Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від  22 липня 2022 р                                  Миколаїв                                                                 № 439 

Про врегулювання окремих питань першочергових організаційно-технічних робіт і заходів, спрямованих на ліквідацію небезпечних наслідків збройної агресії Російської Федерації у місті Миколаєві 

   З метою прийняття рішення щодо можливості подальшої експлуатації та розроблення заходів з відновлення об’єктів у місті Миколаєві, пошкоджених внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, а також забезпечення оперативного визначення місць для складування відходів, що утворилися внаслідок пошкодження об’єктів та виконання робіт з демонтажу відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,  Указу Президента України від 24.02.2022 N 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»   від 24.02.2022 № 2102-ІХ, беручи до уваги положення Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2017  № 257 «Про затвердження Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва» (із змінами), Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд, що затверджений  постановою  Кабінету   Міністрів  України  від  19.04.2022 № 473 «Про затвердження Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд» (у т.ч. п. 2 вказаної постанови),  Порядку виконання робіт з демонтажу об’єктів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.2022 № 474 «Про затвердження Порядку виконання робіт з демонтажу об’єктів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів», Методики обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок надзвичаи?них ситуаціи?, бои?ових діи? та терористичних актів, що затверджена наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 28.04.2022 № 65, керуючись підпунктом 6 пункту «б» частини 1 статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради 

ВИРІШИВ: 

1. Визначити відповідальними за організацію оглядів та обстежень об’єктів пошкоджених внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, пов’язаної з військовою агресією Російської Федерації проти України, наступні виконавчі органи (далі – уповноважені органи):

- департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – за організацію оглядів та обстежень пошкоджених багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків, інших об’єктів житлово-комунального господарства (електро-, газо-, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також їх мереж);

- управління капітального будівництва Миколаївської міської ради – за організацію оглядів та обстежень пошкоджених об’єктів соціальної інфраструктури (об’єкти закладів дошкільної, загальної, середньої освіти; закладів охорони здоров’я, закладів соціального захисту населення, закладів культури);

- адміністрації районів Миколаївської міської ради – за організацію оглядів та обстежень пошкоджених об’єктів на території відповідних районів міста, не охоплених зоною відповідальності департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради  і управління капітального будівництва Миколаївської міської ради (зокрема, але не виключно: житлових будинків приватної житлової забудови; будівель адміністративного призначення, у тому числі, в яких надаються адміністративні послуги, розміщуються органи управління та сили цивільного захисту, зокрема, пожежно-рятувальні підрозділи та аварійно-рятувальні служби; інші об’єкти приватної форми власності). 

2.Затвердити Порядок огляду та обстеження пошкоджених об’єктів у місті Миколаєві (додається). 

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д., заступника міського голови Петрова А.Л., заступника міського голови – директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Коренєва С.М. 

Міський голова                                                                                                              О.СЄНКЕВИЧ 

                ЗАТВЕРДЖЕНО

                рішення виконкому

                міської ради

                від  22.07.2022 № 439 

 

ПОРЯДОК
огляду та обстеження пошкоджених об’єктів у місті Миколаєві 

1.Порядок огляду та обстеження пошкоджених об?єктів у місті Миколаєві (далі – Порядок) визначає процедуру огляду та обстеження пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації  об’єктів у місті Миколаєві .

Цей Порядок застосовується для фіксації пошкоджень, зумовлених збройною агресією Російської Федерації (далі - фіксація пошкоджень), будівель та споруд приватної та комунальної форми власності, а також може застосовуватися для фіксації пошкоджень будівель і споруд державної форми власності.

Огляд та обстеження пошкоджених об’єктів відбувається на підставі заяв (повідомлень) громадян, підприємств, установ та організацій, інформації, отриманої із засобів масової інформації, від центральних органів виконавчої влади (ДСНС, Національної поліції), військових формувань тощо.

2.Терміни, що використовуються у цьому Порядку, вживаються у значенні, наведеному у Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд, що  затверджений  постановою  Кабінету  Міністрів  України  від  19.04. 2022 № 473 «Про затвердження Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд» (далі – Порядок № 473).

2.1.Відповідальними за організацію оглядів та обстежень об’єктів пошкоджених внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, пов’язаної з військовою агресією Російської Федерації проти України, у місті Миколаєві є наступні виконавчі органи (далі – уповноважені органи):

- департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – за організацію оглядів та обстежень пошкоджених багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків, інших об’єктів житлово-комунального господарства (електро-, газо-, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також їх мереж);

- управління капітального будівництва Миколаївської міської ради – за організацію оглядів та обстежень пошкоджених об’єктів соціальної інфраструктури (об’єкти закладів дошкільної, загальної, середньої освіти; закладів охорони здоров’я, закладів соціального захисту населення, закладів культури);

- адміністрації районів Миколаївської міської ради – за організацію оглядів та обстежень пошкоджених об’єктів на території відповідних районів міста не охоплених зоною відповідальності департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради  і управління капітального будівництва Миколаївської міської ради (зокрема, але не виключно: житлових будинків приватної житлової забудови; будівель адміністративного призначення, в тому числі, в яких надаються адміністративні послуги, розміщуються органи управління та сили цивільного захисту, зокрема, пожежно-рятувальні підрозділи та аварійно-рятувальні служби; інші об’єкти приватної форми власності).

3. Уповноважені органи (відповідно до розподілу повноважень між собою) забезпечують попередній візуальний огляд всіх об’єктів (з урахуванням абз. 2 п. 1 цього Порядку), що були пошкоджені внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

До проведення попередніх візуальних оглядів пошкоджених об’єктів та розроблення плану робіт можуть залучатися фахівці, визначені у п.п. 2, 2-1 і 2-2 Порядку  проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, затвердженого   постановою  Кабінету Міністрів України від 12.04.2017  № 257  «Про затвердження Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва» (із змінами) (далі – Порядок № 257).

4.На підставі актів попереднього візуального огляду пошкоджених об’єктів визначається вид обстеження, який необхідно провести.

Обстеження можуть бути двох видів:

- комісійне - щодо об’єктів, які за результатами візуального огляду мають незначні пошкодження та можуть бути відновленні шляхом поточного ремонту;

- технічне – щодо об’єктів, які за результатами візуального огляду мають значні пошкодження або зруйновані.

5. Уповноважені органи забезпечують проведення попередніх візуальних оглядів пошкоджених об’єктів з метою формування переліків таких об’єктів, розроблення та затвердження планів робіт з обстеження (далі - план робіт). За результатами попередніх візуальних оглядів пошкоджених об’єктів формується акт попереднього візуального огляду пошкодженого об’єкта (примірна форма акта наведена у додатку 1 до Порядку).

6. На підставі актів попереднього візуального огляду уповноважені органи розробляють та затверджують власними розпорядчими документами плани робіт (форма плану робіт з обстеження наведена у додатку 2 до Порядку).

Уповноважений орган оприлюднює затверджений план робіт на офіційному вебсайті протягом трьох календарних днів з дня затвердження, а також за можливості - письмово повідомляє власника або управителя об’єкта щодо строків виконання обстеження.

Вид обстеження (комісійне або технічне), а також черговість та строки виконання робіт з обстеження визначаються уповноваженим органом під час складання плану робіт (з урахуванням результатів попереднього візуального огляду пошкоджених об’єктів (характеру та ступеня наявних пошкоджень), а також наявних джерел і обсягів фінансування робіт з обстеження та подальшого відновлення пошкоджених об’єктів).

План робіт повинен містити:

- перелік пошкоджених об’єктів, що підлягають комісійному обстеженню (найменування об’єкта, адреса розташування об’єкта, інформація щодо юридичних чи фізичних осіб, що є власниками або управителями пошкодженого об’єкта), зокрема щодо об’єктів, які за результатами візуального огляду мають незначні пошкодження та можуть бути відновленні шляхом поточного ремонту;

- перелік пошкоджених об’єктів, що підлягають технічному обстеженню (найменування об’єкта, адреса розташування об’єкта, інформація щодо юридичних чи фізичних осіб, що є власниками або управителями пошкодженого об’єкта);

- черговість та строки виконання робіт з комісійного обстеження, основні характеристики об’єктів та орієнтовний обсяг і склад робіт.

Першочергово комісійному/технічному обстеженню (далі - обстеження) підлягають:

 -пошкоджені об’єкти соціальної інфраструктури (об’єкти закладів дошкільної, загальної середньої освіти; закладів охорони здоров’я, закладів соціального захисту населення), будівлі адміністративного призначення, в тому числі такі, в яких надаються адміністративні послуги, розміщуються органи управління та сили цивільного захисту, зокрема пожежно-рятувальні підрозділи та аварійно-рятувальні служби;

-пошкоджені об’єкти житлово-комунального господарства (електро-, газо-, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також їх мережі);

- пошкоджені об’єкти житлового фонду, а саме багатоквартирні житлові будинки, гуртожитки.

7.Підготовка до проведення обстеження включає комплекс організаційно-технічних заходів, що полягає у:

- визначенні пріоритетності обстеження територій та пошкоджених об’єктів на наявність вибухонебезпечних предметів;

- збиранні первинної інформації щодо об’єкта (наявної проєктної та технічної документації, в тому числі інвентаризаційних справ, матеріалів технічної інвентаризації та технічних паспортів, виконавчої документації тощо);

- здійсненні заходів щодо визначення власника або управителя (балансоутримувача) об’єкта та його інформування щодо проведення обстеження;

- визначенні виконавця робіт з технічного обстеження пошкоджених об’єктів (далі - виконавець робіт з технічного обстеження) та організації робіт з технічного обстеження, в тому числі вахтовим методом (якщо проведення технічного обстеження забезпечується уповноваженим органом відповідно до плану робіт).

Організація робіт з технічного обстеження вахтовим методом здійснюється за умов, коли щоденна доставка працівників до місця роботи і назад до місця постійного проживання не може бути забезпечена або є економічно недоцільною. При цьому слід врахувати чисельність вахтового персоналу, умови проживання, тривалість вахти, засоби та час доставки персоналу до місця роботи і назад до місця постійного проживання, додаткові видатки, пов’язані із застосуванням вахтового методу, порядок соціально-побутового та медичного забезпечення вахтового персоналу.

8.Роботи з обстеження пошкоджених об’єктів виконуються після здійснення комплексу заходів щодо:

- оперативного реагування на випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, проведення обстеження (розмінування) та виконання піротехнічних робіт, пов’язаних із знешкодженням виявлених вибухонебезпечних предметів із залученням підрозділів ДСНС, Національної поліції, а також за необхідності - підрозділів Збройних Сил України та СБУ;

- виконання робіт з первинного демонтажу частин об’єктів або його окремих конструктивних елементів (у разі потреби) з метою забезпечення доступу до пошкоджених об’єктів сил цивільного захисту для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт;

- виконання робіт з пошуку постраждалих та загиблих фахівцями ДСНС із залученням комунальних служб та формувань і спеціалізованих служб цивільного захисту, транспортування тіл (останків) загиблих;

- здійснення оперативно-слідчих дій правоохоронними органами у рамках кримінальних проваджень.

9.З метою забезпечення проведення комісійного обстеження пошкоджених об’єктів уповноваженим органом утворюється комісія, до складу якої залучаються фахівці/фахівець, який здобув вищу освіту у галузі знань “Будівництво та архітектура”, крім спеціальності “Геодезія та землеустрій”.

У випадку відсутності штатному розписі уповноваженого органу особу, що передбачена абз. 1 цього пункту, уповноважений орган за письмовим погодженням з іншими структурними підрозділами Миколаївської міської ради (департамент архітектури та містобудування, управління державного архітектурно-будівельного контролю) залучає відповідних осіб до складу комісії, яка в подальшому проводить комісійне обстеження.

До проведення комісійного обстеження залучаються (за можливості) уповноважені представники власника або управителя (балансоутримувача) об’єкта.

За результатами комісійного обстеження складається акт обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією Російської Федерації (далі - акт комісійного обстеження), у якому, зокрема, зазначається:

 -інформація про уповноважений орган, який утворив комісію, склад комісії та рішення щодо її утворення, дата обстеження;

 -інформація щодо форми власності та власника (управителя) пошкодженого об’єкта (за наявності);

- інформація про пошкоджений об’єкт - назва, адреса, загальна площа, кількість поверхів, секцій тощо;

- інформація щодо обсягу та ймовірних причин пошкоджень (якщо можна визначити);

-інформація щодо виконаних на дату обстеження ремонтно-відновлювальних робіт на об’єкті;

-висновки щодо необхідності проведення технічного обстеження відповідно до пункту 10 цього Порядку.

До акта комісійного обстеження обов’язково додаються результати фотофіксації об’єкта, що свідчать про характер та обсяг руйнувань.

Примірну форму акта комісійного обстеження наведено у додатку до Порядку № 473.

Після створення відповідного функціоналу комісія (відповідальний працівник уповноваженого органу) формує акт комісійного обстеження в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія).

Акти комісійного обстеження передаються держателю Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, протягом місяця з дати його створення. Уповноважений орган за можливості письмово повідомляє власника (управителя) про результати комісійного обстеження шляхом надсилання копії комісійного акта протягом трьох календарних днів з дня складання такого акта або шляхом надсилання засобами Порталу Дія.

У випадках, коли на момент проведення комісійного обстеження інформація щодо власника (управителя) пошкодженого об’єкта відсутня або місцезнаходження власника (управителя) невідомо, уповноважений орган надає доступ до акта комісійного обстеження на вимогу.

10.Технічне обстеження пошкоджених об’єктів проводиться за рішенням уповноважених органів шляхом залучення залучення фахівців, що мають відповідну кваліфікацію, а саме: відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури, які пройшли професійну атестацію та мають кваліфікаційний сертифікат на право виконання робіт з обстеження у будівництві об’єктів класу наслідків (відповідальності), що визначені кваліфікаційними вимогами (далі - виконавці), або шляхом залучення підприємств, установ та організацій, у складі яких є такі виконавці.

Інформація про виконавців, що можуть залучатися до проведення технічного обстеження об’єктів із відповідним класом наслідків (відповідальності), міститься в Реєстрі будівельної діяльності, що є компонентом Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (далі - Реєстр будівельної діяльності).

В умовах дії на території України правового режиму воєнного стану відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” та протягом 90 календарних днів після припинення або скасування воєнного стану обстеження пошкоджених об’єктів проводиться виконавцями, зазначеними у абз. 1 цього пункту, та/або фахівцями інших професій, які пройшли професійну атестацію, а саме:

-інженер-проєктувальник  із  кваліфікаційним  рівнем  “провідний”   або   “I категорія”, який має кваліфікаційний сертифікат за спеціалізацією “інженерно-будівельне проєктування у частині забезпечення механічного опору та стійкості”;

-експерт  будівельний   із   кваліфікаційним   рівнем   “провідний”    або   “I категорія”, який має кваліфікаційний сертифікат за спеціалізацією “експертиза проєктної документації у частині забезпечення механічного опору та стійкості”;

-інженер-консультант (будівництво) із кваліфікаційним рівнем “провідний” або “I категорія”.

Також технічне обстеження пошкоджених об’єктів може проводитися шляхом залучення підприємств, установ та організацій, у складі яких є такі виконавці.

Технічне обстеження проводиться відповідно до Порядку № 257, з урахуванням Методики обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок надзвичаи?них ситуаціи?, бои?ових діи? та терористичних актів, що затверджена наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 28.04.2022 № 65 (далі - Методика).

До виконання окремих, визначених пунктом 8-2 Порядку № 257, етапів робіт із технічного обстеження пошкоджених об’єктів також можуть залучатися фахівці інших кваліфікаційних рівнів і професій під керівництвом фахівців, визначених у пункті 2-1 Порядку № 257, а також уповноважені працівники органів виконавчої влади (за згодою).

Рішення про залучення зазначених фахівців приймається уповноваженим органом залежно від характеру, складності виконання окремих етапів робіт з обстеження, а також специфіки обстеження об’єкта відповідно до Методики.

У разі виявлення під час проведення технічного обстеження будівельних конструкцій, інженерних мереж і систем дефектів і пошкоджень, що можуть призвести до різкого зниження несучої здатності або обвалення окремих конструкцій, втрати стійкості об’єкта, а також вплинути на роботу устаткування, і таких, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, виконавець робіт з обстеження невідкладно, але не пізніше ніж у дводенний строк з дати виявлення зазначених дефектів і пошкоджень, письмово інформує про це уповноважений орган.

При цьому уповноважений орган зобов’язаний вжити заходів щодо забезпечення безпеки населення, яке може перебувати в зоні можливого обвалення будівельних конструкцій, будівель та споруд.

За результатами технічного обстеження пошкоджених об’єктів виконавцем робіт з обстеження складається звіт з технічного обстеження відповідно до пункту 8-1 Порядку № 257.

До зазначеного звіту також додається акт технічного обстеження, що повинен містити, зокрема інформацію щодо визначеної за результатами обстеження категорії пошкоджень об’єкта (відповідно до кількісних та якісних характеристик пошкоджень):

- наявні незначні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, але без порушення вимог щодо механічного опору та стійкості за граничним станом першої та другої групи - рекомендовано виконання робіт з відновлення шляхом ремонту ,у тому числі капітального ремонту;

- наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про необхідність виконання робіт щодо часткового демонтажу частин об’єкта або його окремих конструкцій, підсилення об’єкта або його окремих несучих та огороджувальних конструкцій, - рекомендовано виконання робіт з відновлення шляхом капітального ремонту, реконструкції;

- об’єкти непридатні для використання за цільовим призначенням, повністю втратили свою економічну цінність, наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про небезпеку аварійного обвалення об’єкта (зруйновані об’єкти), - рекомендовано виконання невідкладних робіт щодо демонтажу (ліквідації) об’єкта.

У разі виконання робіт з технічного обстеження на замовлення власника (управителя) пошкодженого об’єкта про початок робіт з такого обстеження замовник письмово повідомляє уповноважений орган, а після проведення обстеження - безоплатно надає уповноваженому органу один примірник  звіту та акта технічного обстеження.

У разі виконання робіт з технічного обстеження на замовлення уповноваженого органу уповноважений орган письмово повідомляє власника (управителя) пошкодженого об’єкта про початок робіт з обстеження, а також надає копію акта технічного обстеження.

11. Уповноважений орган розглядає акти комісійного обстеження, звіти та акти технічного обстеження, на підставі яких з метою вжиття заходів щодо забезпечення техногенної безпеки складає та подає на розгляд регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій переліки:

- потенційно аварійно небезпечних об’єктів, які потребують невідкладних робіт щодо часткового демонтажу частин об’єкта або його окремих конструкцій;

- аварійно небезпечних об’єктів, які підлягають демонтажу, ліквідації.

12.Відповідно до п. 11 Порядку № 473 регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій невідкладно, але не пізніше ніж у п’ятиденний строк з дня отримання інформації від уповноваженого органу, розглядає з урахуванням інформації від правоохоронних органів (в рамках можливих кримінальних проваджень, пов’язаних із збройною агресією Російської Федерації), та схвалює переліки об’єктів, зазначених у пункті 11 цього Порядку.

13.На підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій уповноважений орган:

-затверджує переліки потенційно аварійно небезпечних об’єктів, які потребують невідкладних робіт щодо часткового демонтажу окремих частин та/або конструкцій та аварійно небезпечних об’єктів, які підлягають демонтажу, ліквідації, визначає черговість та строки виконання робіт з демонтажу;

- організовує виконання робіт з демонтажу відповідно до Порядку виконання робіт з демонтажу об’єктів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.2022  № 474;

- організовує роботи щодо збирання, попереднього сортування та відокремлення небезпечних відходів (у разі можливості), транспортування та тимчасового зберігання відходів, що утворилися внаслідок виконання робіт з демонтажу, відповідно до порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

14. Відновлення пошкоджених об’єктів шляхом:

-будівництва (капітального ремонту, реконструкції) здійснюється власником (управителем), уповноваженим органом чи іншим замовником будівництва на підставі звіту технічного обстеження відповідно розробленої та затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації;

-поточного ремонту здійснюється власником (управителем), уповноваженим органом чи іншим замовником на підставі акта комісійного обстеження та дефектного акта, який складено на підставі інформації, наявної в акті комісійного обстеження. Вартість поточного ремонту має визначатися на підставі обґрунтованих трудових та матеріально-технічних ресурсів та їх вартості, обчисленої у поточному рівні цін. Для визначення вартості таких робіт за рішенням замовника можуть використовуватись положення «Настанови з визначення вартості будівництва», затвердженої наказом Мінрегіону від 01.11.2021 № 281. 


 Додаток 1

 до Порядку 

 

Примірна форма акта попереднього візуального
огляду пошкодженого об’єкта

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ» 

Керівник

 ______________ 

«_____» ____________   2022 року

 

АКТ
попереднього візуального огляду  пошкодженого об’єкта 

Опис об’єкта:

- найменування об’єкта:

- адреса розташування об’єкта:

- інформація щодо юридичних чи фізичних осіб, що є власниками або управителями пошкодженого об’єкта: (зазначити ПІП/б або назву та контактний номер телефону (у випадку, якщо це багатоквартирний житловий будинок зазначити контактний номер телефону 2-3 співвласників). 

На виконання пункту 5 постанови КМУ від 19.04.2022 № 473 із змінами «Порядок виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії  Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд», комісією у складі:

(перелік членів комісії із зазначенням ПІП/б та посади) 

У  ході огляду виявлено: 

(короткий опис наявних пошкоджень) 

Рекомендації  комісії:

(рекомендації комісії стосовно виду обстеження, який необхідно провести, а також необхідності відселення) 

Підписи членів комісії

 

                     Додаток 2

                     до Порядку

 

План робіт з обстеження об’єктів пошкоджених внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, пов’язаної з військовою агресією Російської Федерації проти України, у місті Миколаєві 

 

 

 

 

 

Номер з.п.

 

 

 

 

 

Вид обстеження (комісійне / технічне)

 

 

 

 

 

Найменування об’єкта

 

 

 

 

 

Адреса розташування об’єкта

Інформація щодо юридичних чи фізичних осіб, що є власниками або управителями пошкодженого об’єкта (ПІП/б або назва власника (або управителя), контактний номер телефону)

Основні  характеристики об’єкта

 

 

 

 

 

Орієнтовний обсяг і склад робіт

 

 

 

 

 

Черговість обстеження

 

 

 

 

 

Орієнтовний

строк обстеження

 

 

 

 

Площа забудови, м2

 

 

 

 

Орієнтовні розміри у плані, м

 

 

 

 

Орієнтовна висота, м

 

 

 

 

Поверховість

Короткий опис конструктивної системи об’єкта (каркасна / стінова) та його основних конструктивних елементів (матеріали стін / каркасу / тип покрівлі)

 

 

 

 

Короткий опис стану об’єкта

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: