Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

12 липня 2019                                                                                      №  753

Про вшанування пам’яті

жертв політичних репресій

 

З метою увічнення пам’яті мешканців Миколаївщини, які стали жертвами політичних репресій у 20-40-х роках ХХ століття, враховуючи існування на старому міському кладовищі (вул. Степова – Херсонське шосе) сектору, в якому в 30-х роках ХХ століття органи НКВД таємно ховали репресованих, керуючись підпунктом 10 пункту “б” статті 32 та частиною шостою статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Встановити біля входу на центральну алею старого міського кладовища зі сторони Херсонського шосе меморіальну дошку в пам’ять про мешканців Миколаївщини, які стали жертвам політичних репресій у 20-40-х роках ХХ століття, з таким текстом:

“Тисячі мешканців Миколаївщини без вини були відправлені у 20-40-х роках ХХ століття у тюрми, табори і спецпоселення ГУЛАГу.

Не всі повернулися живими додому. Поховання безвинних жертв більшовицького режиму є і на цьому кладовищі”.

2. Визначити управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (Любарова) відповідальним за виготовлення меморіальної дошки в пам’ять про мешканців Миколаївщини, які стали жертвам політичних репресій у 20-40-х роках ХХ століття.

3. Рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 23.09.1994 № 456 “Про дозвіл обласному історико-просвітницькому товариству “Меморіал” на встановлення меморіальної дошки в пам’ять жертв репресій в районі входу на міське кладовище по Херсонському шосе кут пр. Жовтневий” визнати таким, що втратило чинність.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

Міський голова                                                                                      О.Ф. Сєнкевич

Опубліковано: 22 липня 2019р.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: