Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

01 жовтня 2021                                                                                № 10/3

Про Звернення депутатів Миколаївської міської ради

VIІI скликання до Верховної Ради України та Кабінету

Міністрів України щодо розгляду питання здійснення

виплати у вигляді фінансової допомоги пенсіонерам

 

 

З метою вжиття термінових заходів, спрямованих на покращання фінансового становища пенсіонерів, керуючись ст. 25, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо розгляду питання здійснення виплати у вигляді фінансової допомоги пенсіонерам (текст Звернення додається).

 

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради (Пушкар) направити Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 

3. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій) опублікувати рішення в засобах масової інформації.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову), заступника міського голови Петрова А.Л.

 

 

 

Міський голова                                                                                   О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо розгляду питання здійснення виплати у вигляді фінансової допомоги пенсіонерам

 

Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, які представляють інтереси територіальної громади міста Миколаєва, висловлюємо стурбованість ситуацією, що склалась із фінансовим становищем таких соціально вразливих верств населення, як пенсіонери, у зв’язку з чим звертаємось до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вжиття термінових заходів, спрямованих на покращання добробуту населення пенсійного віку.

На жаль, саме ці громадяни залишились на самоті із своїми проблемами та складають найбільш вразливі соціальні групи. Останнім часом рішення органів державної влади суттєво погіршили соціальне становище людей пенсійного віку. Насамперед це стосується змін у законодавстві України, на підставі яких значна частина пенсіонерів більше не має права на отримання субсидій на житлово-комунальні послуги. Разом з тим, розпочинається опалювальний період, отже, оплати за житлово-комунальні послуги значно зростуть. Зважаючи на це, розгляд питання здійснення виплати у вигляді фінансової допомоги соціально вразливим верствам населення, у тому числі пенсіонерам, саме зараз має велике значення та актуальність.

Влада повинна реалізувати відповідну індексацію виплат, що відповідатиме потребам та викликам сьогодення. Разом з тим, звертаємо увагу, що Міжнародним валютним фондом в рамках програми спеціальних прав запозичень надано допомогу Україні з метою оптимального розподілу отриманих коштів та спрямування їх на першочергові загальносоціальні потреби.

У зв’язку з цим просимо розглянути питання здійснення виплати у вигляді фінансової допомоги пенсіонерам, пенсія яких нижче середньої, у розмірі середньомісячної пенсії за останній рік (так званої 13 пенсії) не пізніше листопада 2021 року.

 

Депутати

Миколаївської міської ради VIII скликання

 

Опубліковано: 13 жовтня 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: