Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

16 квітня 2020                                                                                   № 97р

Про затвердження Порядку проведення дистанційних

засідань Миколаївської міської ради та постійних

комісій Миколаївської міської ради в період

карантину, встановленого Кабінетом Міністрів

України з метою запобігання поширенню на території

України коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

 

Відповідно до п. 11-1 Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення», п.п. 1, 2 та 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Затвердити Порядок проведення дистанційних пленарних засідань Миколаївської міської ради та постійних комісій Миколаївської міської ради в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID?19) (додається).

2. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій), департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (Овчинніковій), управлінню апарату Миколаївської міської ради (Пушкар), комунальному підприємству «Міський інформаційно-обчислювальний центр» (Богаченку) вжити заходів, в межах компетенції, щодо організації проведення пленарних засідань Миколаївської міської ради в дистанційному режимі.

3. Доручити департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій) опублікувати це розпорядження в засобах масової інформації.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 16 квітня 2020

№ 97р

 

ПОРЯДОК

проведення дистанційних засідань Миколаївської міської ради та постійних комісій Миколаївської міської ради в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

1. Загальні положення

 

1.1. Цей Порядок визначає особливості проведення дистанційних  пленарних засідань Миколаївської міської ради VII скликання (далі – Рада) та засідань постійних комісій Ради, в тому числі спільних, в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), до внесення відповідних змін у Регламент Ради, Положення про постійні комісії Ради.

1.2. Обов’язки щодо здійснення організаційних заходів, пов’язаних з проведенням пленарних засідань Ради в дистанційному режимі, покладаються на департамент міського голови Миколаївської міської ради, департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, управління апарату Миколаївської міської ради, КП «Міський інформаційно-обчислювальний центр», згідно з наданими повноваженнями.

1.3. Обов’язки щодо здійснення організаційних заходів, пов’язаних з проведенням засідань постійних комісій Ради в дистанційному режимі покладаються на управління апарату Миколаївської міської ради та комунальне підприємство «Міський інформаційно-обчислювальний центр».

1.4. Питання, не врегульовані вказаним Порядком, регулюються чинним законодавством України, Регламентом Ради та Положенням про постійні комісії Ради, за наявності технічної можливості.

 

2. Організація проведення дистанційних засідань

 

2.1. Пленарні засідання Ради, засідання постійних комісій Ради можуть проводитись у режимі відеоконференції (далі – дистанційні засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.

2.2. До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання.

2.3. Рішення про проведення дистанційного засідання Ради приймається міським головою шляхом видання відповідного розпорядження, а у випадках, визначених чинним законодавством, - іншими особами.

2.4. Рішення про проведення дистанційного засідання постійної комісії Ради приймається головою комісії (у разі його відсутності – заступником голови або секретарем).

Проведення дистанційного спільного засідання постійних комісій Ради проводиться за ініціативою відповідних комісій або за дорученням Ради, міського голови, секретаря Ради.

2.5. Рішення/повідомлення про проведення дистанційного засідання доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання Ради.

2.6. Рішення/повідомлення про проведення дистанційного засідання розміщується на офіційному вебсайті Ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів рішень із супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата Ради.

2.7. З метою ідентифікації особи, яка бере участь у засіданні Ради, забезпечення участі у дистанційних засіданнях та особистого голосування депутати Ради, а також запрошені особи, надають інформацію про їх номери телефонів та офіційну адресу електронної пошти.

Зазначена інформація надається депутатами Ради та запрошеними особами шляхом подання особистої письмової заяви до управління апарату Миколаївської міської ради.

У випадку зміни зазначеної в абзаці першому цього пункту інформації депутат Миколаївської міської ради або запрошена особа протягом 24 годин подає про це особисту письмову заяву до управління апарату Миколаївської міської ради.

2.8. Ризики технічної неможливості участі в режимі дистанційного засідання з причин, що не залежать від програмного забезпечення та здійснення організаційних заходів, пов’язаних із функціонуванням програмного комплексу, несе депутат, який подав відповідну заяву, або відповідна запрошена особа.

 

3. Проведення дистанційних засідань

 

3.1. Перед відкриттям дистанційного засідання комунальним підприємством «Міський інформаційно-обчислювальний центр» фіксується кількість депутатів Ради, які приєднались до участі та припинили участь у засіданні. Зазначена інформація надається управлінню апарату Миколаївської міської ради.

Головуючий на засіданні повідомляє про результати фіксації.

3.2. Головуючий на засіданні відкриває дистанційне засідання Ради, якщо для участі у ньому на підставі інформації, наданої управлінням апарату Миколаївської міської ради, приєдналась більше половини депутатів Ради від загального складу Ради, тобто 28 (двадцять вісім) депутатів і більше.

3.3. Кількість депутатів Ради, присутніх на дистанційному засіданні, визначається за результатами фіксації на визначену дату та час початку дистанційного засідання.

3.4. Дистанційне засідання Ради вважається повноважним, якщо участь
у такому засіданні бере більше половини депутатів від загального складу Ради, тобто 28 (двадцять вісім) депутатів і більше.

Дистанційне засідання постійної комісії є повноважним, якщо на ньому присутні більше половини від загального складу комісії.

3.5. Надання допомоги головуючому у веденні дистанційного засідання здійснюється управлінням апарату Миколаївської міської ради, комунальним підприємством «Міський інформаційно-обчислювальний центр».

3.6. Здійснення відеотрансляції починається з моменту відкриття головуючим дистанційного засідання.

3.7. Під час проведення дистанційного засідання Ради в приміщенні, в якому відбувається таке засідання, крім головуючого на засіданні, секретаря ради, представників виконавчих органів Миколаївської міської ради, КП «Міський інформаційно-обчислювальний центр», можуть перебувати по одному представнику від кожної депутатської фракції.

Під час проведення дистанційного засідання постійних комісій Ради в приміщенні, в якому відбувається таке засідання, перебувають головуючий на засіданні, секретар постійної комісії та представники виконавчих органів Ради.

Інші депутати Ради та запрошені особи беруть участь у засіданні дистанційно.

3.8. Під час дистанційного засідання голосування здійснюється особисто шляхом вибору відповідного поля («за», «проти», «утримався») в спеціальній формі голосування, що створюється стосовно кожного окремого питання.

3.9. Підрахунок голосів дистанційного засідання постійної комісії Ради забезпечується секретарями постійних комісій.

Під час дистанційного засідання постійної комісії Ради голосування здійснюється особисто шляхом вибору відповідного поля («за», «проти», «утримався») в спеціальній формі голосування, що створюється стосовно кожного окремого питання.

3.10. Під час дистанційного засідання ведеться протокол.

Як допоміжний засіб для оформлення протоколу дистанційного засідання використовується аудіозапис та відеозапис.

Аудіозапис та відеозапис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу.

Результати поіменного голосування дистанційного засідання додатково фіксуються комунальним підприємством «Міський інформаційно-обчислювальний центр» за допомогою технічних засобів та програмного забезпечення.

3.11. Ведення протоколу дистанційного засідання Ради здійснюється сектором з протокольної роботи та архівної справи загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

3.12. Ведення протоколу дистанційного засідання постійної комісії Ради здійснюється секретарем комісії.

3.13. Протокол дистанційного засідання підписується головуючим на засіданні та особою, що здійснює ведення протоколу.

3.14. Оприлюднення протоколу та відеозапису дистанційного засідання здійснюється на офіційному вебсайті Миколаївської міської ради.

_______________________________________

 

 

 

Опубліковано: 17 квітня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: