Мапа порталу

Усього за два місяці співпраці з благодійним фондом "Гейн" Миколаїв отримав близько 30 багатофункціональних медичних ліжок та кілька десятків тонн виробів медичного призначення

Миколаїв отримав другу партію благодійної допомоги в рамках співробітництва з німецьким благодійним фондом «Гейн». Нагадаємо, що робота з благодійною установою розпочалася лише два місяці тому, а міські заклади охорони здоров’я та соціального захисту населення вже вдруге отримують великі партії м’якого інвентарю, засобів особистої гігієни, медпрепаратів, функціональні медичні ліжка тощо.

У вівторок, 29 серпня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відвідав лікарню швидкої медичної допомоги, лікарню №1 та міський притулок для громадян похилого віку та інвалідів, яким була розподілена чергова партія благодійної допомоги з Німеччини.

За останні два місяці ми вже вдруге отримали благодійну допомогу від німецького фонду "Гейн", з яким ми дуже плідно співпрацюємо. Нашим закладам охорони здоров’я і соціального захисту передано близько 30 спеціальних ліжок з ортопедичними матрацами,  засоби особистої гігієни, велику кількість іншого медичного приладдя. Дякую фонду "Гейн" та сподіваюся на подальшу підтримку, - зазначив міський голова. - Наразі триває обговорення питання щодо надання Миколаєву допомоги у вигляді медичного обладнання.

У відділенні реанімації ЛШМД відтепер будуть використовувати зручні багатофункціональні ліжка з протипролежневими матрацами, які знаходяться у дуже хорошому стані. Крім того, ЛШМД отримала велику кількість перев’язочного матеріалу, поглинаючих пелюшок, ліків та інших необхідних виробів медичного призначення.

Такі ліжка-трансформери для реанімації збільшують шанс на одужання хворого, - зазначив головний лікар Олександр Дем’янов. - Вони допомагають людині швидше відновлювати свої сили, а медперсоналу полегшують транспортування пацієнтів. Крім того, лікарня отримала таку кількість засобів індивідуального догляду, що вистачить до кінця року. Протягом 12 місяців у ЛШМД обслуговується 15 тис. пацієнтів, проводиться більше 800 серйозних операцій. Благодійна допомога насамперед використовуватиметься для потреб тяжких хворих.

Користуючись нагодою, головний лікар ЛШМД продемонстрував присутнім апарат штучної вентиляції легенів, який було придбано за кошти міського бюджету, додатково виділені поточного року на галузь медицини.

 - Це прилад англійського виробництва, дуже якісний та надійний. Завдяки міській владі устаткування нашої лікарні поповнилося обладнанням вартістю 645 тис. грн., що вважається еталоном серед подібних приладів, - відзначив Олександр Дем’янов.

При цьому він додав, що найближчими днями лікарня очікує ще й на доставку пересувного рентген-комплексу, який також придбаний за кошти міського бюджету через процедуру відкритих закупівель.

Партію багатофункціональних ліжок передали міському спеціалізованому кардіологічному відділенню у міській лікарні №1 (вул. 2 Екіпажна,4). Крім того, медичний заклад отримав вироби медичного призначення, засоби догляду за хворими, ліки тощо.  

Мер Олександр Сєнкевич оглянув відділення, поспілкувався з медпрацівниками та відзначив, що, на його думку, у кожної міської лікарні має бути своя спеціалізація. Керівник міста запевнив медиків, що потреби галузі охорони здоров’я для нього є пріоритетними, міська влада й надалі вживатиме заходів, щоб миколаївці отримували якісну і оперативну медичну допомогу, а медпрацівники - гідні умови для роботи.

У  міському притулку для громадян похилого віку та інвалідів в присутності мера тестували нове приладдя, радіючи, що комфортні медичні ліжка допоможуть покращити догляд за мешканцями закладу, прикутими до постелі.

Директор притулку Володимир Власов розповів, що заклад отримав велику кількість засобів гігієни.

Це підгузки, бинти, вата, спеціальні пелюшки тощо. Середній вік наших підопічних - 73 роки.  Із 40 осіб 15 - лежачі хворі, тож слід наглядати, щоб у них не утворювалися пролежні. Завдяки гуманітарній допомозі це буде робити набагато легше та ефективніше, -  сказав він. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/fondgeyn)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: