Мапа порталу

Миколаїв офіційно приєднався до ініціативи Європейського Союзу "Угода мерів" - місто взяло на себе зобов'язання знизити на 30% викиди вуглекислого газу в атмосферу

У понеділок, 19 червня, Миколаїв офіційно приєднався до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів».

Так, у ході XI Міжнародної конференції "Угода Мерів і енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра", яка проходить у Славутичі у рамках Європейського тижня сталої енергетики, з боку міста підпис під угодою поставив віце-мер Олександр Омельчук.

 - 6 квітня 2017 року міський рада проголосувала за намір приєднатися місту Миколаєву до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів». Це флагманська європейська ініціатива, яка спрямована на курс зниження викидів СО2 в атмосферу. Миколаїв взяв на себе зобов'язання знизити до 2030 року викиди вуглекислого газу в атмосферу на 30%. Для цього ми вже сьогодні розробляємо базовий кадастр викидів та план дій зі сталого енергетичного розвитку. За умовами угоди цей план ми повинні розробити протягом року. Впевнений, ми це зробимо! - прокоментував подію Олександр Омельчук.

Як зазначив віце-мер, сьогодні у рамках Європейського тижня сталої енергетики пройшла церемонія офіційного підписання угоди. Таким чином, Миколаїв став одним із 7 тисяч європейських муніципалітетів, які приєдналися до цієї ініціативи і вибрали шлях енергоефективності та скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Крім того, Олександр Омельчук розповів, що у рамках Європейського тижня сталої енергетики 23-24 червня в Миколаєві відбудеться виставка-форум, присвячена питанням енергоефективності.

Відзначимо, що на Міжнародній конференції "Угода Мерів і енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра" планується обговорення досвіду українських міст-лідерів у питаннях енергоефективності та енергозбереження для забезпечення сталого енергетичного розвитку і залучення коштів, необхідних для реалізації проектів у цій сфері. Учасники конференції візьмуть участь у пленарних сесіях з питань політичних, правових і технічних аспектів вирішення проблем енергетичних характеристик будівель в контексті відповідності міського господарства сучасним реаліям: змінам клімату, зменшення енергоспоживання, використання альтернативної енергії.

Нагадаємо: «Угода мерів» є ініціативою Європейського Союзу, що об'єднує місцеві, регіональні та національні органи влади у виконанні взятих на себе зобов'язань зі скорочення викидів СО2 не менше, ніж на 30% до 2030 року шляхом внеску в розвиток «зеленої економіки» та покращання  якості життя.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

 

IMAGE FOLDER (/files/News/190617)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: