Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

26 січня 2018                                                                                              № 88

Про організацію спостереження

та надання допомоги потерпілим

на водній акваторії міста

в зимовий період 2017-2018 рр.

 

З метою підвищення ефективності охорони життя людей на водних об’єктах в зимовий період, на виконання вимог розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 13.11.2017 № 449-р “Про охорону життя людей на водних об’єктах Миколаївської області”, наказу Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 № 301 “Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України”, керуючись пп. 7 п. “а” ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Управлінню з питань НС та ЦЗ населення Миколаївської міської ради (Герасімені):

1.1. Очолити координаційну роботу з організації спостереження та надання допомоги потерпілим на льоду та воді.

1.2. Розробити завдання поста спостереження в зимовий період в межах визначеної акваторії.

 

2. Рекомендувати керівникам баз для стоянки маломірних (малих) суден:

2.1. Організувати спостереження за водною акваторією з метою оперативного інформування рятувальних підрозділів для надання допомоги постраждалим на воді та льоду.

2.2. Провести додаткові інструктажі з черговими вахтової служби із заходів безпеки при експлуатації бази в осінньо-зимовий період та спостереження за водною акваторією.

2.3. Дообладнати пости спостереження первинними засобами надання допомоги на льоду.

 

3. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, які використовують водойми з виробничою, оздоровчою чи спортивною метою, що мають вихід на узбережжя:

3.1. Організувати спостереження за прилеглою водною акваторією в зимовий період.

3.2. Обладнати прибережну смугу попереджувальними інформаційними щитами щодо небезпеки виходу на лід та заборони рибної ловлі.

 

4. Рекомендувати ГУ ДСНС України у Миколаївській області, ДВГРЗ ДСНС України забезпечити оперативне надання допомоги потерпілим на воді та льоду в межах акваторії міста.

 

5. Рекомендувати ГУ Національної поліції в Миколаївській області (Морозу) забезпечити патрулювання узбережжя акваторії річок, у межах м. Миколаєва.

 

6. Інформацію про вжиті заходи надати до управління з питань НС та ЦЗ населення Миколаївської міської ради щомісяця до 20 числа протягом зимового періоду.

 

7. Відділу інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради опублікувати рішення виконкому міської ради в засобах масової інформації.

 

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови за підпорядкуванням.

 

Секретар міської ради                                                                             Т.В. Казакова


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: