Мапа порталу

"Миколаївоблтеплоенерго" має позитивне сальдо", - Микола Логвінов про ситуацію з боргами на підприємстві

Борги обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» менші, аніж борги перед підприємством, тому інформація про мільярдний борг, озвучена одним з депутатів Миколаївської міської ради, не відповідає дійсності.

Про це повідомив в.о. директора обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

- Зважаючи на те, що окремі депутати Миколаївської міської ради не володіють актуальною інформацією щодо стану справ на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», вважаємо за необхідне надати пояснення стосовно боргів підприємства.  Борг перед підприємством складає 194,6 мільйонів гривень, які складаються, в тому числі, з 66,2 мільйонів гривен боргу населення, 39,6 мільйонів пільг та субсидій, ще 83,7 мільйони за різницю в тарифах. Дві останні цифри підприємству має сплатити держава. Варто зазначити, що за останні два місяці шляхом проведення роботи с боржниками суму боргу населення вдалося зменшити на 15,8 мільйонів гривень, - сказав в.о. директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Крім того, Микола Логвінов повідомив, що на даний момент підприємство заборгувало 157,8 мільйонів гривень, в тому числі:

- за природний газ НАК «Нафтогаз України» - 125,4 мільйони гривень;

- за розподіл та транспортування природного газу – 11,75 мільйонів гривень;

- з оплати праці – 6,4 мільйони гривень;

- ПДФО – 4,1 мільйони гривень;

- військовий збір – 177,2 тисяч гривень;

- ПДВ – 6,85 мільйонів гривень;

- ЄСВ – 2 мільйони гривень;

- за послуги і матеріали – 979,2 тисяч гривень.

Виходячи з вищевикладеного, підприємство виходить на позитивне сальдо, яке становить близько 36,8 мільйонів гривень. Після проведення взаєморозрахунків по пільгам та субсидіям заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» складатиме 90,8 мільйонів гривень, перед ПАТ «Миколаївгаз» – 6,8 мільйонів гривень.

Також, як зазначив Микола Логвінов, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» є учасником проекту «Підвищення енергоефективності в сфері централізованого теплопостачання України», який фінансується за рахунок позик, наданих Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Фондом чистих технологій (ФЧТ). Позичальником за Проектом є Міністерство фінансів України. Загальна сума позики складає 21 мільйон 770 тисяч доларів США. До 2019 року підприємству надано пільговий період, за яким оплачуються лише відсотки по кредиту.

Погашення кредитних коштів буде відбуватися за рахунок зекономлених завдяки модернізації котельних та ізоляції теплових мереж надземної та підвальної прокладки від котельних підприємства сучасними теплоізолюючими матеріалами, що призведе до зменшення споживання природного газу на 1 041,4 тис. н.м3/рік.

- Що стосується строків погашення, то відбуватиметься воно протягом 15 років (з 2019 року до 2034 року), а не за 1 рік повною сумою після переходу підприємства в комунальну власність міста, як заявляє один з депутатів міськради. Також варто нагадати, що отримання кредиту від Міжнародного банку не було забаганкою чи одноосібним рішенням попередніх керівників «Миколаївоблтеплоенерго», чи діючого керівника. 3 липня 2014 року в ході сесії Миколаївської міської ради було прийнято рішення підтримати участь ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» у проекті «Підвищення енергоефективності в сфері централізованого теплопостачання України». Таким чином міська рада виступила гарантом на 70% від суми кредиту, що становить 13 мільйонів 7 тисяч доларів США, - зазначив Микола Логвінов.-  Від імені колективу підприємства звертаюся до депутатів Миколаївської міської ради з проханням не поширювати недостовірну та неточну інформацію стосовно «Миколаївоблтеплоенерго», особливо в період переходу підприємства в комунальну власність міста та підготовки до опалювального сезону. Якщо ви насправді хочете розібратися в ситуації, ми завжди готові надати будь-яку інформацію стосовно стану справ. Сподіваємося, що подібні заяви є лише прикрою неточністю, а не діями, спрямованими на зрив процесу переходу підприємства та старту опалювального сезону.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/17082017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: