Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: «Я хочу, щоб миколаївський полігон ТПВ став одним з перших в Україні, де б успішно впровадили механізовану переробку твердих побутових відходів»

У найближчому майбутньому робоча група, до складу якої увійдуть експерти з питань переробки відходів, вибере найкращий для Миколаєва проект будівництва сміттєпереробного комплексу. Про це сьогодні, 15 вересня, розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич під час прес-конференції, що пройшла по завершенню Міжнародного інвестиційного форуму з управління відходами.

- Найближчим часом, я сподіваюся, ми зберемо робочу групу з експертів, просто дуже складно знаходити експертів з теми переробки твердих побутових відходів, виробимо механізм і напрямки дій. За результатами роботи виберемо компанію, яка буде підходити за тими критеріями, які виробить робоча група, - сказав Олександр Сєнкевич.

«Часу для експериментів у нас вже немає. Потрібно просто віддавати на аутсорсінг таке питання, як тверді побутові відходи, - додав міський голова. - Нехай цим займаються професіонали, які готові на цьому заробляти, інвестувати і покращувати своє підприємство щодня, а не сприймати підприємство, як спосіб особистого збагачення».

На думку мера, головною перешкодою при реалізації проекту будівництва сміттєпереробного комплексу може стати людський чинник. Разом з тим, Олександр Сєнкевич підкреслив, що готовий захищати цей проект на всіх рівнях і сприяти його реалізації. Адже він просто життєво необхідний нашому місту. Також міський голова висловив сподівання на те, що у Миколаєві якомога швидше буде побудований завод, здатний вирішити «сміттєве» питання: «Я хочу, щоб миколаївський полігон ТПВ став одним з перших в Україні, де б успішно впровадили механізовану переробку твердих побутових відходів. І сьогоднішній форум - це ще одна спроба Миколаївського міського голови публічно визначити переможця цього конкурсу».

Крім того, Олександр Сєнкевич підкреслив, що серед операторів твердих побутових відходів повинна бути конкуренція. Це виключить появу на ринку монополістів, які, захищаючи свої корисливі інтереси, могли б диктувати місту свої умови: «Я не хотів би, щоб одна компанія монополізувала ринок, і у нас був би один оператор твердих побутових відходів. Сто відсотків, має бути кілька компаній. Більш того, вважаю за необхідне покращити нашу абонентську службу, вона повинна належати тільки місту, щоб ми могли оперативно змінювати візника, не змінюючи при цьому абонентські книжки тощо. Щоб у разі перемоги на конкурсі тієї чи іншої компанії, ми могли просто передавати дані абонентів, суму оплати за виконані послуги».

Відзначимо, що у Міжнародному інвестиційному форумі з управління відходами взяли участь 44 організації та компанії, з яких - 25 компаній, що представляють інші міста України, і 5 компаній з іноземним капіталом.

IMAGE FOLDER (/files/News/150916)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: