Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

12 січня 2022                                                                                        № 32

Про влаштування до дитячого будинку

сімейного типу на спільне проживання та

виховання П.І.Б., дата р.н., П.І.Б., дата р.н.

 

Розглянувши заяву батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, П.І.Б. та П.І.Б. , які мешкають за адресою: м. Миколаїв, вул. адреса, про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання П.І.Б., дата р.н., П.І.Б., дата р.н., встановлено наступне.

Малолітні П.І.Б., дата  р.н., П.І.Б., дата р.н., мають статус дітей,  позбавлених батьківського піклування, згідно з рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради від дата №   ,  від дата №   , мати дітей, П.І.Б., позбавлена батьківських прав відносно сина П.І.Б., дата р.н. (рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від дата по справі №  ), позбавлена батьківських прав відносно сина П.І.Б., дата р.н. (рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від дата по справі №     ), (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян  про народження  відомості про батька дитини зазначені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України  (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження від дата  №      , від   дата  №   .

П.І.Б., дата р.н., П.І.Б., дата р.н., перебувають на первинному обліку з дата , дата як діти, позбавлені батьківського піклування, та є рідними братами, згідно з довідками від дата №  , від  №     , від дата №     )  наданими службою у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради відповідно.                                        

 Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна (довідка від   дата №  ) відсутні відомості про права власності, інші речові права, іпотеки, обтяження щодо  П.І.Б., дата р.н., відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна (довідка від дата  №      ) відсутні відомості про права власності, інші речові права, іпотеки, обтяження щодо П.І.Б. ,   дата р.н.

Зі станом здоров’я дітей батьки-вихователі ознайомлені.

На даний  час діти, перебувають у КНП «Миколаївський обласний будинок дитини» Миколаївської обласної ради (рішення виконкому Миколаївської міської ради від  дата  №   «Про влаштування малолітнього П.І.Б., дата  р.н. до КНП «Миколаївський обласний будинок дитини» Миколаївської обласної ради на повне державне забезпечення», від дата №234 «Про влаштування малолітнього П.І.Б.,  дата р.н. до КНП «Миколаївський обласний будинок  дитини» Миколаївської обласної ради на повне державне забезпечення»відповідно.

На комісії з питань захисту прав дитини виконкому від дата     №    розглянуто звернення батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу П.І.Б.,  Миколаївським міським центром соціальних служб  рекомендовано влаштувати дітей у родину.

Службою у справах дітей Миколаївської міської ради надано висновок про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу від дата  №   .

Батьки-вихователі, П.І.Б . та   П.І.Б.., створили відповідні умови для проживання і виховання дітей, належним чином виконують свої обов’язки.

З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 05.01.2022 № 454/25.01-16/22-2 про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу, рішення комісії з питань захисту прав дитини від 11.11.2021, керуючись пп. 2 п. «б» ч. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Влаштувати з дата до дитячого будинку сімейного типу П.І.Б. та П.І.Б. на спільне проживання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування П.І.Б., дата  р.н., П.І.Б., дата р.н.

2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дітей П.І.Б.,  дата  р.н., П.І.Б., дата р.н., на  П.І.Б. та    П.І.Б. відповідно до п. 19 Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564.

3. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підготувати додаткову угоду до договору про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу з батьками-вихователями П.І.Б. та  П.І.Б., забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання дітей, а також за виконанням батьками-вихователями умов укладеного договору; забезпечити дітей пільговим оздоровленням; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання дітей.

4. Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб  забезпечити надання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічної інформації про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям щомісячно до 20 числа.

6. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради закріпити лікаря за дітей; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду, здійснення диспансерного нагляду за дітьми-вихованцями дитячого будинку сімейного типу; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікарів.

7. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дітей на здобуття загальної середньої освіти; подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку, знань дітей, наявність навчального приладдя, сезонного одягу, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дітей тощо.

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Петрова А.Л.

 

Заступник міського голови                                                       Ю. АНДРІЄНКО

 

 Опубліковано: 18 cічня 2022р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: