Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

27 травня 2020                                                                                        № 404

Про заходи щодо підготовки

міського господарства до

роботи в осінньо-зимовий

період 2020-2021 рр. та його

сталого проходження

 

З метою забезпечення своєчасної підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр. та його сталого проходження, відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України (далі – Мінпаливенерго) та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України (далі – Мінжитлокомунгосп) від 10.12.2008 № 620/378 “Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.12.2008 № 1310/16001, керуючись пп. 1 п. “а” ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Створити міський штаб з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр. та його сталого проходження, затвердити його склад (додається).

2. Першому заступнику міського голови Криленку В.І., заступнику міського голови Степанцю Ю.Б., заступнику міського голови Омельчуку О.А., директору департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Коренєву С.М.:

2.1. Проаналізувати підсумки та недоліки минулого опалювального сезону та вжити заходів щодо їх усунення. Термін – до 24.06.2020.

2.2. Запровадити систему контролю за станом підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду, звернувши особливу увагу на:

- забезпечення своєчасного та у повному обсязі проведення установами та організаціями, що фінансуються з місцевого бюджету, розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги і внесення у разі потреби відповідних змін до кошторисів бюджетних видатків. Термін – постійно;

- дотримання підприємствами, організаціями та установами графіків ремонту котелень, тепломереж, систем опалення житлових будинків та об’єктів соціальної сфери. Термін – до 01.10.2020;

- своєчасне укладання договорів на постачання природного газу, вугілля, рідкого палива, електричної, теплової енергії, технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж газопостачання. Термін – до 01.10.2020;

- забезпечення контролю за виконанням запланованих заходів щодо проведення керівниками житлово-експлуатаційних підприємств, управляючих компаній ремонту і забезпечення належного технічного стану внутрішньобудинкових інженерних систем, перевірки димовентиляційних каналів квартир житлових будинків для забезпечення надійності та безпеки індивідуального опалення. Термін – до 01.10.2020;

- вжиття заходів для погашення у повному обсязі всіма категоріями споживачів заборгованості з оплати використаних обсягів природного газу, електричної і теплової енергії, води та наданих послуг з водовідведення, а також забезпечення щомісячної оплати поточного споживання енергоносіїв та за користування житлово-комунальними послугами згідно з договорами з  урахуванням обсягів відшкодування різниці в тарифах на послуги централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення. Термін – до 01.10.2020;

- стимулювання населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів, використання можливостей залучення кредитних ресурсів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 № 1056 “Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження” з відшкодуванням частини вартості енергозберігаючих матеріалів з державного та місцевих бюджетів. Термін – до 01.10.2020.

2.3. Рекомендувати житлово-експлуатаційним підприємствам, управляючим компаніям, бюджетним установам і закладам створити комісії з перевірки готовності до опалювального сезону згідно з вимогами наказу Мінпаливенерго та Мінжитлокомунгоспу від 10.12.2008 № 620/378 “Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”. Термін – до 24.06.2020.

2.4. Вжити заходів накопичення в необхідних обсягах протиожеледних матеріалів і підготовки спеціальної техніки до роботи в осінньо-зимовий період. Термін – до 01.10.2020.

3. Першому заступнику міського голови Криленку В.І., заступнику міського голови Степанцю Ю.Б., головам адміністрацій районів Миколаївської міської ради Дмитруку В.М., Березі О.Д., Цуканову О.М., Гранатурову Ю.І.:

3.1. Розробити та затвердити заходи щодо підготовки господарства районів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр. відповідно до повноважень та організувати дієвий контроль за їх виконанням. Термін – до 24.06.2020.

3.2. Керівникам підприємств, установ та організацій, які забезпечують сталу роботу систем життєзабезпечення міста, розробити і узгодити з управлінням з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради (Герасіменею) оперативні плани спільних дій, спрямовані на локалізацію та ліквідацію можливих наслідків аварій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення усіх форм власності, забезпечити готовність комунальних аварійно-рятувальних служб до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Термін – до 01.09.2020.

3.3. Забезпечити контроль за виконанням заходів по боротьбі зі сніговими заметами, ожеледицею та іншими наслідками стихійних явищ.

3.4. Передбачити залучення спеціалізованої техніки підприємств на боротьбу зі сніговими заметами.

3.5. Забезпечити контроль щодо наявності необхідної кількості протиожеледних матеріалів.

3.6. Забезпечити контроль за підготовкою до опалювального сезону 2020-2021 рр. відомчого житлового фонду та будинків ОСББ.

4. Першому заступнику міського голови Криленку В.І., керівникам управління охорони здоров`я Миколаївської міської ради (Шамрай), управління освіти Миколаївської міської ради (Личко), управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (Любарову), управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (Машкіну), департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Василенку):

4.1. Забезпечити підготовку до опалювального сезону закладів та установ, що належать до сфери функціонального управління. Термін – до 01.10.2020.

4.2. Розглянути можливість налагодження партнерських відносин з потенційними інвесторами щодо реалізації заходів у міжопалювальний період 2020 року, спрямованих на газозаміщення. Термін – до 01.10.2020.

4.3. Завершити роботи з повірки приладів обліку споживання теплової енергії бюджетних закладів. Термін – до 01.10.2020.

4.4. Забезпечити організацію роботи з модернізації вузлів обліку природного газу бюджетних установ із встановленням приладів дистанційної передачі даних. Термін – до 01.10.2020.

5. Заступнику міського голови Андрієнку Ю.Г. забезпечити підготовку пасажирського транспорту, тролейбусних, трамвайних мереж та колій до безаварійної роботи в зимовий період, а також засобів по боротьбі зі сніговими заметами на трамвайних коліях, протиожеледних сумішей на об’єктах торгівлі, зупинках транспорту (згідно з повноваженнями).

6. Запропонувати керівникам теплопостачальних підприємств незалежно від форм власності:

6.1. Проаналізувати підсумки та недоліки минулого опалювального сезону, розробити та затвердити заходи на міжопалювальний період 2020 року. Термін – до 24.06.2020.

6.2. Забезпечити підготовку котелень, теплових мереж, газо-, електрообладнання до надійної експлуатації в зимовий період 2020-2021 рр. Термін – до 01.10.2020.

6.3. Розробити заходи щодо підвищення енергоефективності підприємств теплоенергетики для скорочення обсягів споживання природного газу, з урахуванням переходу на альтернативні види палива. Термін – до 24.06.2020.

6.4. Включити до планів робіт на 2020 рік інвентаризацію теплових мереж для подальшого визначення об’ємів робіт з теплової ізоляції та розробити графіки виконання робіт. Термін – до 24.06.2020.

6.5. Надати пропозиції органам місцевого самоврядування стосовно виведення з експлуатації збиткових джерел теплопостачання і переведення абонентів на альтернативні джерела енергії, індивідуальні та автономні системи опалення. Термін – до 24.06.2020.

6.6. Сприяти підготовці житлового фонду та об’єктів соціальної сфери до роботи в зимових умовах. Термін – до 01.10.2020.

6.7. До початку опалювального періоду забезпечити накопичення запасів резервного палива (згідно з нормативами), завершити роботи по обладнанню котелень резервними кабельними лініями електроживлення. Термін – до 01.10.2020.

6.8. Створити  матеріальний резерв обладнання для ліквідації можливих аварійних ситуацій в наступному опалювальному сезоні. Термін – до 01.10.2020.

6.9. Забезпечити наявність обігових коштів в розмірі середньомісячної потреби для придбання природного газу. Термін – до 01.10.2020.

7. МКП “Миколаївводоканал” (Дуденку):

7.1. Своєчасно вживати заходів щодо ліквідації підтоплень теплових мереж міста водою та каналізаційними стоками.

7.2. Підготувати спецтехніку та обладнання, виконати ревізію водоканалізаційних мереж. Термін – до 01.10.2020.

7.3. Включити до планів робіт на 2020 рік ремонт та закриття водопровідно-каналізаційних люків.

8. Рекомендувати АТ “Миколаївобленерго” (Сиваку):

8.1. До початку опалювального сезону забезпечити виконання заходів щодо підготовки до безаварійної роботи трансформаторних підстанцій, кабельних і повітряних ліній, що подають електроенергію на котельні, житлові масиви та інші комунальні об’єкти, забезпечити наявність резервних кабельних ліній.

8.2. Вжити заходів щодо прийняття на баланс відомчих електричних мереж і трансформаторних підстанцій.

8.3. Своєчасно виконати роботи з обрізання дерев, які становлять загрозу обриву ліній електропостачання.

8.4. Сприяти в установленому порядку органам місцевого самоврядування, бюджетним організаціям, теплопостачальним підприємствам та потенційним інвесторам в отриманні технічних умов щодо переведення теплоджерел на електричне та альтернативне опалення.

9. Рекомендувати Миколаївському відділенню АТ “Миколаївгаз” (Машталіруку):

9.1. Забезпечити своєчасну підготовку газових мереж та обладнання до опалювального періоду 2020-2021 рр. Термін – 01.10.2020.

9.2. Забезпечити, в установленому порядку, оперативний розгляд заяв бюджетних установ і організацій щодо модернізації вузлів обліку природного газу та газовикористовуючого обладнання. Термін – 01.10.2020.

10. Відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Хоржевській) опублікувати дане рішення в засобах масової інформації.

11. Щомісяця, до 09 та 24 числа, починаючи з 10.05.2020, адміністраціям районів Миколаївської міської ради, теплопостачальним підприємствам ОКП    “Миколаївоблтеплоенерго”, ПрАТ   “Миколаївська ТЕЦ”, МКП “Миколаївводоканал”, управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради, управлінню освіти Миколаївської міської ради, управлінню з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, управлінню у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, житлово-експлуатаційним підприємствам, управляючим компаніям надавати департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради інформацію про стан підготовки житлового фонду, об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, дорожнього господарства до роботи в опалювальному сезоні за формами, визначеними наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.06.2012 № 288.

12. Відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Хоржевській) скласти графік виступів у ЗМІ та на місцевих телеканалах посадових осіб місцевого самоврядування щодо роз’яснення монетизації пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, відділу координації та громадських зв’язків департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Філіппову), відділу організаційно-правової роботи та взаємодії із засобами масової інформації департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради (Бондарю) надавати інформацію на сайт Миколаївської міської ради про стан підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду 2020-2021 рр.

13. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконкому міської ради від 28.05.2019 № 489 “Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр. та його сталого проходження”.

14. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І., заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 27 травня 2020

№  404

 

СКЛАД

міського штабу з підготовки міського господарства до роботи

в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр. та його сталого проходження

 

Голова міського штабу

 

Степанець

Юрій Борисович

-

заступник міського голови

 

 

Заступники голови міського штабу

 

Омельчук

Олександр Андрійович

-

заступник міського голови

 

 

Коренєв

Сергій Миколайович

-

директор департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

 

Секретар міського штабу

 

Балюбаш

Олена Миколаївна

-

заступник начальника відділу планування та з координації діяльності житлового господарства управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

 

Члени міського штабу

 

Гвозденко

Олександр Павлович

-

перший заступник голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради

 

Герасіменя

Олександр Анатолійович

-

начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

Євтушенко

Володимир Вікторович

-

в.о. директора КП ММР “Миколаївелектротранс”

 

Ізетов

Ескендер Енверович

-

начальник інспекції Держенергонагляду в Миколаївській області (за погодженням)

Кішко

Юрій Анатолійович

-

генеральний директор ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” (за погодженням)

 

Косьянов

Олександр Васильович

-

перший заступник голови адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради

 

Маслов

Дмитро Васильович

-

директор ТОВ “МИКОЛАЇВГАЗ ЗБУТ” (за погодженням)

 

Личко

Ганна Володимирівна

-

начальник управління освіти Миколаївської міської ради

 

Лінченко

Валентин Володимирович

-

директор ТОВ “Миколаївська електропостачальна компанія” (за погодженням)

 

Логвінов

Микола Юрійович

-

директор ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” (за погодженням)

 

Любаров

Юрій Йосипович

-

начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

 

Машталірук

Микола Олексійович

-

начальник Миколаївського відділення ПАТ “Миколаївгаз” (за погодженням)

 

Начинова

Світлана Олексіївна

-

голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (за погодженням)

 

Пономаренко

Роман Васильович

-

директор ПАТ “Миколаївобленерго” Центрального округу (за погодженням)

 

Рєпін

Олександр Володимирович

-

заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – начальник управління житлового господарства

Тельпіс

Василь Степанович

-

технічний директор МКП “Миколаївводоканал”

 

Ужва

Антон Анатолійович

-

перший заступник голови адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради

Шамрай

Ірина Валентинівна

-

начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради

 

Яковина

Анатолій Володимирович

-

перший заступник голови адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради

 

 

____________________________________________________

 

Опубліковано: 29 травня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: