Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв

від 26 квітня 2023                                                                                     № 242

 

Про встановлення розміру батьківської плати за
організацію харчування у закладах дошкільної
та загальної середньої освіти м. Миколаєва

 

 

З метою підвищення рівня організації харчування, забезпечення якісним харчуванням дітей у закладах дошкільної м. Миколаєва, збільшення відсотка дотримання натуральних норм харчування, відповідно до ч. 3 ст. 56 Закону України «Про освіту», ч. 7 ст. 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,  Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», абз. 9 п. 5 Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», керуючись пп. 6 п. «а», пп. 8 п. «б» ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради:

 

ВИРІШИВ

 

1. Встановити плату батьків або осіб, що їх замінюють, за організацію харчування для дітей в закладах дошкільної освіти м. Миколаєва у розмірі 70% від вартості харчування на день (з моменту відновлення освітнього процесу).

2. Звільнити батьків або осіб, що їх замінюють, які належать до учасників бойових дій (на підставі підтверджуючих документів), від плати за харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти м. Миколаєва.

 

3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету міської ради від 23.12.2020 № 1287 «Про встановлення розміру батьківської плати за організацію харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти», з моменту відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти та освітнього процесу в очному режимі в закладах загальної середньої освіти.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Петрова А.Л.

 

 

 

Міський голова                                                                                О. СЄНКЕВИЧ


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: