Мапа порталу

Акторові Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Максиму Руденку присвоєно звання "Заслужений артист України"

Акторові Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Максиму Олександровичу Руденку присвоєно звання "Заслужений артист України". Відповідний Указ підписав Президент України 30 березня 2021 року з нагоди Міжнародного дня театру.

Максим Руденко на сцені українського театру майже 20 років.

Як розповів про нього в ефірі ТРК "МАРТ" керівник закладу Микола Берсон, "Максим приїхав ще хлопчиною до нас з Дніпра. Він грав майже всі ролі всіх жанрів. Окрім того, він чудовий ведучий та диктор, тому часто буває запрошеним на різноманітні заходи. От тільки зараз, коли його всі знають, люблять у колективі й поза ним, поважають, адже він готовий виконати будь-яку роль, остання прем’єрна вистава "Ім’я" є тому підтвердженням, де Максим виконує головну роль, тож ми й вирішили висунути його на здобуття "Заслуженого артиста України".

У  творчому доробку Максима Руденка драматичні, характерні, ліричні, комедійні ролі, що стали особистим внеском у розвиток духовної культури Миколаївщини: Петро у виставі «Наталка-Полтавка» І Котляревського (2011 рік на на XIII Міжнародному фестивалі «Мельпомена Таврії» вистава принесла театру «Гран-прі»), Мокій  «Мина Мазайло» М. Куліша, Михайло «Украдене щастя» І.Франка, Степан «За двома зайцями» М. Старицького, Дем’ян «Чарівниця» І.Карпенка-Карого, Гриць «А на Івана, та й на купала» О. Кобилянська, Петро «Засватана-не вінчана» І.Поклада, Гриць «Маруся Чурай» Л.Костенко, Автор «Мертві душі» М.Гоголь, Богдан Хмельницький «Шевальє  Іван  Сірко»  І.Афанасьєва, Пруський офіцер  «Пишка» Гі де Мопассана, Ксанф  «Чудова потвора»  Г.Фігейреду, Беня Крик «Закат» І.Бабеля, П.Брошан «Вечеря дурнів» Ф.Вебера.

Серед кращих ролей:  Петро «Бабине літо» І Афанасьєва, Стронцилов «Два ангели» В.Шендоровича, Склероз «Хоч вбийте мене, не пам’ятаю!» О.Володарського.  

Максим Руденко також є незмінним ведучим усіх концертних програм театру, міста, області.

2008 року з виставою «GSP» за п’єсою І.Афанасьєва він стає лауреатом V Міжнародного театрального фестивалю малих форм «Одеса –Інтертеатр-2008».

2012 року нагороджений Почесною грамотою Миколаївської обласної державної адміністрації за багаторічну плідну працю, видатну виконавську майстерність і високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток духовної культури.

2013 року як кращому працівнику галузі культури Миколаївської області в номінації «За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва» присуджено щорічну обласну премію та диплом голови Миколаївської обласної державної адміністрації та голови Миколаївської обласної ради. Цього ж року заохочений театральною премією пам'яті заслуженого артиста України Володимира Нестеренка за багатогранність творчого обдарування, яскраве і резонансне втілення сценічних образів, а також безперечне визнання у глядачів.               

2014 року  у складі творчої групи театру стає лауреатом обласної премії імені М.Аркаса в номінації «Професійне мистецтво» за значний внесок і збереження української національної культури - за створення історичної вистави «Маруся Чурай» за поемою Л.Костенко, в якій актор виконує одну з головних ролей.

2017 року нагороджено відзнакою  Миколаївської обласної Ради “ За заслуги перед Миколаївщиною” ІІ ступеня. 

Вітаємо Максима Руденка з почесним званням та бажаємо довгого і плідного творчого шляху! 

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

image

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: