Мапа порталу

Мистецтво жити: в Миколаєві проходить 8 обласний авторський пісенно-літературний конкурс людей з інвалідністю «Перлини півдня»

Сьогодні, 24 червня, в Миколаєві проходить 8 обласний авторський пісенно-літературний конкурс людей з інвалідністю «Перлини півдня». Люди, яких доля обділила здоров'ям, але обдарувала добрими терплячими серцями, заявляли про себе в кількох жанрах: авторська пісня, проза, поезія.

На сцені Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру люди з особливими потребами читали свої вірші, есе, виконували пісні. Слухаючи їх, розумієш: так, вони не можуть ходити без допомоги, вони не бачать, вони не чують, але вони так тонко відчувають життя, так люблять його, що будь-яка здорова людина може повчитися у них мистецтву жити. Жити, не втрачаючи віри, надії і любові. Жити, вселяючи надію в інших.

Учасників конкурсу привітала Олександра Казакова, вокаліст і музикант, учасниця проекту «Голос країни». Голова обласної ради Вікторія Москаленко і міський голова Олександр Сєнкевич вручили конкурсантам квіти і грамоти.

- Цей конкурс важливий для миколаївців, для людей з інвалідністю та без інвалідності. Для людей з інвалідністю цей конкурс - доказ того, що обласна та міська влада намагаються бути ближче до вас. Сьогодні ми робимо все, щоб збільшити відсоток доступності міста для жителів зі спеціальними потребами. Дійсно, місто всього на 5 відсотків доступний для людей з особливими потребами. Ми зараз робимо пандуси, ремонтуємо ліфти, які не працювали десятиліттями, але цього мало, це та робота, яку потрібно робити протягом десятиліть. Зараз ми активізуємо цю роботу, і місто стане доступнішим, - сказав Олександр Сєнкевич. - Чому цей конкурс важливий для людей без інвалідності? Це стимул зайнятися творчістю, перебороти свою лінь, подолати себе, побачити, що є люди, яким набагато важче. Я вдячний вам за те, що ви показуєте приклад, як можна боротися з труднощами в житті і перемагати їх.

З радістю сьогодні всі вітали Ганну Миронюк, голову Миколаївської обласної громадської організації «Ліга інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату при формах ДЦП». Багато хто бачив проникливе танго на інвалідному візку в її виконанні. Сталося диво: сьогодні Анна на конкурс прийшла, їй більше не потрібна інвалідна коляска.

Організаторами конкурсу виступили Миколаївська обласна організація Спілки організацій інвалідів України, департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, центральна міська бібліотека імені М. Кропивницького, Миколаївська обласна організація Спілки письменників України.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/491)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: