Мапа порталу

М И К О Л А Ї В С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

В И К О Н А В Ч И Й  К О М І Т Е Т

РІШЕННЯ

 

23 червня 2021                                                                                           № 514

Про забезпечення функціонування

прийомної сім’ї на території м. Миколаєва

 

 

Розглянувши заяву, (ПІБ)_____ р.н., (ПІБ)____ р.н., які мешкають за адресою: (адреса) про утворення прийомної сім’ї та влаштування на виховання та спільне проживання, (ПІБ)____ р.н, встановлено наступне.

Шлюб (ПІБ) зареєстрований (дата). Подружжя пройшло навчання і відповідно до рекомендації Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (дата) №_____  рекомендовано для включення до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Мати малолітнього, (ПІБ),_____р.н., має високий ступінь втрати здоров’я внаслідок тривалої хвороби, що спричиняє повну нездатність до самообслуговування та залежить від  інших осіб і перешкоджає виконанню батьківських обов’язків, згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії  закладу охорони здоров’я про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків, КНП «Миколаївський обласний центр психічного здоров’я» Миколаївської обласної ради  (дата) № ____.

Рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради                   від (дата) № ____ (ПІБ),____р.н., надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Реєстрація батька дитини, (ПІБ), проведена відповідно до ч.1 ст. 135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про реєстрацію народження  від _____№ ________ виданий Заводським районним у місті Миколаєві відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства  юстиції (м. Одеса).

(ПІБ) перебуває на первинному обліку  дітей, позбавлених батьківського піклування, служби у справах дітей адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради з (дата).

 

Відповідно до рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від ________№_____ «Про закріплення житлової площі за неповнолітньою дитиною до досягнення повноліття» за дитиною (ПІБ), _____ р.н., закріплено житлову площу у кімнаті №_____ в гуртожитку по вул._____, житловою площею 11,9 кв.м.

Брати та сестри у дитини відсутні.

З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дитини, позбавленої батьківського піклування, шляхом влаштування її на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», постанови Кабінету Міністрів України         від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 22.06.2021 №24143/25.01-16/21-2 про можливість утворення прийомної сім’ї, рішення комісії з питань захисту прав дитини від 24.09.2020, керуючись пп. 2 п. «б» ч. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Утворити з 01.07.2021 на базі родини (ПІБ), дата р.н., (ПІБ), дата ___р.н., які мешкають за адресою: __________прийомну сім’ю.

2. З 01.07.2021 влаштувати до прийомної сім’ї на виховання та спільне проживання дитину, позбавлену батьківського піклування, (ПІБ)_______ р.н.

3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомної дитини на (ПІБ) та на (ПІБ), відповідно до п. 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002  № 565.

4. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підготувати договір про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю  (ПІБ)., (ПІБ) забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання (ПІБ), ________р.н., а також за виконанням прийомною сім’єю умов укладеного договору; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання прийомної дитини.

5. Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї, та подавати до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

6. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення (ПІБ). у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати щомісячно до 20 числа.

7. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради забезпечити проходження дитиною двічі на рік медичного огляду; здійснення диспансерного нагляду; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікарів.

8. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дитини на здобуття освіти; подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку та знань дитини, наявність шкільного приладдя, сезонного одягу, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь(ПІБ)., (ПІБ) у вихованні дитини тощо.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Петрова А.Л.

 

 

 

 

Міський голова                                                                           О.СЄНКЕВИЧ

 

Опубліковано: 23 червня 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: