Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

08 червня 2018                                                                                            №  538

Про попередній розгляд проекту рішення

Миколаївської міської ради «Про внесення змін та

доповнення до рішення Миколаївської міської

ради від 21.12.2017 № 32/5 «Про затвердження

міської Цільової соціально-економічної програми

будівництва (придбання) доступного житла

у місті Миколаєві на 2018-2022 роки»

 

         Розглянувши проект рішення Миколаївської міської ради «Про внесення змін та доповнення до рішення Миколаївської міської ради від 21.12.2017 № 32/5 «Про затвердження міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки», керуючись п. 1 ч. 2 ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Винести на розгляд Миколаївської міської ради проект рішення «Про внесення змін та доповнення до рішення Миколаївської міської ради від 21.12.2017 № 32/5 «Про затвердження міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки».

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Диндаренка С.І. , заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сенкевич

 

s-pr-012

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

 

Про внесення змін та доповнення до

рішення Миколаївської міської ради від

21.12.2017 № 32/5 «Про затвердження

міської Цільової соціально-економічної

програми будівництва (придбання)

доступного житла у місті Миколаєві

на 2018-2022 роки»

 

         Розглянувши звернення Миколаївського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» від 29.03.2018 № 253-01 про внесення змін та доповнення до рішення Миколаївської міської ради від 21.12.2017 № 32/5 «Про затвердження міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки», керуючись підпунктом 22 частини першої статті 26 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни та доповнення до міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням міської ради від 21.12.2017 № 32/5 «Про затвердження міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки».

1.1. Абзац одинадцятий Розділу «Визначення проблеми, на виконання якої спрямовано програму» Програми викласти в такій редакції:

«В умовах сьогодення держава не в змозі у повній мірі забезпечити внутрішньо переселених громадян, учасників АТО та їх сім’ї, працівників закладів охорони здоров’я та працівників закладів освіти безкоштовним житлом, тому єдиним можливим шляхом до скорочення кількості зазначених осіб, які не забезпечені житлом, є створення накопичувального та відновлювального ресурсу за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів та фінансової підтримки держави внутрішньо переміщеним особам, учасникам АТО та їх сім’ям, працівникам закладів охорони здоров’я та працівникам закладів освіти.».

1.2. Розділ «Завдання і заходи Програми» викласти в такій редакції:

«Реалізацію Програми передбачається здійснити у період на 2018-2022 роки.

Заходами Програми передбачається впровадження механізму забезпечення доступним житлом громадян, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб та надання державної підтримки або пільгових кредитів працівникам закладів охорони здоров’я та працівникам закладів освіти. Зазначені механізми передбачають надання державної підтримки, яка полягає у сплаті державою або бюджетом м. Миколаєва:

30 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або надання пільгового іпотечного житлового кредиту;

40 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла або надання пільгового іпотечного житлового кредиту для працівників закладів охорони здоров’я та працівників закладів освіти за умови компенсації 20% підприємством, яке бере участь у реалізації Програми;

50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту для громадян, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та абзаців четвертого, шостого  і восьмого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту для громадян, на яких поширюється дія Закону України “Про забезпечення прав і свобод  внутрішньо переміщених осіб”, які отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509.

При цьому громадянин вносить на свій поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку, кошти в обсязі 70, або 60, або 50 відсотків вартості нормативної площі доступного житла відповідно.

Відсоткова ставка фінансування за пільговими іпотечними кредитами на будівництво (придбання) доступного житла, що надаються виконавцем, встановлюється у розмірі 7 відсотків річних.

Відсоткова ставка фінансування за пільговими іпотечними кредитами на будівництво (придбання) доступного житла, що надаються виконавцем працівникам закладів охорони здоров’я та працівникам закладів освіти визначається в залежності від стажу роботи, а саме:

3% річних при стажі роботи понад 20 років;

5% річних при стажі роботи від 10 до 20 років;

7% річних при стажі роботи до 10 років.

Відсоткова ставка фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла, що надаються уповноваженими банками, встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку України плюс 2 відсотки.

Забезпечення на першочергових засадах житлом сімей з інвалідами; сімей з дітьми-інвалідами; сімей, в яких один із членів сім’ї загинув під час проходження військової служби та/або участі в бойових діях в зоні АТО, сімей внутрішньо переміщених осіб, в якій один із членів сім’ї є  учасником АТО.

За участю держави реалізація заходів Програми дозволить до 2022 року забезпечити доступним житлом значну кількість громадян, учасників АТО,  внутрішньо переміщених осіб, працівників закладів охорони здоров’я та працівників закладів освіти.

Завдання і заходи з реалізації Програми наведені у Додатку 3 до Програми».

1.3. У Додатку 3 до Програми слова у назві граф 7-11 «Обсяги фінансування, тис. грн.» замінити словами «Обсяги фінансування, млн. грн.».

1.4. У Додатку 3 до Програми слова у другій колонці «Запровадження механізму забезпечення доступним житлом громадян, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб» замінити словами «Запровадження механізму забезпечення доступним житлом громадян, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, працівників закладів охорони здоров’я та працівників закладів освіти».

1.5. У Додатку 3 до Програми у третій колонці перший абзац слова «Сплата за рахунок коштів державного та/або місцевого бюджету 30 відсотків або 50 відсотків вартості нормативної площі доступного житла для відповідних категорій громадян, визначених завданнями та заходами Програми» замінити словами «Сплата за рахунок коштів державного та/або місцевого бюджету 30, 40 або 50 відсотків вартості нормативної площі доступного житла для відповідних категорій громадян, визначених завданнями та заходами Програми».

1.6. У Додатку 3 до Програми у дванадцятій колонці перший абзац слова «Поліпшення житлових умов громадян, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб» замінити словами «Поліпшення житлових умов громадян, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, працівників закладів охорони здоров’я та працівників закладів освіти».

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку (Бернацького), з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Мотуза), з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології (Концевого), заступника міського голови Диндаренка С. І., заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

Опубліковано: 21 червня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: