Мапа порталу

«На оновлення медичного устаткування реанімаційних відділень у 2019 спрямовано більше коштів, ніж роками раніше», - Олександр Сєнкевич

Медична допомога є однією з головних функцій, делегованих державою територіальним громадам в рамках реформи децентралізації.  Завдяки передачі повноважень і фінансів на місця міська влада отримала можливість самостійно ухвалювати рішення і відповідати за їх реалізацію.

Так, за останні роки у медичній галузі міста відбуваються значні зміни – оновлюється та надходить нове сучасне обладнання, виділяються кошти на модернізацію, проводяться капітальні ремонти в сімейних амбулаторіях.

Про це розповів міський голова Олександр Сєнкевич під час чергової відкритої зустрічі з миколаївцями в Корабельному районі, у п`ятницю, 22 березня.

Мер звернув увагу на те, що міська влада  поставила собi за мету поступово привести до ладу всi реанімаційні вiддiлення лiкарень, адже капiтального ремонту заклади не бачили кiлька десяткiв рокiв. 

- Медичне обладнання у лікувальних закладах міста у вкрай поганому стані, особливо це стосується реанімаційних відділень. Вперше за останні десятиріччя цій галузі приділяється особлива увага. Важливо, що завдяки реформі децентралізації ми отримали можливість якісно змінити питання медицини. Наприклад, в цьому році вперше з міського бюджету виділена рекордна сума на заміну медичного обладнання в реанімаційних відділеннях. Це дозволить надати якісну послугу оперативно, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Поточного року в бюджеті міста на реанімаційні відділення передбачено біля 40 млн грн. Крім того,  всі стаціонарні відділення міста отримають кошти на пересувні УЗД апарати, 3 міська лікарня - на пересувний діагностичний рентген-комплекс, пологовий будинок №2 - 3,5 млн грн на апарат експерт-класу для діагностики вроджених вад у плода, пологовий будинок №1 - більше 1 млн грн на апарат УЗД.  

Такоже у планах на 2019 рік - подальше виконання закладами охорони здоров’я заходів медичної реформи, автономізація закладів вторинного рівня надання медичної допомоги, завершення реконструкції травмпункту МЛШМД, виконання Перспективного плану  розвитку м. Миколаєва на 2019-2021 роки: реконструкція під житло для медичних працівників вільного приміщення КНП ММР “ЦПМСД №3” (вул. Шосейна, 119), поетапне оснащення реанімаційних відділень сучасним обладнанням, комп'ютеризація та програмне забезпечення закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги, перехід на електрону карту пацієнта, електронний рецепт, електронний лікарняний лист.

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/23032019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: