Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

04 березня 2019                                                                                         № 62р

Про затвердження Положення про

проведення атестації посадових

осіб місцевого самоврядування

виконавчих органів Миколаївської

міської ради

 

З метою оцінки результатів роботи, ділових та професійних якостей, а також кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих органів Миколаївської міської ради, з урахуванням Типового положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2001 № 1440, керуючись ст. 17 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, ст.ст. 42, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Затвердити Положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих органів Миколаївської міської ради (додається).

 

2. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження міського голови від 17.01.2002 № 27р “Про затвердження Положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування в органах місцевого самоврядування м. Миколаєва”, від 19.11.2007 №607р «Про внесення доповнення до п.4 Положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування в органах місцевого самоврядування м. Миколаєва, затвердженого розпорядженням міського голови від 17.01.02 №27р».

 

3. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 04 березня 2019

№ 62р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування

виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

1. Загальна частина

 

1.1. Положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення) розроблене відповідно до ст. 17 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2001 № 1440 “Про затвердження Типового положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування” (зі змінами).

1.2. Атестація посадових осіб місцевого самоврядування (далі – посадові особи) проводиться один раз на 4 роки з метою оцінки їх результатів роботи, ділових та професійних якостей, виявлених працівниками при виконанні обов’язків, визначених типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками посад і відображених у посадових інструкціях, що затверджуються міським головою.

1.3. Атестації підлягають посадові особи усіх рівнів, у тому числі й ті, які внаслідок організаційних змін обіймають посади менше ніж один рік, якщо їх службові обов’язки не змінилися.

Не підлягають атестації міський голова, секретар міської ради, працівники патронатної служби, особи, які перебувають на займаній посаді менше ніж один рік, молоді спеціалісти, вагітні жінки чи жінки, які працюють менше ніж один рік після виходу на роботу з відпустки по вагітності і пологах чи догляду за дитиною, особи, прийняті на роботу на визначений строк.

Особи, призначені на посаду на визначений строк, та вагітні жінки можуть проходити атестацію за власним бажанням.

1.4. У період між атестаціями проводиться щорічна оцінка виконання посадовими особами покладених на них завдань та обов’язків у порядку, затвердженому розпорядженням міського голови, з урахуванням цього Положення та методичних рекомендацій, що розробляються Національним агентством України з питань державної служби.

 

2. Організація та проведення атестації

 

2.1. Для організації та проведення атестації згідно з розпорядженням міського голови утворюється атестаційна комісія у складі голови комісії, заступника голови комісії, секретаря та членів комісії.

Головою атестаційної комісії призначається секретар міської ради.

У разі відсутності голови атестаційної комісії його повноваження здійснює заступник.

До складу атестаційної комісії включаються керівники виконавчих органів міської ради,  представники кадрової та юридичної служб.

2.2. Кількісний та персональний склад атестаційної комісії, термін і графік проведення атестації затверджуються розпорядженням міського голови і доводяться до відома посадових осіб, які атестуються, не пізніше ніж за місяць до проведення атестації керівниками виконавчих органів міської ради.

2.3. Керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради протягом 5 днів після прийняття рішення про проведення атестації складають і подають міському голові для затвердження списки посадових осіб місцевого самоврядування, які підлягають атестації (додаток 1).

2.4. Атестаційна комісія працює гласно. Посадова особа має право попередньо ознайомитися з матеріалами її атестації та брати участь у засіданні атестаційної комісії, на якому розглядається питання про її атестування.

2.5. Атестаційна комісія повинна забезпечувати об’єктивний розгляд і професійну оцінку діяльності посадової особи, яка атестується, зокрема щодо виконання покладених на неї службових обов’язків, знання та користування у своїй роботі державною мовою, а також принциповий підхід у підготовці рекомендацій для подальшого використання її досвіду і знань у роботі виконавчих органів Миколаївської міської ради.

2.5. Атестація керівників відділів, управлінь, інших виконавчих органів та посадових осіб, які увійшли до складу атестаційної комісії, передує атестації інших працівників цих органів та їх підрозділів.

2.6. На кожну посадову особу, яка підлягає атестації, складається службова характеристика, що підписується керівником виконавчого органу, в якому вона працює, і подається до атестаційної комісії не пізніше ніж за тиждень до проведення атестації (додаток 2).

Службова характеристика повинна містити аналіз виконання посадовою особою службових обов’язків, відомості про обсяг, якість, своєчасність і самостійність виконання роботи, ділові якості (ініціативність, відповідальність), стосунків з колегами, знання та користування у своїй роботі державною мовою, інформацію про підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації, результати щорічних оцінок за період, що минув після попередньої атестації тощо.

Посадова особа ознайомлюється із службовою характеристикою до атестації під час співбесіди з керівником виконавчого органу, в якому вона працює.

У разі незгоди з відомостями, викладеними у службовій характеристиці, посадова особа може подати до атестаційної комісії відповідну заяву, обґрунтування, додаткові відомості щодо своєї службової діяльності.

2.7. На засідання атестаційної комісії запрошуються посадова особа, яка атестується, та керівник виконавчого органу, в якому працює посадова особа. Якщо посадова особа не з’явилася на засідання комісії без поважних причин, комісія має право провести атестацію за її відсутності.

 

3. Рішення атестаційної комісії

 

3.1. За результатами атестації атестаційна комісія робить один з таких висновків:

- про відповідність займаній посаді;

- про відповідність займаній посаді за певних умов (здобуття освіти, проходження стажування, набуття відповідних навичок, підвищення кваліфікації тощо);

- про невідповідність займаній посаді.

3.2. Результати атестації мають рекомендаційний характер.

Відповідно до висновку атестаційна комісія пропонує міському голові:

- визнати посадову особу атестованою;

- призначити протягом року повторне атестування (за згодою посадової особи);

- зарахувати посадову особу до кадрового резерву або призначити її на вищу посаду;

- перевести посадову особу на іншу посаду, що відповідає її кваліфікації, або звільнити її із займаної посади.

Кожна рекомендація повинна мати відповідне обґрунтування.

3.3. Засідання  комісії  вважається правоможним, якщо на ньому присутні не менш як 3/4 її складу. Рішення комісії приймається стосовно кожної посадової особи, яка атестується, простою більшістю голосів членів атестаційної комісії. У разі однакової кількості голосів членів атестаційної комісії рішення приймається на користь посадової особи. Голосування проводиться у відсутності особи, яка атестується.

3.4. Голова атестаційної комісії повідомляє міському голові про результати кожного засідання.

3.5. За результатами атестації міський голова видає відповідне розпорядження.

 

4. Результати атестації та вирішення спірних питань

 

4.1. Результати атестації заносяться до протоколу засідання атестаційної комісії та атестаційного листа (додаток 3). Протокол та атестаційний лист підписуються головою та членами атестаційної комісії, які брали участь у голосуванні. Результати атестації повідомляються посадовій особі, яка атестувалася, та керівнику виконавчого органу, в якому вона працює, одразу після проведення атестації. Посадова особа ознайомлюється із змістом атестаційного листа під розпис.

4.2. Результати атестації заносяться до особової справи посадової особи. Вони розглядаються під час вирішення питань просування по службі, присвоєння чергового рангу, встановлення передбачених законодавством надбавок, або зміни їх розміру, а також інших питань проходження служби в органах місцевого самоврядування.

4.3. Рішення про переведення посадової особи за її згодою на іншу посаду або про звільнення з посади приймається міським головою у двомісячний строк з дня атестації. Прийняття такого рішення після закінчення зазначеного строку не допускається. Час хвороби посадової особи, а також перебування її у відпустці до цього строку не включається.

4.4. Посадова особа, визнана за результатами атестації такою, що не відповідає займаній посаді, звільняється з роботи відповідно до п. 2 ст. 40 Кодексу законів про працю України.

4.5. Спори, що виникають у зв’язку з проведенням атестації, вирішуються відповідно до чинного законодавства.

4.6. Рішення атестаційної комісії може бути оскаржене посадовою особою в установленому законодавством порядку протягом 10 днів з дня його прийняття без урахування строку тимчасової непрацездатності.

4.7. Перевибори міського голови або зміна керівника виконавчого органу міської ради не може бути підставою для позачергового проведення атестації.

 

____________________________________________

 

Додаток 1

до Положення

 

СПИСОК ПОСАДОВИХ ОСІБ

__________________________________________________________

(назва виконавчого органу міської ради)

які підлягають атестації

 

Прізвище, ім’я, по батькові

Посада

 

 

Керівник виконавчого органу ради                      (підпис)                          (ПІП/б)

 

Начальник відділу кадрів

Миколаївської міської ради                                 (підпис)                          (ПІП/б)

 

Додаток 2

до Положення

 

Службова характеристика

 

на __________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові; посада)

 

___________ 19 __ року народження, освіта (рівень освіти), у _______ році закінчив(ла) _________________________________________________________

(назва закладу освіти)

за спеціальністю _____________________________________________________,

(спеціальність за дипломом)

 

з _______ працює в (на) ________________ на посаді(або посадах, перелічити).

      (дата)                              (назва виконавчого органу)

 

У службовій характеристиці дається розгорнута оцінка:

 

  • професійних знань;
  • навичок;
  • досвіду і результатів роботи;
  • вмінь;
  • виконання посадових обов’язків, правил внутрішнього розпорядку;
  • компетентності, оперативності у прийнятті рішень та спроможності контролювати їх виконання;
  • результатів щорічних оцінок за період, що минув після попередньої атестації;
  • соціально-психологічних якостей тощо.

 

Посада керівника                              Підпис                       Розшифрування підпису

 

Зі службовою характеристикою ознайомлений

_______________________________________

(підпис працівника, який підлягає атестації)

 

(дата)

 

Додаток 3

до Положення

 

АТЕСТАЦІЙНИЙ ЛИСТ

 

І. Загальні дані

Прізвище, ім’я, по батькові ____________________________________________

Дата народження ________________

Посада, яку обіймає працівник, і стаж роботи на ній (на момент атестації) ______

____________________________________________________________________

Освіта (освітньо-кваліфікаційний рівень, найменування закладу освіти і рік закінчення, спеціальність) __________________________________________

____________________________________________________________________

Науковий ступінь, вчене звання _________________________________________

Підвищення кваліфікації (коли і що закінчив) _____________________________

____________________________________________________________________

Загальний трудовий стаж, у тому числі на службі в органах місцевого самоврядування та на державній службі __________________________________

Категорія посади _____________________ Ранг ___________________________

Посада в кадровому резерві ____________________________________________

 

ІІ. Результати атестації

Висновки атестаційної комісії за підсумками голосування:

відповідає займаній посаді (за _____, проти _____)

відповідає займаній посаді з певних умов (здобуття освіти, проходження стажування, набуття відповідних навичок, підвищення кваліфікації тощо) _____

________________________________________________(за _____, проти _____)

не відповідає займаній посаді (за _____, проти _____)

 

Рішення атестаційної комісії ___________________________________________

 

Рекомендації атестаційної комісії __________________ (за _____, проти _____)

 

Голова атестаційної комісії

Члени комісії

Секретар комісії

 

Дата атестації “___________” 20___ року

 

З результатами атестації ознайомлено

_________________________________

(підпис працівника, який атестується)

 

___________________________________________

Опубліковано: 13 березня 2019р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: