Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

29 листопада 2018                                                                       № 48/11

Про Звернення депутатів Миколаївської

міської ради до Прем’єр-міністра

України Гройсмана В.Б. щодо передачі

до комунальної власності міста

Миколаєва ПрАТ «Миколаївська

теплоелектроцентраль»

 

Керуючись статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо передачі до комунальної власності міста Миколаєва ПрАТ «Миколаївська теплоелектроцентраль» (текст Звернення  додається).

 

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити Звернення  Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

 

3. Відділу інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Хоржевській) розмістити рішення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та опублікувати в засобах масової інформації.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі (Євтушенка) та заступника міського голови Омельчука О.А.

 

Міський голова                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради

до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо передачі до комунальної власності міста Миколаєва ПрАТ «Миколаївська теплоелектроцентраль»

 

 

У місті Миколаєві, обласному центрі Миколаївської області, в якому проживають близько півмільйона мешканців, знаходиться  приватне акціонерне товариство «Миколаївська теплоелектроцентраль» (далі - ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ»), 99,9123 % акцій якої належать державі.

Головним профілем діяльності ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» на сьогодні є забезпечення централізованого теплопостачання  мешканців міста Миколаєва. На обслуговуванні у зазначеного підприємства знаходиться близько 40 % всіх споживачів міста.

На балансі ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» знаходиться 47,592 км теплових мереж в двотрубному обчисленні, з них 41,562 експлуатуються більше 25 років та знос яких складає 87 %, при цьому, значна частина зазначених теплових мереж прокладена під магістральними трасами міста. Через значну зношеність труб постійно виникають пориви, які не тільки ускладнюють рух транспорту на центральних магістралях міста, а й призводять до загрози стабільної та своєчасної подачі тепла мешканцям міста та на соціально важливі об’єкти (дитячі садочки, школи, лікарні).

Враховуючи, що ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» знаходиться у власності держави, то відповідно Миколаївська міська рада не має можливості за бюджетні кошти провести заміну магістральних теплотрас, а також провести капітальний ремонт дорожнього покриття під ними, оскільки через постійні пориви відбувається їх постійне розриття та псування дорожнього покриття.

14 листопада 2018 року на засіданні Кабінету Міністрів України  Прем’єр-міністром України було запропоновано місцевим радам вийти з ініціативою до Уряду щодо отримання у власність місцевих ТЕЦ, яка буде цілком підтримана, що надасть можливість місцевій владі навести лад в системі теплопостачання. 

Враховуючи вищезазначене, ми, депутати Миколаївської міської ради, звертаємось до Вас з проханням передати до комунальної власності міста Миколаєва ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», що надасть можливість передбачати в бюджеті міста кошти на оновлення зношених теплових мереж та застарілого обладнання, і, як наслідок, якісного забезпечення споживачів міста теплом.

 

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання

 Опубліковано: 11 грудня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: