Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

                                                                                                                                                              

 21 квітня 2022 р                                                                                           № 311

 

Про заходи з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. та його сталого проходження

З метою забезпечення своєчасної підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. та його сталого проходження, відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України (далі - Мінпаливенерго) та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України (далі - Мінжитлокомунгосп)  від 10.12.2008 № 620/378 «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.12.2000 за                  № 1310/16001, а також задля забезпечення своєчасної підготовки об'єктів енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та соціальної сфери мicта до роботи в опалювальному сезоні 2022-2023 рр., керуючись пп. 1 п. “а” ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

ВИРІШИВ:

1. Створити міський штаб з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. та його сталого проходження, затвердити його склад (додається).

2. Проаналізувати підсумки та проблемні питання минулого опалювального сезону, розробити та затвердити заходи на міжопалювальний період 2022 року, визначивши загальну кількість житлових будинків, котелень, теплових, водопровідно-каналізаційних та інших об’єктів житлово-комунального господарства, які не зазнали суттєвих руйнувань і які мають бути в стані готовності, у тому числі кількість тих, що потребують ремонту, джерела фінансування, строки виконання робіт та виконавців, і надати відповідну інформацію у вигляді планових показників  для узагальнення управлінню житлово-комунального господарства Миколаївської обласної військової адміністрації (Миколаївської обласної державної адміністрації) за формою.

Термін: до 29.04.2022

2.1. Запровадити систему контролю за станом підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду, звернувши особливу увагу на:

- забезпечення своєчасного та у повному обсязі проведення установами та організаціями, що фінансуються з місцевого бюджету, розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги і внесення у разі потреби відповідних змін до кошторисів бюджетних видатків;

Термін: постійно

- дотримання підприємствами, організаціями та установами міста графіків ремонту котелень, тепломереж, систем опалення житлових будинків, у першу чергу тих, які зазнали пошкоджень внаслідок бойових дій,  а також накопичення запасів інертних посипкових матеріалів, підготовки комунальної спеціалізованої техніки для зимового утримання доріг комунальної власності;

Термін: до 01.10.2022

- своєчасне укладання договорів на постачання природного газу, вугілля, рідкого палива, електричної, теплової енергії, технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж газопостачання;

Термін: до 01.10.2022

- виконання запланованих заходів щодо проведення керівниками управляючих компаній ремонту і забезпечення належного технічного стану внутрішньобудинкових інженерних систем, перевірки димовентиляційних каналів квартир житлових будинків для забезпечення надійності та безпеки індивідуального опалення;

Термін:до 01.10.2022

- проведення роз`яснювальної роботи з усіма категоріями споживачів щодо погашення заборгованості з оплати використаних обсягів природного газу, електричної і теплової енергії, води та наданих послуг з водовідведення, а також забезпечення оплати поточного споживання енергоносіїв та за користування житлово-комунальними послугами згідно з договорами з врахуванням реальних доходів  і  видатків місцевих бюджетів.

Термін: до 15.10.2022

2.2. Рекомендувати управляючим компаніям, бюджетним установам і закладам створити комісії з перевірки готовності до опалювального сезону згідно з наказом Мінпаливенерго України та Мінжитлокомунгоспу України від 10.12.2008  № 620/378 «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 31.12.2008  за  № 1310/16001.

2.3. Головам адміністрацій районів Миколаївської міської ради Дмитруку В.М., Березі О.Д., Цуканову О.М., Ременніковій Г.В. забезпечити контроль за підготовкою до опалювального сезону 2022-2023 рр. відомчого житлового фонду та будинків ОСББ.

2.4. Керівникам підприємств, установ та організацій, які забезпечують сталу роботу систем життєзабезпечення міста, розробити і узгодити з управлінням з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради (Герасіменею) оперативні плани спільних дій, спрямовані на локалізацію та ліквідацію можливих наслідків аварій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення усіх форм власності, забезпечити готовність комунальних аварійно-рятувальних служб до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Термін: до 01.09.2022

2.5. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради щомісяця до 10 та 25 числа, починаючи з 10.05.2022, надавати управлінню житлово-комунального господарства Миколаївської обласної військової адміністрації (Миколаївської обласної державної адміністрації) інформацію про стан підготовки житлового фонду, об’єктів теплопостачання комунальної теплоенергетики та бюджетної сфери, водопровідно-каналізаційного, дорожнього господарства до роботи в опалювальному сезоні за формами, визначеними наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.06.2012  № 288 (додатки 1 та 2).

3. Керівникам структурних підрозділів Миколаївської міської ради, у сфері управління яких перебувають об`єкти соціальної сфери, забезпечити:

3.1.  Визначення мережі установ і закладів, які необхідно готувати до наступного опалювального сезону, з врахуванням фактів руйнування будівель, відновлення яких неможливе, та вимушеного переміщення осіб у безпечні населені пункти  області та за її межі.

Термін: до 01.10.2022

3.2. Проведення підпорядкованими установами, закладами, організаціями, комунальними неприбутковими підприємствами розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги і внесення у разі потреби відповідних змін до кошторисів.

3.3. Завершення роботи з повірки приладів обліку бюджетних закладів.

Термін:до 01.10.2022

3.4.  Організацію роботи з модернізації вузлів обліку природного газу бюджетних установ з річним газоспоживанням від 10 тис. куб. м до 100 тис. куб. м із встановленням приладів дистанційної передачі даних.

Термін: до 01.10.2022

4. Рекомендувати АТ «Миколаївобленерго», АТ «Миколаївгаз», ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», теплопостачальним підприємствам усіх форм власності:

4.1. Забезпечити підготовку технологічного обладнання до роботи в опалювальному сезоні 2022-2023 рр.

Термін: до 01.10.2022

4.2. Створити матеріальний резерв обладнання для ліквідації можливих аварійних ситуацій в наступному опалювальному сезоні.

Термін: до 01.10.2022

4.3. Сприяти підготовці житлового фонду міста та об’єктів соціальної сфери до роботи в зимових умовах.

5. МКП “Миколаївводоканал” (Дуденку):

5.1. Своєчасно вживати заходів щодо ліквідації підтоплень теплових мереж міста водою та каналізаційними стоками.

5.2. Підготувати спецтехніку та обладнання до осінньо-зимового періоду 2022-2023 рр., виконати ревізію водоканалізаційних мереж.

Термін: до 01.10.2022

5.3. Включити до планів робіт на 2022 рік ремонт та закриття водопровідно-каналізаційних люків.

6. Рекомендувати АТ “Миколаївобленерго”:

6.1. До початку опалювального сезону забезпечити виконання заходів щодо підготовки до безаварійної роботи трансформаторних підстанцій, кабельних і повітряних ліній, що подають електроенергію на котельні, житлові масиви та інші комунальні об’єкти, забезпечити наявність резервних кабельних ліній.

6.2. Вжити заходів щодо прийняття на баланс відомчих електричних мереж і трансформаторних підстанцій.

6.3. Своєчасно виконати роботи з обрізання дерев, які становлять загрозу обриву ліній електропостачання.

6.4. Сприяти в установленому порядку органам місцевого самоврядування, бюджетним організаціям, теплопостачальним підприємствам та потенційним інвесторам в отриманні технічних умов щодо переведення теплоджерел на електричне та альтернативне опалення.

7. Рекомендувати Миколаївському відділенню АТ “Миколаївгаз” :

7.1. Забезпечити своєчасну підготовку газових мереж та обладнання до опалювального періоду 2022-2023 рр.

Термін: до 01.10.2022

7.2. Забезпечити, в установленому порядку, оперативний розгляд заяв бюджетних установ і організацій щодо модернізації вузлів обліку природного газу та газовикористовуючого обладнання.

Термін: до 01.10.2022

8. Щомісяця, до 09 та 24 числа, починаючи з 10.05.2022, адміністраціям районів Миколаївської міської ради, теплопостачальним підприємствам ОКП    “Миколаївоблтеплоенерго”, ПрАТ   “Миколаївська ТЕЦ”, МКП “Миколаївводоканал”, управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради, управлінню освіти Миколаївської міської ради, управлінню з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, управлінню у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, управляючим компаніям міста надавати департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради інформацію про стан підготовки житлового фонду, об’єктів теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період за формами, визначеними наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.06.2012 № 288.

9. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконкому міської ради від 26.05.2021 № 422  “Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 рр. та його сталого проходження”.

10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Мирошниченка Д.М., заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

Міський голова                                                                                  О. СЄНКЕВИЧ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від ________________________

№  ________________________

 

 

СКЛАД
міського штабу з підготовки міського господарства до роботи
в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. та його сталого проходження 

Голова міського штабу 

Андрієнко
Юрій Георгійович

заступник міського голови

Заступник голови міського штабу 

Мирошниченко Дмитро Миколайович

перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради 

Секретар міського штабу 

Балюбаш
Олена Миколаївна

заступник начальника відділу планування та з координації діяльності житлового господарства управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради 

Члени міського штабу

БевзаМаксим Юрійович    

заступник начальника управління комунального господарства міста департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради 

Брядко
Сергій Вікторович

заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – начальник управління житлового господарства

Гвозденко
Олександр Павлович

перший заступник голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради

Герасіменя

Олександр Анатолійович

начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

Гостєв

Сергій Юрійович

в.о. директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради

 

Сметана

Юрій Олександрович

директор КП ММР “Миколаївелектротранс”

 

Ізетов

Ескендер Енверович

начальник інспекції Держенергонагляду в Миколаївській області (за погодженням)

 

Питько

Віталій Юрійович

в.о. директора

ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” (за погодженням)

 

Косьянов

Олександр Васильович

перший заступник голови адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради

 

Личко

Ганна Володимирівна

начальник управління освіти Миколаївської міської ради

 

Лінченко

Валентин Володимирович

директор ТОВ “Миколаївська електропостачальна компанія” (за погодженням)

 

Логвінов

Микола Юрійович

директор ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”

 

Любаров

Юрій Йосипович

начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

 

Машталірук

Микола Олексійович

начальник Миколаївського відділення АТ “Миколаївгаз” (за погодженням)

 

Шевченко

Сергій Васильович

директор АТ “Миколаївобленерго” Центрального округу (за погодженням)

 

Тельпіс

Василь Степанович

технічний директор МКП “Миколаївводоканал”

 

Ужва

Антон Анатолійович

перший заступник голови адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради

 

Шамрай

Ірина Валентинівна

начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради

 

Яковина

Анатолій Володимирович

перший заступник голови адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: