Мапа порталу

До 40-річчя пологового будинку №3: в Миколаєві відзначили співробітників закладу

24 квітня 40-річчя з дня створення святкував пологовий будинок №3 м. Миколаєва.

Привітати співробітників закладу завітали заступник міського голови Анатолій Петров та начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай. Вони вручили працівникам грамоти і подячні листи.

Наразі пологовий будинок №3 є одним з ключових медзакладів у місті, який надає медичну допомогу жіночому населенню. Заклад включає в себе 5 стаціонарних відділень, жіночу консультацію та клініко-діагностичну лабораторію. За весь період функціонування закладу прийнято близько 64 000 пологів та проведено 87 050 операційних втручань.

На базі закладу тривалий час функціонувала заочна база підготовки інтернів кафедрою акушерства та гінекології факультету післядипломної освіти Одеського національного медичного університету, завдяки чому пологовий будинок №3 став своєрідною alma mater для більшості лікарів-інтернів області. На сьогодні наказом МОЗ заклад залишається офіційною базою підготовки інтернів за напрямками «Акушерство та гінекологія» та «Анестезіологія». Щорічно близько 8 інтернів проходять заочну частину інтернатури на базі закладу.

Більшість спеціалістів пологового будинку мають вищу та першу категорію. Лікарі беруть активну участь в українських та міжнародних конференціях. Заклад один з перших в області отримав почесний статус «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Активно впроваджуються сучасні технології лікування (малоінвазивна гінекологічна хірургія та урогінекологія). Завдяки придбаному обладнанню розвиток отримала пренатальна інвазивна діагностика (УЗД апарат експерт класу) та мамологічна служба (мамограф).

З 2020 року заклад розробив план розвитку, одним з основних пунктів якого є створення відділення дитячої реанімації, що дасть змогу рятувати життя немовлятам, реагуючи негайно і не витрачаючи час на їх транспортування. Для цього розпочато ремонтні роботи у відділенні новонароджених, проведено капітальний ремонт кисневої мережі закладу, придбано дороговартісне обладнання від системи гіпо\гіпертермії до ШВЛ апаратів, які контролюють подачу кисню пацієнтам вагою від 0,1 кг. За кошти місцевого бюджету, благодійних фондів та організацій акумульовано обладнання для всього відділення.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: