Мапа порталу

Будуємо безперешкодне місто: у Департаменті ЖКГ обговорили хід проведення робіт із облаштування пандусів в житлових будинках

Цього тижня, за ініціативи директора департаменту ЖКГ Андрія Палька, відбулася робоча зустріч, в ході якої учасники обговорили  хід проведення робіт з влаштування пандусів в житлових будинках, де проживають люди з обмеженими можливостями.  

У заході прийняли участь представники ФОК інвалідів "Вікторія" Руслан Бузик та Ольга Виноградова, перший заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування  департаменту соціального захисту Тетяна Подаєнко та Анар Ахундов - голова Миколаївської міської ради національних товариств.

- В різних випадках є необхідність влаштовувати пандуси як зовнішні, так і внутрішні. Всі будівельні вимоги до будівництва пандусів в будинках старих серій виконати, нажаль, неможливо. Сходи вузькі, довжина площадок перед ними не дозволяє витримати необхідний кут нахилу полотна пандусу, тому користуватися таким пристроєм доводиться з помічниками.  Ще складніше, якщо людина проживає не на першому поверсі. Кожний випадок потребує індивідуального підходу. У 2017 році на будівництво пандусів заплановано 720 тис.грн, - зазначив Андрій Палько.

Також, було зазначено, що розрахувати на скільки будинків це вистачить складно, тому що коштувати пандус в одному випадку буде 2-4 тис.грн., а можливо треба буде витратити 60-80 тис.грн. В першочерговому переліку 30 адрес. Найважче забезпечити  можливість пересування по сходах для тих, хто мешкає на 4-5 поверсі у будинку без ліфту.

Руслан Бузик та Ольга Виноградова запропонували декілька конструкцій пандусів, які можуть прибиратися та не заважати іншим мешканцям. Найбільш зручними мали б бути електричні підйомники  або із спеціальних блоків аби людина мала можливість обійтися без сторонньої допомоги. Та поки це складно і з фінансової, і  з соціальної ситуації. Немає гарантії, що такий пристрій не стане привабливим об'єктом для крадіїв. Таких людей чужа біда не хвилює.

В результаті, присутні домовилися про налагоджування діалогу у цьому питанні. Зокрема,  планується, що надалі підрядні організації будуть проводити зустрічі з людьми з обмеженими можливостями,  які щодня користуються пандусами та з активістами ФОК інвалідів "Вікторія" для консультацій та узгодження конструкції пандусу. 

Департамент ЖКГ

IMAGE FOLDER (/files/News/21072017_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: