Мапа порталу

«Николаевские мадонны»: у ЦМБ ім. М. Л. Кропивницького відбудеться презентація книги про видатних жінок Миколаївщини

Шановні миколаївці!

4 березня о 16.00 у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького  (вул. Потьомкінська, 143-А)  відбудеться презентація книги відомої миколаївської журналістки Наталії Христової «Николаевские мадонны».

Автор присвятила збірку видатним жінкам Миколаївщини, особистостям, які зробили великий внесок у соціальне, культурне, духовне життя краю.

Книга містить 28 журналістських нарисів, створених протягом 2002-2018 років, що вимальовують яскраві образи жінок. Серед них – художниці, поетки, лікарки, викладачки, журналістки, актриса, видавець, диктор телебачення та інші. Сім історій збірки розповідають про творчі сімейні тандеми, добре відомі в Миколаєві і за його межами: Людмила Костюк і Єміль Январьов, Олександра і Володимир Ольшанські, Лариса і Михайло Терновські, Наталя і Олександр Кремки, Ольга і Дмитро Артим, Ірина і Василь Паки, Людмила і Валерій Бабичі. Окремий розділ присвячено Катерині Панні та будівництву Свято-Катериненської церкви пам’яті юної піаністки.

У книзі використано фотографії миколаївських фотожурналістів (Олександра Кремка та Олександра Сайковського), фотоматеріали з архіву Наталії Христової та сімейних архівів героїнь книги.

Презентація буде супроводжуватися експозицією авторських художніх картин героїв нарисів, а також ляльок Олени Маркітан.

Ведучою зустрічі виступить заслужена журналістка України Інга Хоржевська.

Під час заходу кожен охочий зможе ознайомитись з авторським баченням образів цікавих особистостей, долучитися до розмови, поставити запитання, поділитися своїми враженнями.

Вхід вільний.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: