Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

22 червня 2018                                                                                      № 598

Про створення комісії з питань

включення громадян до Єдиного

державного автоматизованого реєстру

осіб, які мають право на пільги,

за фактичним місцем проживання

 

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 “Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги”, постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 “Про облік внутрішньо переміщених осіб”, керуючись пп. 2 п. “б” ч. 1 ст. 34, ч. 6 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Створити комісію з питань включення громадян до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за фактичним місцем проживання та затвердити її склад (додається).

2. Затвердити Положення про комісію з питань включення громадян до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за фактичним місцем проживання (додається).

3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконкому Миколаївської міської ради від 26.08.2011 № 896 “Про створення комісії з питань надання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, пільг на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива за фактичним місцем проживання”.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 22 червня 2018

№ 598

 

СКЛАД

комісії з питань включення громадян до Єдиного державного

автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги,

за фактичним місцем проживання

 

Голова комісії

 

Василенко

Сергій Михайлович

-

директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Заступник голови комісії

 

Харитонова

Олена Олександрівна

-

заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Секретар комісії

 

Петрак

Ірина Олександрівна

-

начальник відділу персоніфікованого обліку та фінансування пільг управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Члени комісії

 

Бєсєдіна

Наталя Анатоліївна

-

начальник відділу персоніфікованого обліку та фінансування пільг управління соціальних виплат і компенсацій Інгульського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Бондаренко

Владислав Павлович

-

представник ради ветеранів Інгульського району м. Миколаєва (за узгодженням)

 

Довгань

Поліна Владиславівна

-

начальник відділу персоніфікованого обліку та фінасування пільг управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Жеріт

Світлана Геннадіївна

-

представник МКП “Миколаївводоканал” (за узгодженням)

 

Зелінська

Світлана Василівна

-

представник ПАТ “Укртелеком” (за узгодженням)

 

Септа

Крістіна Ігорівна

-

начальник відділу з питань кадрової роботи та юридичного забезпечення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Токарчук

Емма Дмитрівна

-

начальник відділу персоніфікованого обліку та фінансування пільг управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Шмідт

Анжела Валеріївна

-

представник ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” (за узгодженням)

 

 

________________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 22 червня 2018

№ 598

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з питань включення громадян до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги,

за фактичним місцем проживання

 

1. Міська комісія з питань включення громадян до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за фактичним місцем проживання (далі – Комісія) утворюється органом виконавчої влади та в своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, рішеннями міської ради та даним Положенням.

2. Комісія утворена при департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради з метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту  громадян, які мають право на пільги.

3. Основними завданнями Комісії є розгляд заяв пільговиків щодо внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (далі – ЄДАРП), за фактичним місцем проживання:

3.1. Прийняття рішень про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового палива за адресою фактичного місця проживання пільговика.

3.2. Прийняття рішення щодо внесення до ЄДАРП пільговиків за адресою фактичного місця проживання.

3.3. Взаємодія з підприємствами – надавачами послуг щодо проведення розрахунків та  відшкодування  витрат за надані послуги  за фактичним місцем проживання пільговика.

4. Основною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться один раз на місяць (за необхідності). Комісія визнається правомочною при участі в засіданні більше половини її членів. Рішення Комісії приймається простою більшістю присутніх на засіданні членів Комісії. Якщо член Комісії не згодний з прийнятим рішенням, він має право викласти свою думку письмово та додати до протоколу.

5. Голова комісії несе персональну відповідальність за належне  виконання членами Комісії завдань і функцій, покладених на неї. Безпосередньо здійснює керівництво діяльністю Комісії. Планує роботу Комісії. Забезпечує (через секретаря Комісії) проведення засідань. Підписує протоколи засідання Комісії.

6. Секретар Комісії веде протоколи засідань комісії. Підписує протоколи та витяги з протоколів засідань Комісії.

7. Заява та документи приймаються та готуються для розгляду на Комісії відділами персоніфікованого обліку та фінансування пільг районних управлінь соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

8. Для прийняття рішення щодо включення до ЄДАРП за місцем фактичного проживання пільговика інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика громадянами до заяви подаються документи,  що зазначені п. 5 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 “Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги”: копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, паспорт та інформація про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких він має пільги та реально ними користується.

Внутрішньо переміщені особи надають копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, видану згідно з Порядком оформлення  і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509.

Факт проживання та склад сім’ї пільговика підтверджується шляхом обстеження матеріально-побутових умов, за результатами якого складається відповідний акт про фактичне місце проживання пільговика, який і є кінцевою підставою для подання документів на розгляд Комісії.

Для забезпечення об’єктивного, неупередженого і всебічного розгляду Комісією справи по суті, заявником на вимогу районного управління соціальних виплат і компенсацій надаються додаткові документи, які не передбачені цим Положенням, але необхідні для прийняття рішення, зокрема дозвіл власника житла на оформлення пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Заявник має право самостійно подати додаткові документи навіть у разі, коли йому не запропоновано подати такі документи для розгляду Комісією.

9. За результатами розгляду кожної заяви Комісією приймається окреме рішення.

10. Після прийняття рішення заява, документи та рішення Комісії долучаються до персональної картки пільговика.

11. Рішення Комісії є обов’язковими до виконання відділами персоніфікованого обліку та фінансування пільг районних управлінь соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

12. Рішення про надання пільг за адресою фактичного місця проживання надається заявнику для подальшого звернення до підприємств – надавачів житлово-комунальних послуг.

13. При розгляді питань про включення до ЄДАРП за адресою фактичного місця проживання заявник (за бажанням) може бути присутній на Комісії при розгляді заяви та документів.

14. Рішення Комісії про включення до ЄДАРП або відмову у включенні до ЄДАРП може бути оскаржено заявником до суду.

15. У разі зміни фактичного місця проживання пільговик обов’язково повинен звернутися до районного управління соціальних виплат і компенсацій  за місцем перебування на обліку для зняття з обліку. У разі, коли у складі сім’ї пільговика відбулися зміни, що потребують коригування включеної до ЄДАРП інформації, він у місячний термін повідомляє про це уповноважений орган.

 

________________________________________________________

 Опубліковано: 4 липня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: