Мапа порталу

У мерії пройшла нарада з питань пільгових пасажирських перевезень

23 червня у міськвиконкомі пройшла нарада під керівництвом начальника управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради Івана Присяжного.

Участь у заході взяли керівники фірм-перевізників міста, представники Миколаївської обласної громадської організації «Ліга інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату «Перемогти себе» Ганна Миронюк і Ольга Виноградова, заявники - жителі Миколаєва, які звернулися до міськвиконкому зі скаргами на якість транспортних пасажирських перевезень.

На початку наради Ольга Виноградова нагадала керівникам підприємств-перевізників про необхідність продовжувати інформаційно-роз'яснювальну роботу з водіями маршрутних таксі на тему законодавчо затверджених пільг на проїзд для дітей-інвалідів та супроводжуючих їх осіб. Враховуючи, що через два з невеликим місяці почнеться новий навчальний рік, представники громадської організації вважають, що не зайвим буде ще раз провести лікнеп в колективах водіїв.

Сьогодні на нараді розглядали заяви двох миколаївців, яким відмовили у пільговому проїзді за пенсійним посвідченням. Місцева жителька Лариса Іллівна, якій вже більше 70 років, прийшла до мерії шукати захисту від грубого поводження водія автомобіля №4498, що працює на маршруті №3 (ВКФ «Гуріг-Сервіс»). Чоловік, крім того, що безпідставно відмовив пенсіонерці в проїзді, так ще й, за словами Лариси Іллівни, «витрушував її з транспортного засобу».

Сергій Богун, директор ВКФ «Гуріг-Сервіс», зазначив, що для всіх працівників систематично, кожного понеділка і п'ятниці, проводиться інструктаж, всі ознайомлені із законом про пільгові перевезення та правилами поведінки на маршруті. І водій, про якого йшлося сьогодні, не виняток.

За результатами обговорення події начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради Іван Присяжний рекомендував керівництву підприємства взяти під суворий контроль маршрут №3 та водія, на ім‘я якого надійшла скарга.

Ще одне звернення стосувалося маршрутного таксі, що курсує за маршрутом №21 (номер автомобіля 6285). Як розповів заявник Григорій Якович Фісуненко, водій маршрутки відмовив йому в провезенні за пенсійним посвідченням, а рух продовжив тільки після того, як дві пасажирки заплатили йому 4 гривні за Григорія Яковича.

Іван Присяжний запропонував поспілкуватися з водієм особисто і, якщо інформація підтвердиться, вирішити питання про його звільнення.

Незважаючи на існування проблемних моментів, городяни все ж відзначили значне поліпшення у сфері пасажирських перевезень.

«Завдяки транспортному управлінню, громадськості, підприємствам-перевізникам стало набагато краще. Зараз немає такого відвертого хамства », - зазначив Григорій Якович Фісуненко. Він окремо подякував за роботу водію маршрутного таксі №4151, який обслуговує 40-й маршрут.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/98)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: