси впровадження відкритих даних в Україні та інших європейських країнах,та потрібні для цього інструменти. А ще, звичайно, ми разом подумаємо, які проблеми українських міст можна ефективно вирішити за допомогою формату відкритих даних. Чи ми б хотіли мобільний додаток, за допомогою якого можна переглянути найближчі child-friendly заклади або доступ до Генерального плану міста у зручному форматі? Чи, наприклад, нанести на карту міста паспорти усіх забудов, що зараз ведуться? Одним словом, запрошуємо активних громадян трохи побрейнстормити та покреативити, познайомитися з міжнародним досвідом, поділитися ідеями з новими друзями та знайти підтримку для своїх ініціатив!

Ідеальні учасники нашого воркшопу:

  • 5 чиновників, які працюють з відкритими даними у міських радах в рамках Ініціативи “Дані Міст”
  • 5 активістів з міст, відібраних в рамках Ініціативи “Дані Міст”, які хочуть познайомитися з прикладами використання відкритих даних та готові ділитися власними ідеями
  • 5 досвідчених користувачів відкритих даних з різних областей, які мають власний досвід використання даних та хочуть ним поділитися з учасниками Ініціативи “Дані Міст”.

Тренери:

• Тін Гебер, фасилітатор та тренер, креативний стратег та технолог, менеджер інноваційних проектів

• Ірина Швець, менеджер проектів, Ініціатива “Дані Міст”, Громадянська мережа ОПОРА

Запрошуємо заповнити заявку на участь!

Воркшоп є окремою подією в рамках Форуму Персональної Демократії (25 вересня) та проходитиме у вівторок, 26 вересня. Організатори покривають вартість проїзду до Києва та можуть забезпечити проживання у готелі “Альфавіто” з 24 по 27 вересня, щоб учасники мали змогу відвідати усі події Форуму. Для легшої комунікації з іноземним тренером буде забезпечено переклад.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: