Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 листопада 2018                                                                                № 361р

Про створення робочої групи

з питань координації дій

щодо запобігання та протидії

домашньому насильству та

насильству за ознакою статі

 

         З метою запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення комплексного інтегрованого підходу до подолання насильства та сприяння реалізації прав осіб, постраждалих від насильства, ефективного реагування на факти насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам, забезпечення відшкодування заподіяної шкоди, належного розслідування фактів насильства та притягнення кривдників до передбаченої законом відповідальності,керуючись Законом України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, постановою Кабінету Міністрів України  від 22.08.2018 № 658 “Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі”, п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Створити робочу групу з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, затвердити її склад (додається).

 

2. Затвердити Положення про робочу групу з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі (додається).

 

3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 16 листопада 2018

№ 361р

СКЛАД

робочої групи з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

 

Голова робочої групи

 

Криленко

Володимир Ігорович

-

перший заступник міського голови

 

 

Заступник голови робочої групи

 

Василенко

Сергій Михайлович

-

директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Секретар робочої групи

 

Хатунцова

Валентина Анатоліївна

-

головний спеціаліст відділу моніторингу соціальних виплат та сімейної політики управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Члени робочої групи

 

Бєлкіна

Любов Петрівна

-

регіональний спеціаліст з питань гендерно зумовленого насильства Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (за погодженням)

 

Бойко

Наталія Северинівна

-

старший інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Миколаївській області (за погодженням)

 

Бондаренко

Сергій Миколайович

-

директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Василенко

Ольга Іванівна

-

заступник директора першого Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (за погодженням)

 

Гончарук

Віра Борисівна

-

директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради

 

Дем’янов

Олександр Анатолійович

-

начальник відділу по охороні материнства та дитинства управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради

 

Когутенко

Наталя Миколаївна

-

заступник голови адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради

 

Козловець

Олександр Вікторович

-

старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Миколаївській області (за погодженням)

 

Красножон

Валентин Леонідович

-

заступник голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради

 

Ларенкова

Тетяна Валеріївна

-

головний спеціаліст служби у справах дітей Миколаївської міської ради

 

Пархоменко

Маргарита Петрівна

-

директор Миколаївського благодійного фонду “Любисток” (за погодженням)

 

Теплов

Олексій Леонідович

-

заступник начальника Миколаївського міського відділу з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, підполковник (за погодженням)

 

Тертиця

Інна Григорівна

-

головний спеціаліст управління освіти Миколаївської міської ради

 

Ужва

Антон Анатолійович

-

заступник голови адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради

 

Харитонова

Олена Олександрівна

-

заступник директора – начальник управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Шкуренко

Геннадій Федорович

-

заступник голови адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради

 

 

_______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 16 листопада 2018

№ 361р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про робочу групу з питань координації дій щодо запобігання

та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

 

1. Загальні положення

 

1.1. Робоча група з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі (далі – робоча група) є консультативно-дорадчим органом, утвореним при міському голові з метою вивчення проблемних питань та забезпечення співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в місті Миколаєві, узгодженості заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, підвищення їх ефективності, координації проведення інформаційно-просвітницьких заходів, розроблення пропозицій щодо вдосконалення законодавства та практики його застосування.

 

2. Порядок утворення та діяльність робочої групи

 

2.1. Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658 “Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі”, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

2.2. Робоча група зобов’язана забезпечувати об’єктивність і неупередженість під час прийняття рішень.

2.3. Персональний склад робочої групи затверджується розпорядженням міського голови. За поданням голови робочої групи до персонального складу можуть вноситися зміни.

2.4. Робочу групу очолює голова – перший заступник міського голови, який є координатором з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території міста Миколаєва. Голова робочої групи має заступника.

2.5. Формою діяльності робочої групи є засідання, що проводяться за рішенням голови. Засідання веде голова робочої групи, а в разі його відсутності – заступник голови робочої групи.

2.6. Порядок денний засідання робочої групи затверджується головою робочої групи. Засідання робочої групи є правомочним, якщо на ньому присутні не менше ніж половина її загального складу.

2.7. Члени робочої групи беруть участь у її засіданні особисто. Делегування членами робочої групи своїх повноважень іншим особам забороняється.

2.8. Рішення робочої групи приймається відкритим голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів робочої групи. У разі рівного розподілу голосів ухвальним є голос голови робочої групи.

2.9. Рішення робочої групи оформлюється протоколом, який підписується головою робочої групи або в разі його відсутності – його заступником.

2.10. Член робочої групи, який не підтримує пропозиції (рекомендації) робочої групи, має право викласти в письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

2.11. Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності робочої групи здійснюють виконавчі органи Миколаївської міської ради.

 

3. Завдання робочої групи

 

3.1. До завдань робочої групи належать:

- координація діяльності суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі;

- затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі;

- визначення стану, причин і передумов поширення насильства;

- розповсюдження соціальної реклами з протидії домашньому насильству, дискримінації за ознакою статі;

- проведення інформаційних, інноваційних заходів з метою підвищення рівня поінформованості населення про форми, прояви, причини та наслідки насильства;

- ефективне виявлення та узгоджене реагування на факти вчинення насильства, своєчасне взаємне інформування суб’єктів про факти насильства;

- інші завдання, пов’язані з організацією та проведенням робочої групи.

3.2. Робоча група відповідно до покладених на неї завдань має право звертатись та отримувати в установленому Законом порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань.

3.3. Голова робочої групи:

- організовує роботу робочої групи і здійснює керівництво нею, визначає дату та час проведення засідань, приймає та оголошує рішення про перерву в роботі робочої групи;

- визначає порядок денний засідання робочої групи та приймає рішення щодо включення  питань до порядку денного засідання робочої групи;

- веде засідання, оголошує питання порядку денного, надає та позбавляє слова виступаючих на засіданні робочої групи;

- оголошує проекти рішень та остаточні рішення робочої групи;

- відкриває засідання робочої групи та оголошує засідання робочої групи закритим;

- підписує повідомлення, запити, відповіді, пояснення та інші документи від імені робочої групи на адресу органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, фізичних, юридичних осіб з питань, що стосуються роботи робочої групи;

- виконує інші функції, пов’язані з організацією та проведенням робочої групи.

3.4. Секретар робочої групи:

- складає та оформляє протоколи засідань робочої групи;

- здійснює підрахунок голосів членів робочої групи за результатами голосування з питань порядку денного засідання робочої групи;

- організовує, забезпечує та контролює виконання рішень робочої групи;

- готує документи з питань порядку денного засідань робочої групи і організовує ознайомлення членів робочої групи з документами;

- організовує проведення засідань робочої групи, готує та розсилає повідомлення її членам про проведення засідань;

- приймає пропозиції щодо питань порядку денного засідань робочої групи у письмовому вигляді та невідкладно передає їх голові робочої групи;

- від імені робочої групи готує та надсилає учасникам робочої групи запити щодо надання додаткової інформації, запрошення на засідання робочої групи;

- виконує доручення голови робочої групи, забезпечує належну підготовку матеріалів для розгляду та правильність ведення протоколів засідань;

- виконує інші функції, пов’язані з організацією та проведенням засідань.

 

_____________________________________________________

 Опубліковано: 28 листопада 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: