Мапа порталу

Модернізація системи водопостачання в Миколаєві: Верховна Рада України ратифікувала грантову угоду з ЄІБ

Верховна Рада України затвердила проєкт Закону про ратифікацію Грантової угоди (Проєкт "Миколаївводоканал" (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) за Програмою "E5P" між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Відповідне рішення опубліковано на офіційному веб-порталі Верховної Ради України

Грантові кошти у розмірі 5 110 000 євро будуть спрямовані на поліпшення ефективної роботи насосних станцій, водопровідних і каналізаційних мереж в місті Миколаїв, що дозволить протягом 1 року після завершення робіт скоротити витрати електричної енергії на перекачування води щонайменше на 10 %.

Період виконання Грантової угоди – 36 місяців від дати набрання чинності. Перший транш від ЄІБ становитиме 1 300 000 євро, подальші — після одержання ЄІБ запитів на їх здійснення в необхідному обсязі.

Грант надається Україні, що діє через Міністерство розвитку громад та територій України спільно з Міністерством фінансів України на безповоротній та безоплатній основі.

- Це один з перших глобальних проєктів, який моя команда почала реалізовувати в Миколаєві. В рамках цієї програми ми почали оновлювати водоочисні системи в с. Галицинове. Але сама програма більш розширена і передбачає модернізацію всього комунального підприємства «Миколаївводоканал», зокрема в частині використання електроенергії, що надасть змогу більше економити на формуванні тарифу, - коментує міський голова Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що в 2018 році у Миколаєві офіційно презентували реконструйовану будівлю решіток Галицинівських споруд каналізації МКП «Миколаївводоканал». Роботи проведені в рамках проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаєві».

Робота над проєктом було відновлено за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича.

Після модернізації стічні води проходять через два ступені очищення – механічний та біологічний. При реконструкції старі металічні труби замінили на склопластикові, всі елементи, що схильні до корозії, замінили на нові. Роботи зайняли приблизно 1,5 року, виконувалися поетапно, при цьому процес очищення стічних вод не зупиняли. Нове обладнання іноземного виробництва (Німеччина, Італія, Фінляндія).

Завдяки встановленню нових решіток всі рештки, розміром більше 6 мм (раніше 20-30 мм), затримуються та відправляються на утилізацію.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/12_2019/20122019_1)

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: