Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

26 лютого 2020                                                                               № 47р

 

Про забезпечення реалізації та гарантування

конституційного права громадян на звернення

до органів місцевого самоврядування

 

 

З метою забезпечення реалізації та гарантування закріплених Конституцією України права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування (ст. 40 Конституції України), права громадян на участь в управлінні державними справами, а також підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування зі зверненнями громадян, ураховуючи необхідність об’єктивного, всебічного і вчасного розгляду звернень громадян відповідно до вимог законодавства України, згідно із Законом України «Про звернення громадян», на виконання вимог п. 1 Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», керуючись п.п. 17, 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради вжити заходів щодо:

1.1. Недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством, безпідставної передачі розгляду звернень іншим органам.

1.2. Уникнення практики визнання заяв чи скарг необґрунтованими без роз’яснення заявникам порядку оскарження прийнятих за ними рішень.

1.3. Створення умов для участі заявників у перевірці поданих ними заяв чи скарг, надання можливості знайомитися з матеріалами перевірок відповідних звернень.

1.4. Узяття під особистий контроль розгляду звернень та забезпечення проведення першочергового особистого прийому жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу, Героїв України.

1.5. Приділення особливої уваги вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, особи з інвалідністю, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім’ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту  та підтримки.

1.6. Здійснення постійного контролю за організацією роботи посадових осіб зі зверненнями громадян.

1.7. Поновлення прав і свобод громадян, порушених унаслідок недодержання вимог законодавства про звернення громадян, притягнення винних осіб у встановленому порядку до відповідальності, у тому числі до дисциплінарної відповідальності за невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків щодо розгляду звернень громадян.

1.8. Забезпечення створення та функціонування «гарячих ліній» і «телефонів довіри», проведення широкої роз’яснювальної роботи з питань реалізації громадянами права на звернення та особистий прийом.

2. Відділу по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (Васильєвій):

- щоквартально до 10 числа, наступного за звітним місяцем, узагальнювати й аналізувати інформацію про організацію роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до Миколаївської міської ради та виконкому Миколаївської міської ради. Інформацію надавати міському голові, першому заступнику міського голови, заступникам міського голови, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради;

- забезпечувати систематичне проведення перевірок стану організації роботи із зверненнями громадян виконавчими органами Миколаївської міської ради.

3. Відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради (Канарському) оприлюднювати на офіційному сайті Миколаївської міської ради:

- графіки особистих прийомів міського голови, секретаря міської ради, першого заступника міського голови, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради;

- щоквартально – узагальнену інформацію про організацію роботи зі зверненнями громадян.

4. Розпорядження міського голови від 28.03.2008 № 148р «Про забезпечення виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» визнати таким, що втратило чинність.

5. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

 

Міський голова                                                                                   О. СЄНКЕВИЧ

 

 

 

Опубліковано: 16 березня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: