Мапа порталу

Переможці щорічної міської програми «Людина року» за 2014 рік

 

Більш ніж двохсотлітня історія нашого міста знає чимало яскравих і самобутніх особистостей в різних галузях людської діяльності. Є такі люди і сьогодні, і необхідно, щоб про них і про їхні справи було відомо якомога більше.

 

 Саме з цією метою здійснюється щорічна міська програма «Людина року», якій цього року виповнюється дев'ятнадцять років.

 

 Визначення городян, котрі домоглися найбільших професійних успіхів в 2014 році, здійснювалося по одинадцяти номінаціях (охорона здоров'я; засоби масової інформації; культура; мистецтво; фізкультура і спорт; наука і вища школа; середня школа; промисловість та транспорт; будівництво; підприємництво; благодійність). Крім того, враховуючи ситуацію на сході України, були засновані дві спеціальні номінації «Захисник Батьківщини» і «Допомога українській армії». Переможцям номінацій присвоюється звання «Городянин року». Окремо визначається «Людина року» за найбільш значний внесок у життя міста в цілому. Визначення проводилося за допомогою експертного опитування в кожній експертній групі.

 

 Формування груп експертів по кожній номінації вироблялося з числа провідних фахівців у відповідних галузях, представників засобів масової інформації, громадських організацій, депутатів міськради.

 

 Опитування експертів проводилося Центром з вивчення громадської думки «Наваль-Експерт» в два тури.

 

 Експертами першого туру є «Городяни року» минулих років, керівники ЗМІ, творчих спілок та громадських організацій, провідні фахівці з кожної з номінацій - всього у першому турі брало участь 150 експертів. Опитування першого туру проводилося з 1 по 30 грудня 2014 року.

 

 За пропозиціями експертів першого туру були сформовані списки лідерів (по три людини в кожній номінації) для експертного опитування в другому турі, який проводився з 1 по 30 січня 2015 року. Всього в списках експертів другого туру фігурує понад 500 експертів. Однак частина експертів з різних причин (хвороба, відрядження та ін.) не змогли взяти участь в опитуванні. Фактично експертну оцінку номінантам дали 442 експерти, при цьому кожен з них мав можливість висловити свою думку з кількох номінацій. Експертам була гарантована конфіденційність їх відповідей.

 

 Результати експертного опитування виглядають наступним чином:

 

 Номінація «Культура». За результатами 1-го туру лідерами є: Саранчина Світлана Миколаївна, директор міського Палацу творчості учнів; Сичов Олександр Федорович, композитор, співак, заслужений артист України; Філоненко Олександра Геннадіївна, мистецтвознавець.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнана Саранчина Світлана Миколаївна.

 

 Номінація «Мистецтво». За результатами 1-го туру лідерами є: Матійко Олександр Васильович, художник, заслужений художник України; Терещенко Вікторія Петрівна, директор Миколаївського театру ляльок; Чверкалюк Сергій Володимирович, заслужений артист України, актор, режисер Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Чверкалюка Сергія Володимировича.

 

 Номінація «Наука і вища школа». За результатами 1-го туру лідерами є: Одробінський Юрій Володимирович, зав. кафедри дизайну Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв; Рижков Сергій Сергійович, ректор Національного університету кораблебудування ім. адмірала С.О. Макарова; Смирнов Олександр Ігорович, археолог, історик, ст. викладач МНУ ім.В. О. Сухомлинського.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Смирнова Олександра Ігоровича.

 

 Номінація «Середня школа». За результатами 1-го туру лідерами є: Звоник Віра Іванівна, директор школи № 28; Матіюк Микола Георгійович, директор школи № 1 ім. Олега Ольжича; Ушакова Людмила Іванівна, директор школи № 53.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Матіюка Миколу Георгійовича.

 

 Номінація «Фізкультура і спорт». За результатами 1-го туру лідерами є: Бондаренко Антон Валерійович, срібний призер ЧС з веслування; Бортник Олександр Миколайович, чемпіон світу з шахів серед юнаків; Яровий Максим Володимирович, срібний призер Паралімпійських ігор в Сочі.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Бортника Олександра  Миколайовича.

 

 З урахуванням пропозицій експертів, оргкомітет прийняв рішення: за мужність і волю до перемоги також визнати в цій номінації «Городянином року» паралімпійця Ярового Максима Володимировича.

 

 Номінація «Промисловість і транспорт». За результатами 1-го туру лідерами є: Бєлов Вадим Леонідович, генеральний директор фірми «ВЕЛАМ»; Волик Андрій Олександрович, заст. генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з суднобудування та логістики; Швець Олександр Михайлович, директор Миколаївського бронетанкового заводу.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Волика Андрія Олександровича.

 

 Номінація «Підприємництво». За результатами 1-го туру лідерами є: Бєльський Валентин Анатолійович, директор меблевої фабрики «ТК Ренесанс»; Іванова Надія Валеріївна, директор ТОВ «Золотий колос»; Сагайдаков Олександр Михайлович, директор ТОВ «Чорноморська яхтова верф».

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Сагайдаков Олександр Михайлович.

 

 Номінація «Будівництво». За результатами 1-го туру лідерами є: Грачов Валерій Миколайович, директор будівельної компанії ВАТ «Южстрой»; Іванов Дмитро Степанович, директор фірми «Артіль» ЛТД; Федір Петро Геннадійович, генеральний директор заводобудівного підприємства.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Федора Петра Геннадійовича.

 

 Номінація «Охорона здоров'я». За результатами 1-го туру лідерами є: Грачова Марія Георгіївна, заввідділення ендокринології міськлікарні №1; Замлинський Микола Іванович, заввідділення реанімації міськлікарні №1; Сербенюк Галина Іллівна, анестезіолог, заввідділення реанімації ЛШМД.

 

 За результатами 2-го туру «Городянином року» визнано Замлинського Миколу Івановича.

 

 Номінація «Засоби масової інформації». За результатами 1-го туру лідерами є: Гаврилов Сергій Іванович, журналіст, історик, письменник; Головченко Гліб Олександрович, генеральний продюсер телеканалу «ТАК-ТВ»; Гомонюк Євген Дмитрович, фотокореспондент Інтернет-видання «Преступности.НЕТ», журналу «NikLife».

 

 У зв'язку з тим, що за результатами 2-го туру опитування два номінанти отримали однакову кількість голосів, оргкомітет прийняв рішення розділити дану номінацію на дві підномінації (ЗМІ-преса і ЗМІ-телебачення). У підномінації «ЗМІ - преса» «Городянином року» визнано Гаврилова Сергія Івановича. У підномінації «ЗМІ-телебачення» переможцем визнано Головченка Гліба Олександровича.

 

 Крім того, враховуючи численні пропозиції експертів, оргкомітет прийняв рішення за мужність і самовідданість визнати в цій номінації «Городянином року» оператора телекомпанії НІС-ТВ Терещенка Олександра Леонтійовича.

 

 Номінація «Благодійність». За результатами 1-го туру лідерами є: Арахамія Давид Георгійович, підприємець, координатор Ради волонтерів при Міністерстві оборони України; Козир Юрій Борисович, заст. генерального директора групи компаній «Орексім»; Мудрак Олег Іванович, підприємець.

 

 За результатами другого туру «Городянином року» визнано Козиря Юрія Борисовича.

 

 Номінація «Меценат року». Враховуючи пропозиції експертів та громадськості, оргкомітет прийняв рішення за істотний внесок у справу збереження та популяризації Кінбурнської коси, організацію художніх пленерів та художніх виставок визнати «Меценатом року» директора підприємства ТОВ «Універсал-Юг» Дюміна Анатолія Григоровича.

 

  Спеціальна номінація «Захисник Батьківщини». З урахуванням результатів 2-го туру експертного опитування, а також думок городян, висловлених в Інтернет-опитуванні, оргкомітет прийняв рішення визнати переможцями в номінації «Захисник Батьківщини» особовий склад військових підрозділів - учасників бойових дій по захисту незалежності і територіальної цілісності України:

батальйон патрульної служби особливого призначення «Миколаїв» УМВС України в Миколаївській області;

 полк Національної гвардії МВС України;

 79-у окрему аеромобільну бригаду;

 19-й мотопіхотний батальйон;

 36-у бригаду берегової оборони - морська піхота;

 145-й окремий ремонтно-відновлювальний полк.

 

 Спеціальна номінація «Допомога українській армії». З урахуванням результатів 2-го туру експертного опитування та інтернет-опитування городян оргкомітет прийняв рішення присвоїти звання «Городянин року» в номінації «Допомога українській армії»:

 Бірюкову Юрію Сергійовичу, раднику Президента України;

 Арахамія Давиду Георгійовичу, координатору Ради волонтерів при Міністерстві оборони України;

 Вадатурському Олексію Опанасовичу, генеральному директору СП ТОВ «НІБУЛОН»;

 Симченку В'ячеславу Валентиновичу, директору Миколаївського тепловозоремонтного заводу;

 Швецю Олександру Михайловичу, директору Миколаївського бронетанкового заводу.

 

 Номінація «Людина року».

 

 З урахуванням численних пропозицій експертів оргкомітет прийняв рішення визнати переможцем програми «Людина року-2014» особовий склад Миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади.

 

Інформацію про переможців Програми минулих років дивіться на Nikportal.Net

 

Про програму "Людина року"

 

Більш ніж двохсотрічна історія нашого міста знає немало яскравих і самобутніх особистостей в різних областях людської діяльності. Є такі люди і сьогодні, і необхідно, щоб про них і про їх справи було відомо якомога більше.

 

Саме тому здійснюється щорічна міська програма "Людина року", якій цього року виповнюється чотирнадцять років.

 

Визначення городян, що дістали найбільших професійних успіхів, здійснюється за дванадцятьма номінаціями (охорона здоров'я, засоби масової інформації, культура, мистецтво, фізкультура і спорт, наука і вища школа, середня школа, промисловість, підприємництво, фінанси і банківська справа, будівництво і архітектура, добродійність). Їм надається звання "Городянин року". Окремо визначається "Людина року" за найбільш значний вклад в життя міста в цілому. Визначення відбувається за допомогою експертного опитування в кожній експертній групі. Про програму "Людина року"

 


                                                                                                           ОНОВЛЕНО 02.06.2017

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: