Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

12 травня  2017                                                                                   № 358

Про заходи щодо підготовки міського

господарства до роботи в осінньо-

зимовий період 2017-2018 рр. та його

сталого проходження

 

         З метою своєчасної підготовки міського господарства до роботи в   осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. та його сталого проходження, відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України (далі – Мінпаливенерго) та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України (далі – Мінжитлокомунгосп) від 10.12.2008 № 620/378 “Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.12.2008 № 1310/16001, керуючись пп. 1 п. “а” ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

         1. Заступнику міського голови Мкртчяну М.С., заступнику міського голови Омельчуку О.А., заступнику міського голови Шевченку Є.В., директору департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Пальку А.М.:

         1.1. До 25.05.2017 проаналізувати підсумки та недоліки минулого опалювального сезону та вжити заходів щодо їх усунення.

         1.2. Створити міський штаб з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. та його сталого проходження, затвердити його склад (додається).

         1.3. Запровадити систему контролю за станом підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду, звернувши особливу увагу на:

         - забезпечення своєчасного та у повному обсязі проведення установами та організаціями, що фінансуються з місцевих бюджетів, розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги і внесення у разі потреби відповідних змін до кошторисів бюджетних видатків;

         - дотримання підприємствами, організаціями та установами графіків ремонту котелень, тепломереж, систем опалення житлових будинків та об’єктів соціальної сфери;

         - своєчасне укладання договорів на постачання природного газу, вугілля, рідкого палива, електричної, теплової енергії;

         - 100% оснащення багатоквартирних житлових будинків, які отримують централізоване теплопостачання, комерційними приладами обліку теплової енергії;

         - забезпечення контролю за виконанням запланованих заходів щодо проведення керівниками житлово-експлуатаційних підприємств ремонту і забезпечення належного технічного стану внутрішньобудинкових інженерних систем, перевірки димовентиляційних каналів квартир житлових будинків для забезпечення надійності та безпеки індивідуального опалення;

         - вжиття заходів для погашення у повному обсязі всіма категоріями споживачів заборгованості з оплати використаних обсягів природного газу, електричної і теплової енергії, води та наданих послуг з водовідведення, а також забезпечення щомісячної оплати поточного споживання енергоносіїв та за користування житлово-комунальними послугами згідно з договорами з  урахуванням обсягів відшкодування різниці в тарифах на послуги централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення.

         - стимулювання і популяризацію серед населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів можливостей залучення кредитних ресурсів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 № 1056 “Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження” з відшкодуванням частини вартості енергозберігаючих матеріалів з державного та місцевих бюджетів.

1.4. Доручити житлово-експлуатаційним підприємствам, бюджетним установам і закладам створити комісії з перевірки готовності до опалювального сезону згідно з вимогами наказу Мінпаливенерго та Мінжитлокомунгоспу від 10.12.2008 № 620/378 “Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”.

1.5. До 01.10.2017 завершити роботи з ремонту, відновлення, промивки внутрішньобудинкових систем опалення, перевірки і забезпечення належного стану приладів обліку теплової енергії, ізоляції трубопроводів, утеплення підвальних приміщень та місць загального користування житлових будинків, об'єктів соціальної сфери.

1.6. До 01.10.2017 вжити заходів накопичення в необхідних обсягах протиожеледних матеріалів і підготовки спеціальної техніки до роботи в осінньо-зимовий період.

2. Заступнику міського голови Мкртчяну М.С., заступнику міського голови Шевченку Є.В., головам адміністрацій районів Миколаївської міської ради Гладун С.М., Дмитруку В.М., Березі О.Д., Цуканову О.М.:

2.1. До 01.06.2017 розробити та затвердити заходи щодо підготовки господарства районів до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. відповідно до повноважень та організувати дієвий контроль за їх виконанням.

2.2. До 01.09.2017 керівникам підприємств, установ та організацій, які забезпечують сталу роботу систем життєзабезпечення міста, розробити і узгодити з управлінням з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради (Герасіменею) оперативні плани спільних дій, спрямовані на локалізацію та ліквідацію можливих наслідків аварій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення усіх форм власності, забезпечити готовність комунальних аварійно-рятувальних служб до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

2.3. Забезпечити контроль за виконанням заходів по боротьбі зі сніговими заметами, ожеледицею та іншими наслідками стихійних явищ.

2.4. Передбачити залучення спеціалізованої техніки підприємств на боротьбу зі сніговими заметами, закріпити за вулицями, які не обслуговують комунальні підприємства.

2.5. Забезпечити необхідну кількість протиожеледних матеріалів.

2.6. Забезпечити контроль за підготовкою до опалювального сезону 2017-2018 років відомчого житлового фонду та будинків ОСББ.

2.7. Продовжити роботу з переведення житлових будинків, які отримують неякісне централізоване теплопостачання на індивідуальне опалення.

2.8. Створити робочі групи по визначенню матеріального стану власників квартир та осіб з числа малозабезпечених громадян для надання адресної матеріальної допомоги по влаштуванню індивідуального опалення.

3. Заступнику міського голови Шевченку Є.В., керівникам управління охорони здоров`я Миколаївської міської ради, управління освіти Миколаївської міської ради, управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, управлінню у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

3.1. Розглянути можливість налагодження партнерських відносин з потенційними інвесторами щодо реалізації заходів у міжопалювальний період 2017 року, спрямованих на газозаміщення.

3.2. До 15.09.2017 завершити роботи з повірки приладів обліку споживання теплової енергії бюджетних закладів.

4. Заступнику міського голови Турупалову А.В. забезпечити підготовку пасажирського транспорту, тролейбусних, трамвайних мереж та колій до безаварійної роботи в зимовий період, а також засобів по боротьбі зі сніговими заметами на трамвайних коліях, протиожеледних сумішей на об’єктах торгівлі, зупинках транспорту (згідно з повноваженнями).

5. Рекомендувати теплопостачальним підприємствам – ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”, ПАТ “Миколаївська ТЕЦ”:

5.1. Розробити заходи щодо підвищення енергоефективності підприємств теплоенергетики для скорочення обсягів споживання природного газу, з урахуванням переходу на альтернативні види палива.

5.2. До початку опалювального періоду забезпечити накопичення запасів резервного палива (згідно з нормативами), завершити роботи по обладнанню котелень резервними кабельними лініями електроживлення.

5.3. Включити до планів робіт на 2017 рік інвентаризацію теплових мереж для подальшого визначення об’ємів робіт з теплової ізоляції та розробити графіки виконання робіт.

5.4. Забезпечити наявність обігових коштів в розмірі середньомісячної потреби для придбання природного газу.

5.5. Сприяти підготовці житлового фонду та об’єктів соціальної сфери до роботи в зимових умовах.

5.6. Надавати технічні умови для встановлення комерційних приладів обліку споживання теплової енергії у житлових будинках на безоплатній основі.

5.7. Надати пропозиції органам місцевого самоврядування стосовно виведення з експлуатації збиткових джерел теплопостачання і переведення абонентів на альтернативні види палива та інші теплоджерела.

6. Рекомендувати керівникам підприємств та організацій міста некомунальної власності, які мають на балансі житловий фонд та об’єкти соціальної сфери:

6.1. До 01.06.2017 розробити та погодити з адміністраціями районів Миколаївської міської ради заходи з підготовки господарства, яке перебуває на балансі підприємств.

6.2. Провести роботу по укладанню договорів щодо реструктуризації заборгованості населення за комунальні послуги та погашення заборгованості підприємств перед енергопостачальними організаціями.

7. МКП “Миколаївводоканал” ( Дуденку):

7.1. Своєчасно вживати заходів щодо ліквідації підтоплень теплових мереж міста водою та каналізаційними стоками.

7.2. До 15.10.2017 підготувати спецтехніку та обладнання, виконати ревізію водоканалізаційних мереж.

7.3. Включити до планів робіт на 2017 рік ремонт та закриття водопровідно-каналізаційних люків.

8. Рекомендувати ПАТ “Миколаївобленерго” Центрального округу (Сидоренку):

8.1. До початку опалювального сезону забезпечити виконання заходів щодо підготовки до безаварійної роботи ТП, кабельних і повітряних ліній, що подають електроенергію на котельні, житлові масиви та інші комунальні об’єкти, забезпечити наявність резервних кабельних ліній.

8.2. Вжити заходів щодо прийняття на баланс відомчих електричних мереж і ТП.

8.3. Своєчасно виконати роботи з обрізання дерев, які становлять загрозу обриву ліній електропостачання.

9. Відділу інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Олійник) опублікувати дане рішення в засобах масової інформації.

10. Щомісяця, до 14 та 30 числа, починаючи з 15.05.2017, адміністраціям районів Миколаївської міської ради, теплопостачальним підприємствам ОКП    “Миколаївоблтеплоенерго”, ПАТ “Миколаївська ТЕЦ”, МКП “Миколаївводоканал”, управлінню охорони здоров?я, управлінню освіти, управлінню з питань культури та охорони культурної спадщини, управлінню з питань спорту, департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, житлово-експлуатаційним підприємствам надавати департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Пальку) інформацію про стан підготовки житлового фонду, об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, дорожнього господарства до роботи в опалювальному сезоні за формами, визначеними наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.06.2012 № 288.

11. Відділу інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Олійник), відділу координації та громадських зв’язків департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради скласти графік виступів у ЗМІ та на місцевих телеканалах посадових осіб місцевого самоврядування, керівників житлово-комунальних підприємств щодо роз’яснення встановлення тарифів з теплової енергії, водопостачання та водовідведення, про стан житлово-комунального господарства та його підготовку до осінньо-зимового періоду 2017-2018 рр.

12. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконкому міської ради від 13.05.2016 № 403 “Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 рр. та його сталого проходження”.

13. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови Мкртчяна М.С., Омельчука О.А., Шевченка Є.В.,                    Турупалова А.В. згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова                                                                                 О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 12 травня 2017

№ 358

СКЛАД

міського штабу з підготовки міського господарства до роботи

в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. та його сталого проходження

 

Голова міського штабу

 

Мкртчян

Мкртич Самвелович

-

заступник міського голови

 

 

Заступники голови міського штабу

 

Омельчук

Олександр Андрійович

-

заступник міського голови

 

 

Палько

Андрій Миколайович

-

директор департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

 

Секретар міського штабу

 

Балюбаш

Олена Миколаївна

-

головний спеціаліст відділу планування та з координації діяльності житлового господарства управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

 

Члени міського штабу

 

Бондаренко

Ірина Анатоліївна

-

в.о. начальника управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

 

Волков

Ігор Васильович

-

перший заступник голови адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради

 

Галат

Едуард Олександрович

-

начальник інспекції Держенергонагляду в Миколаївській області (за погодженням)

 

Гвозденко

Олександр Павлович

-

перший заступник голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради

 

Герасіменя

Олександр Анатолійович

-

начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

Деркач

Ганна Іллівна

-

начальник управління освіти Миколаївської міської ради

 

Косьянов

Олександр Васильович

-

перший заступник голови адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради

 

Лісовський

Дмитро Валерійович

-

директор КП ММР “Миколаївелектротранс”

 

 

Логвінов

Микола Юрійович

-

в.о. директора ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” (за погодженням)

 

Матвіюк

Олександр Миколайович

-

генеральний директор ПАТ “Миколаївська ТЕЦ” (за погодженням)

 

Мельниченко

Сергій Олександрович

-

директор технічний МКП “Миколаївводоканал”

 

 

Мовчан

Сергій Миколайович

-

головний інженер управління експлуатації газового господарства м. Миколаєва (за погодженням)

 

Начинова

Світлана Олексіївна

-

голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (за погодженням)

 

Осецька

Наталія Віталіївна

-

заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – начальник управління комунального господарства

 

Рєпін

Олександр Володимирович

-

заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – начальник управління житлового господарства

 

Сидоренко

Олег Володимирович

-

директор ПАТ “Миколаївобленерго” Центрального округу (за погодженням)

 

Шамрай

Ірина Валентинівна

-

начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради

 

Яковина

Анатолій Володимирович

-

перший заступник голови адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради

 

 

____________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: