Мапа порталу

У Миколаєві створено електронний реєстр комунального майна

У п'ятницю, 5 травня, начальник управління комунального майна Миколаївської міської ради Юрій Гавриш презентував журналістам і представникам громадськості програмний комплекс "Реєстр комунального майна", в який на даний момент включені близько 3 тисяч об'єктів міської власності.

Тепер кожен бажаючий може ознайомитися з детальною інформацією, зайшовши на сайт Миколаївської міської ради в розділ "Економіка і фінанси" (https://mkrada.gov.ua/content/reestr-komunalnogo-mayna.html).

Як зазначив Юрій Гавриш, реєстр динамічний, дані будуть оновлюватися постійно - поки в ручному режимі, за наповнення реєстру на сьогоднішній день відповідають близько 130 осіб. Надалі запланована повна автоматизація процесів.

Програмний комплекс включає в себе перелік комунальних підприємств, установ, організацій, інвентарний номер, назву об'єкту, інформацію про балансоутримувача, адресу об'єкта, балансову вартість, площу, первинну і залишкову вартість об'єкта.

Розробники програмного забезпечення: ТОВ "СМАРТ-СІТІ МИКОЛАЇВ", ТОВ "30 МЕРИДІАН" (м.Київ). Вартість проекту - 380 тисяч гривень.

За словами начальника управління комунального майна, програмне забезпечення є власністю мерії, його можна продавати.

- Такого ресурсу у Миколаєва ніколи не було. Ми розробляли реєстр таким чином, щоб на його базі з часом робити надбудови: в першу чергу, внести повністю все комунальне майно, аж до малоцінного; автоматично зв'язати дані балансоутримувачів; зв'язати і відобразити на даному ресурсі всі договори оренди, інформацію про всіх орендодавців, - повідомив Юрій Гавриш.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/reestr)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: