Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

10 лютого 2020                                                                                        № 34р

Про затвердження Положення про комісію

з питань роботи із службовою інформацією

Миколаївської міської ради

 

Відповідно до п.2 Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 736, та Інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах, затвердженої розпорядженням міського голови від 23.03.2017 № 67р (зі змінами), керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Затвердити Положення про комісію з питань роботи із службовою інформацією Миколаївської міської ради (додається).

2. Затвердити склад комісії з питань роботи із службовою інформацією Миколаївської міської ради (додається).

3. Розпорядження міського голови від 31.08.2011 № 406р “Про затвердження складу постійно діючої комісії для вирішення питань щодо обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, що є власністю держави і яким надається гриф обмеження доступу “Для службового користування” та від 17.02.2014 № 61р “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 31.08.2011 № 406р” визнати такими, що втратили чинність.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

 

Міський голова                                                                                   О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 10 лютого 2020

№ 34р

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з питань роботи із службовою інформацією виконкому Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Положення про комісію з питань роботи із службовою інформацією виконкому Миколаївської міської ради (далі – комісія) затверджується розпорядженням міського голови відповідно до Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 736, та п. 2 Інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, у Миколаївської міської раді та її виконавчих органах, затвердженої розпорядженням міського голови від 23.03.2017 № 67р (зі змінами).

1.2. Комісія є постійно діючим органом виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

1.3. У своїй діяльності комісія керується Конституцією і законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, рішеннями Миколаївської міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями Миколаївського міського голови та іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.

 

2. Мета

 

Основною метою утворення комісії є забезпечення вимог законодавства під час віднесення відомостей до службової інформації та запобігання розголосу відомостей, що становлять службову інформацію у виконкомі Миколаївської міської ради.

 

3. Склад комісії

 

3.1. До складу комісії включаються посадові особи виконавчих органів Миколаївської міської ради, в яких створюється службова інформація, а також посадові особи сектору захисту інформації Миколаївської міської ради, відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради, сектору приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

Головою комісії призначається перший заступник міського голови, а секретарем – завідувач сектору приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

3.2. Секретар комісії за дорученням голови забезпечує скликання засідань комісії, складає протоколи комісії, доводить до відома виконавчих органів Миколаївської міської ради рішення комісії, здійснює облік та звітність про проведену роботу, веде документацію і забезпечує її зберігання.

3.3. Засідання комісії проводяться не рідше ніж один раз на рік і вважаються правомочними, якщо на них присутні не менш як дві третини складу членів комісії.

Рішення комісії приймаються більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, оформлюються протоколом, який підписується головою і секретарем комісії, та набирають чинності з моменту затвердження протоколу засідання міським головою.

 

4. Основні завдання комісії

 

4.1. Складення на підставі пропозицій виконавчих органів Миколаївської міської ради та з урахуванням вимог законодавства переліку відомостей, що становлять службову інформацію (далі – перелік відомостей), і подання його на затвердження міському голові.

4.2. Перегляд документів з грифом “Для службового користування” з метою його підтвердження або скасування.

4.3. Розгляд документів з грифом “Для службового користування” на предмет встановлення в них відомостей, що містять відкриту інформацію, яка може бути використана під час опрацювання запитів на публічну інформацію.

4.4. Розслідування на підставі рішення міського голови фактів втрати документів з грифом “Для службового користування” та розголошення службової інформації.

4.5. Розгляд питання щодо присвоєння грифа “Для службового користування” документам, що містять службову інформацію, яка не передбачена переліком відомостей, за поданням осіб, які підписують такий документ.

4.6. Вивчення та проведення оцінки матеріалів, з якими планується ознайомити іноземців або які будуть їм передані.

 

5. Права комісії

 

5.1. Контролювати дотримання посадовими особами Миколаївської міської ради, відповідальними за організацію документів з питань роботи із службовою інформацією у діловодстві, установлених вимог щодо розробки номенклатур справ, формування справ, експертизи цінності документів, упорядкування та оформлення документів.

5.2. Вимагати від виконавчих органів Миколаївської міської ради у випадках втрати документів з грифом «Для службового користування» надання письмових пояснень.

5.3. Заслуховувати на своїх засіданнях керівників виконавчих органів Миколаївської міської ради про причини втрати документів з грифом «Для службового користування».

5.4. Запрошувати на засідання як консультантів та експертів, так і фахівців виконавчих органів Миколаївської міської ради, а в разі необхідності працівників архівного відділу Миколаївської міської ради.

5.5. Інформувати міського голову з питань, що входять до компетенції комісії.

 

____________________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 10 лютого 2020

№ 34р

 

СКЛАД

комісії з питань роботи із службовою інформацією

Миколаївської міської ради

 

 

Голова комісії

 

Криленко

Володимир Ігорович

-

перший заступник міського голови

 

 

Секретар комісії

 

Гусак

Наталя Юлянівна

-

завідувач сектору приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

Члени комісії

 

Біржак

Марія Михайлівна

-

головний спеціаліст управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради

 

Бондарєв

Руслан Станіславович

-

головний спеціаліст відділу цивільно-правових відносин юридичного департаменту Миколаївської міської ради

 

Кісюра

Алевтина Віталіївна

-

головний спеціаліст відділу кадрів Миколаївської міської ради

 

Киданюк

Ольга Миколаївна

-

завідувач сектору обробки документів загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

Короленко

Максим Григорович

-

головний спеціаліст архівного відділу Миколаївської міської ради

 

Лєженцева

Ольга Володимирівна

-

головний спеціаліст сектору захисту інформації Миколаївської міської ради

 

Нерубальщук

Сергій Юрійович

-

головний спеціаліст відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради

 

Орлова

Ірина Олександрівна

-

начальник загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

Скидан

Сергій Васильович

-

начальник відділу регулювання інженерної інфраструктури та картографії, управління містобудівного кадастру, регулювання інженерної інфраструктури департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

 

Сокуренко

Володимир Анатолійович

-

головний спеціаліст відділу  з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради

 

Тунітовський

Олександр Вікторович

-

заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради – начальник відділу з планування та координації дій у НС

 

Шамовський

Олександр Борисович

-

завідувач сектору захисту інформації Миколаївської міської ради

 

Щербакова

Ірина Михайлівна

-

начальник відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради

 

 

____________________________________________________

 

Опубліковано: 27 лютого 2020р. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: