Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв 

від 27 квітня 2023 р                                                                             №18/34

 

 

Про Звернення депутатів Миколаївської міської ради
VIІI скликання до Державної судової адміністрації
України щодо вжиття заходів в установленому
законодавством порядку стосовно перейменування 
Ленінського районного суду м. Миколаєва в
Інгульський районний суд м. Миколаєва
(згідно з назвою району м.Миколаєва)

 

Відповідно до Конституції України, керуючись ст. 25, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Державної судової адміністрації України щодо вжиття заходів в установленому законодавством порядку стосовно перейменування  Ленінського районного суду м. Миколаєва в Інгульський районний суд м. Миколаєва (згідно з назвою району м.Миколаєва) (текст Звернення додається).

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради (Пушкар) направити Звернення до Державної судової адміністрації України.

3. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради опублікувати рішення в засобах масової інформації.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову), першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

Міський голова                                                                                 О. СЄНКЕВИЧ

 

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання до Державної судової адміністрації України щодо вжиття заходів в установленому законодавством порядку стосовно перейменування  Ленінського районного суду м. Миколаєва в Інгульський районний суд м. Миколаєва (згідно з назвою району м.Миколаєва)

 

У 2015 році назва Ленінського району міста Миколаєва підпала під закон про «декомунізацію» в Україні, а саме Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

27 листопада 2015 року комісія Миколаївської міської ради з «декомунізації» запропонувала перейменувати Ленінський район на Інгульський.

19 лютого 2016 року розпорядженням Миколаївського міського голови «Ленінський» район було перейменовано на «Інгульський» район міста Миколаєва.

Також під даний закон підпали і об’єкти, які розташовані на території району. Наприклад, згідно рішення Миколаївської міської ради Будинок творчості дітей та юнацтва Ленінського району м. Миколаєва був перейменований на Будинок творчості дітей та юнацтва Інгульського району Миколаївської міської ради Миколаївської області, Адміністрація Ленінського району Миколаївської міської ради в Адміністрацію Інгульського району Миколаївської міської ради тощо.

Місто Миколаїв має чотири райони, де діють районі суди:

-         Центральний район – Центральний районний суд м. Миколаєва;

-         Заводський район  – Заводський районний суд м. Миколаєва;

-         Корабельний район – Корабельний районний суд м. Миколаєва;

-         Інгульський район – Ленінський районний суд м. Миколаєва.  

Ленінський районний суд м. Миколаєва територіально знаходиться в Інгульському районі міста Миколаєва за адресою вулиця Космонавтів, 81/16.

Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, закликаємо Державну судову адміністрацію України розглянути питання щодо вжиття заходів в установленому законодавством порядку з метою перейменування Ленінського районного суду м. Миколаєва в Інгульський районний суд               м. Миколаєва (згідно з назвою району м. Миколаєва), таким чином виконати Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

 

 

Депутати Миколаївської міської ради VIII скликання


ОНОВЛЕНО 23.06.2023


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: