Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від  11 липня 2022 р                             Миколаїв                                                       № 423 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання ПІП, дата народження, ПІП, дата народження. 

Розглянувши заяву батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, ПІП та ПІП, які мешкають за адресою: м. Миколаїв, вул. вулиця,номер, про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання ПІП, дата народження, ПІП, дата народження, встановлено наступне.

На комісії з питань захисту прав дитини виконкому Миколаївської міської ради від дата № номер розглянуто звернення батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, ПІП та ПІП,  щодо поповнення родини та рекомендовано влаштувати дітей у родину.

Службою у справах дітей Миколаївської міської ради надано висновок    про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу ПІП та ПІП від дата      № номер.

Батьки-вихователі створили відповідні умови для проживання і виховання дітей, належним чином виконують свої обов’язки.

Малолітні ПІП, дата народження, ПІП, дата народження, мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до рішень виконкому Миколаївської міської ради від 07.07.2022 №№ 410, 411.

Батько ПІП, дата народження, ПІП рішенням Корабельного районного суду м. Миколаєва від дата (справа № номер) позбавлений батьківських прав відносно сина.

Відомості про батька ПІП, дата народження, внесені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження від дата № номер виданий Корабельним районним у місті Миколаєві відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Мати, ПІП, позбавлена батьківських прав відносно дітей рішенням Корабельного районного суду м. Миколаєва від дата (справа № номер).

ПІП, дата народження, перебуває на первинному обліку служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради з 09.06.2022 як дитина, позбавлена батьківського піклування, згідно з довідкою від дата № номер, має малолітнього брата, ПІП, дата народження (довідка служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради від дата  № номер).

ПІП, дата народження, перебуває на первинному обліку служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради з 09.06.2022 як дитина, позбавлена батьківського піклування, згідно з довідкою від дата № номер, має малолітнього брата, ПІП, дата народження (довідка служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради від дата  № номер).

Зі станом здоров’я дітей батьки-вихователі ознайомлені.

На даний час діти, що влаштовуються, перебувають у КНП «Міська дитяча лікарня №2» Миколаївської міської ради.

З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом  «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу від дата № номер, рішення комісії з питань захисту прав дитини від дата № номер, керуючись пп. 2 п. «б» ч. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради 

ВИРІШИВ: 

1. Влаштувати з 11.07.2022 до дитячого будинку сімейного типу ПІП та ПІП на спільне проживання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, ПІП, дата народження, ПІП, дата народження. 

2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дітей, ПІП, дата народження, ПІП, дата народження, на ПІП та ПІП відповідно до Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564. 

3. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підготувати додаткову угоду до договору про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання ПІП, дата народження, ПІП, дата народження, з батьками-вихователями, ПІП та ПІП, забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання дітей, а також за виконанням батьками-вихователями умов укладеного договору; забезпечити дітей пільговим оздоровленням; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання дитини. 

4. Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу; забезпечити надання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічної інформації про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу. 

5. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям щомісячно до 20 числа. 

6. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради закріпити лікаря за дітьми; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду, здійснення диспансерного нагляду за дітьми-вихованцями дитячого будинку сімейного типу; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікарів. 

7. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дітей на здобуття загальної середньої освіти; подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку, знань дітей, наявність навчального приладдя, сезонного одягу, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дітей тощо. 

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Петрова А.Л. 

Міський голова                                                                            О. СЄНКЕВИЧ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: