Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

13 липня 2018                                                                                      № 610

Про влаштування до прийомної сім’ї на 

спільне проживання та виховання

П.І.Б.,  р.н.

 

         Розглянувши заяву П.І.Б., яка мешкає за (адреса), про влаштування до прийомної сім’ї на спільне проживання та виховання П.І.Б.,  р.н., встановлено наступне.

            П.І.Б. створила відповідні умови для проживання і виховання дитини, належним чином виконує обов’язки прийомної матері.

            Рішенням виконкому Миколаївської міської ради від (дата) № _ П.І.Б.,  р.н., наданий статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Мати дитини, П.І.Б., померла (дата) (свідоцтво про смерть від (дата) І-ФП № _ видане Миколаївським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області). Батько дитини, П.І.Б., позбавлений батьківських прав (рішення Корабельного районного суду м. Миколаєва від (дата), справа № _).

         Довідка служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради від (дата) № __ засвідчує перебування П.І.Б. на первинному обліку.

         Відповідно до довідки служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради від (дата) № __, П.І.Б. власного житла та майна немає.

             Згідно з довідкою служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради від (дата) № __, П.І.Б. має рідну сестру, П.І.Б.,  р.н., яка мешкає за(адреса).

         На даний час дитина є вихованцем комунального закладу «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради.

            З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України                            від 31.01.2007 №  81, ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 №  1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 05.07.2018 № 945/25.01-03 про можливість поповнення прийомної сім’ї, висновку Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 30.05.2018 № 896, рішення комісії з питань захисту прав дитини від 05.06.2018, керуючись пп.2 п.«б» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

         1. Влаштувати з 01.08.2018 до прийомної сім’ї П.І.Б. на спільне проживання та виховання дитину, позбавлену батьківського піклування, П.І.Б.,  р.н.

          2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дитини на П.І.Б. відповідно до п. 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565.

         3. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підписати додаток до договору про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї з прийомною матір’ю П.І.Б., забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання дитини, а також за виконанням прийомною матір’ю умов укладеного договору; забезпечити дитину пільговим оздоровленням; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання дитини.

         4.  Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закріпити за прийомною родиною соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї; забезпечити надання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічної інформації про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

         5. Доручити департаменту фінансів Миколаївської міської ради проводити фінансування департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради для здійснення видатків за рахунок субвенції з державного бюджету.

         6. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення прийомній матері у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дитину, грошове забезпечення прийомній матері щомісячно до 20 числа.

         7. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради  закріпити дільничного лікаря за дитиною; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду, здійснення диспансерного нагляду за прийомною дитиною; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дитини, дотримання прийомною матір’ю рекомендацій лікарів.

         8. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дитини на здобуття загальної середньої освіти;  подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку, знань дитини, наявність шкільного приладдя, сезонного одягу, відвідування дитиною гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомної матері у вихованні дитини тощо.

         9.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на                     начальника служби у справах дітей Миколаївської міської ради               Кравченко Ю.В.

 

Міський голова                                                                                    О.Ф.Сєнкевич

Опубліковано: 23 липня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: