Мапа порталу

Щеплення проти кору, паротиту та краснухи отримали більше 9 тисяч миколаївців

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, станом на 23.04.2019  в Україні на кір захворіло 41640 осіб, з них 19271 – дорослі,  22369 – діти. Від ускладнень внаслідок кору по Україні померло 15 осіб.

Серед жителів міста Миколаєва захворіло 623 особи, 148 дітей та 475 дорослі.

Захистити дітей з серйозними протипоказаннями щодо щеплень може тільки колективний імунітет, коли 95-98% населення вакциновані проти кору.

Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безкоштовно діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики. Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців - усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня охоплення щепленнями у країні.

Станом на 23.04.2019 року по місту Миколаєву щеплено проти кору, паротиту та краснухи 9046 осіб, з яких 6023 діти та 3023 дорослі.

Кір — небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Управління охорони здоров'я міської ради

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: