Мапа порталу

Краса у всіх її проявах: у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі відкрилася авторська виставка Серафими Сєнкевич

Заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України Серафима Сєнкевич напередодні дня міста запросила шанувальників свого таланту на вернісаж. Виставка відкрилася у фойє російської драми. Серафима Федорівна показала глядачам свої портретні роботи і натюрморти. Привітати художницю прийшли представники обласної і міської влади. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, племінник художниці,  з гумором зазначив:

- Я знаю цю жінку вже понад 37 років, і вона не припиняє дивувати своїм талантом.

Мер відзначив, що Серафима Сєнкевич – жінка не тільки з надзвичайним талантом, а і з надзвичайним характером. І про це яскраво свідчать її роботи.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко по-жіночому тепло привітала художницю і вручила їй відзнаку Миколаївської обласної ради «За заслуги перед Миколаївщиною». Добрі слова на адресу мисткині сказали директор Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Артем Свістун, колеги по творчому цеху.

Глядачі із задоволенням зустрілися з роботами Серафими Сєнкевич, які вона зібрала в експозицію. Портрети відомих жінок, не тільки землячок, відомих  городян, надзвичайні квіти і пейзажі наче в легкому довранішньому мареві – Серафима Федорівна із задоволенням поділилася своєю творчістю. Виставка триває і відкрита для перегляду.

Серафима Сєнкевич майже 50 років живе і працює в Миколаєві. Хоча в своїй творчості часто звертається до теми батьківщини – художниця народилася в Молдові. За цей час відбулося чимало персональних і колективних виставок. Картини С. Сєнкевич є в музеях і приватних колекціях України, Росії, Сполучених Штатів, Японії, Словаччини, Угорщини, Франції, Німеччини, інших країн. В 1993 році було присвоєне звання Заслужений діяч мистецтв України.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/13092019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: