Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

12 жовтня 2018                                                                                    № 314р

Про внесення змін до розпорядження міського

голови від 21.09.2018 № 280р «Про затвердження

структури департаменту праці та соціального

захисту населення Миколаївської міської ради та

Положень про його структурні підрозділи»

 

Керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Внести зміни до розпорядження міського голови від 21.09.2018 № 280р «Про затвердження структури департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та Положень про його структурні підрозділи»:

1.1. У Положенні про управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- у пункті 1.2 розділу І  слова «відділ трудових відносин» замінити словами «відділ з питань регулювання трудових відносин»;

- пункти 1.4, 1.5 розділу І викласти в такій редакції:

«1.4. Управління забезпечує виконання в межах міста повноважень, встановлених законодавством України, у сфері соціально-трудових відносин, охорони та умов праці, зайнятості населення, здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

1.5. У своїй діяльності управління керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, наказами директора департаменту, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради  підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк»;

 

- розділ 4 викласти в такій редакції:

 

«4. Структура управління

 

 До складу управління входять:

 - заступник директора департаменту – начальник управління        1

- відділ  з питань регулювання трудових відносин                            6

- начальник відділу                                                                                 1

- головний спеціаліст                                                                              5

 

- відділ з питань інспекції праці                                                            6

- начальник відділу                                                                                 1

- заступник начальника відділу                                                             1

- головний спеціаліст  (інспектор праці)                                              4»;

 

- розділ 6 «Права» викласти в такій редакції:

 

« 6.1. Одержувати безкоштовно в установленому порядку від інших виконавчих органів міської ради, органів статистики, підприємств, установ та організацій всіх форм власності (за погодженням з керівниками), документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на управління завдань.

6.2. Ініціювати залучення спеціалістів інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій всіх форм власності (за погодженням з керівниками) до розгляду питань, що пов’язані з виконанням управлінням покладених на нього завдань та функцій.

6.3. Сприяти укладанню колективних договорів на підприємствах, брати участь у веденні колективних переговорів та укладенні територіальних тарифних угод, вирішенні колективних трудових спорів.

6.4. Здійснювати контроль за своєчасним проведенням атестації робочих місць працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці та якістю проведення атестації.

6.5.  Посадові особи,  що  мають повноваження інспектора праці, здійснюють державний контроль за додержанням законодавства про працю з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин».

 

1.2 У Положенні про відділ трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- у назві та за текстом слова «відділ трудових відносин» замінити словами «відділ з питань регулювання трудових відносин»;

 

- пункт 1.3. розділу І викласти в такій редакції:

«1.3. У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, наказами директора департаменту, Положенням про департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради  підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк»;

 

- пункти 3.10, 3.11 розділу 3 викласти в такій редакції:

«3.10. Організує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій з питань, що належать до компетенції відділу в установленому чинним законодавством порядку.

3.11. Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань дотримання вимог чинного законодавства з праці, переваг легальної зайнятості, умов та охорони праці тощо та надає методичну допомогу»;

 

- розділ 4 «Структура відділу» викласти в такій редакції:

 

«4.  Структура  відділу

 4.1. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад директор департаменту у порядку, визначеному законодавством.

4.2. Посадові обов’язки начальника відділу та працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються директором департаменту.

 

До складу відділу входять:

- начальник відділу                                      1

- головний  спеціаліст                                  5».

 

1.3 У Положенні про відділ з питань інспекції праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- пункт 1.2 розділу І викласти в такій редакції:

«1.2. У своїй діяльності відділ керується Конституцією України та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, актами органів виконавчої влади, Положенням про департамент, Положенням про управління та цим Положенням, а також іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк»;

-  пункт 1.4. розділу 1 виключити;

- у підпункті 8.1.1 пункту 8.1 розділу 8 слова «у строки, передбачені законодавством» замінити словами «у порядку, встановленому законодавством».

1.4 У Положенні про управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради розділ 4 «Структура управління» викласти в новій редакції:

 

«До складу управління входять:

- заступник директора департаменту – начальник управління      

 

1

- відділ контролю та розгляду звернень

4

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

 

3

- відділ моніторингу соціальних виплат та сімейної політики

4

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст 

3».

 

 

1.5. У Положенні про відділ моніторингу соціальних виплат та сімейної політики управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- доповнити  розділ 2 пунктами 2.12-2.14 в такій редакції:

«2.12 Надання консультацій громадянам пільгової категорії громадян з питань соціального захисту про порядок вирішення порушених питань.

2.13 Сприяння, у межах власної компетенції, у вирішенні питань ,які порушені пільговою категорією громадян.

2.14. Участь у розробці та супроводженні місцевих програм в межах власних повноважень»;

- розділ 4 викласти в новій редакції:

«4. Структура відділу

 

До складу відділу  входять:

 

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

3».

 

 

 

1.6. У Положенні про відділ контролю, розгляду звернень та роботи з пільговою категорією громадян управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- назву «відділ контролю, розгляду звернень та роботи з пільговою категорією громадян управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради» викласти в новій редакції: «відділ контролю та розгляду звернень управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради»;

- у розділі 2 виключити пункти  2.4, 2.5, 2.6;

- розділ 4 «Структура відділу» викласти в новій редакції:

 

«4. Структура відділу

 

До складу відділу  входять:

 

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

3».

 

 

1.7. Виключити пункт 1.3 розділу І Положень про управління соціальних виплат і компенсацій Центрального, Заводського, Інгульського та Корабельного районів департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 

1.8. Положення про управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

 

-  розділ 4 «Структура управління» викласти в новій редакції:

 

«До складу управління входять:

- начальник управління

1

- головний спеціаліст 

1

- державний соціальний інспектор

1

- прибиральник службових приміщень

1

- водій

 

1

- відділ соціальних виплат

12

- начальник відділу

 

1

- сектор прийому заяв

5

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

1

- спеціаліст 1 категорії

 

3

- сектор прийняття рішень

6

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

3

- спеціаліст 1 категорії

 

2

- сектор автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат

 

3

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

 

2

- відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг

4

- начальник відділу

1

- заступник начальника відділу

1

- головний спеціаліст

2

- сектор по роботі з особами з інвалідністю

3

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

1

- спеціаліст 1 категорії 

 

1».

 

 

1.9. Положення про відділ персоніфікованого обліку та фінансування пільг управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- розділ 4 «Структура відділу» викласти в новій редакції:

«До складу відділу  входять:

- начальник відділу

1

- заступник начальника відділу

1

- головний спеціаліст

2».

 

 

1.10. У Положенні про сектор по роботі з особами з інвалідністю управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

              

- розділ 4 «Структура сектору» викласти в новій редакції:

«До складу сектору  входять:

- завідувач сектору

1

- головний спеціаліст

1

- спеціаліст 1 категорії

1».

 

 

2. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

Перший заступник

міського голови                                                                                       В.І. Криленко

Опубліковано: 29 жовтня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: