Мапа порталу

Заступник міського голови Євген Шевченко перевірив умови проживання дітей в двох миколаївських прийомних сім'ях та дитячому будинку сімейного типу

Сьогодні, 26 липня, заступник міського голови Євген Шевченко відвідав дві прийомні сім'ї та дитячий будинок сімейного типу, щоб оглянути умови проживання дітей, а в разі необхідності - допомогти у вирішенні побутових питань.

Такі перевірки проводяться міською владою регулярно. Контроль за умовами утримання і виховання прийомних дітей та дітей-вихованців дитячих будинків сімейного типу здійснює служба у справах дітей Миколаївської міської ради. Начальник служби Ірина Шамаріна зазначає, що для міської влади пріоритетом є сімейні форми виховання. На сьогодні в Миколаєві проживає 923 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. 711 дітей знаходяться під опікою.

На обліку в Миколаєві перебувають 24 потенційні усиновлювачі. За перше півріччя 2016 року усиновлена 31 дитина, 22 - громадянами України, 9 - іноземцями.

Євген Шевченко побував в гостях у прийомних сімей Білих і Каманіних. Анна і Микола Білі виховують двох прийомних дітей - Аліну та Андрія. Аліна цього року була однією з ведучих ХІХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа, вона захоплюється журналістикою. Зараз талановита дівчинка пише книгу «Історія долі», в якій розповість усе, що їй довелося пережити за свої 14 років. Анна і Микола говорять про те, що вони готові відкрити дитячий будинок сімейного типу і взяти на виховання в сім'ю ще декількох дітей.

Марина і Денис Каманіни ще зовсім молоді батьки, їм ледве за 30. Мають двох власних дітей і 4 прийомних. Для того щоб у кожної дитини був власний простір, Денис своїми руками робить капітальний ремонт у приватному будинку, за будинком - великий сад і навіть є місце для басейну. Старший прийомний син Каманіних, 16-річний Андрій, займається воркаутом і досяг в цьому певних успіхів. Щоб хлопець мав можливість тренуватися в будь-який зручний час, прийомні батьки попросили Євгена Шевченка допомогти з придбанням і установкою турніка на сусідньому ігровому майданчику.

У дитячому будинку сімейного типу Ірини та Олександра Мікульшиних зростають 9 прийомних дітей. Стіни кімнат у хлопців і дівчат рясніють грамотами за спортивні та творчі досягнення. Двоє хлопчаків тільки повернулися з оздоровчого табору і з захопленням ділилися позитивними враженнями від свого перебування на відпочинку. Кажуть, годували відмінно, та й нудьгувати без розваг не довелося.

Євген Шевченко розповів, що в Миколаєві створено 15 прийомних сімей та п'ять будинків сімейного типу, в яких виховується 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сьогодні за результатом відвідування прийомних сімей Білих і Каманіних, ДБСТ Мікульшиних, заступник міського голови зазначив, що діти проживають в хороших умовах, отримують необхідний догляд, батьки добре піклуються про їх розвиток.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/debeeste)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: