Мапа порталу

У Миколаєві демонтують пам'ятник І.А.Чигрину, приберуть постамент пам'ятника В.І.Леніну з головної площі і повернуть історичну назву обеліску Героям війни 1812 року

24 червня виконком міської ради прийняв рішення про демонтаж пам'ятників і пам'ятних знаків. У Миколаєві будуть демонтовані три об'єкти, виключені зі списків об'єктів культурної спадщини наказом Міністерства культури. Рішення підтримали депутати міської ради на профільній комісії.

Ірина Бондаренко, начальник відділу охорони культурної спадщини управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради, розповіла, що знесенню підлягають постамент і стилобат пам'ятника Леніну (скульптуру офіційно передадуть краєзнавчому музею на зберігання як експонат); пам'ятник І.А.Чигрину, розташований біля автовокзалу (скульптурне зображення також передадуть в музей); обеліск Героям Сиваша.

Останній об'єкт був перероблений з пам'ятника Героям війни 1812 року, встановленого на кошти миколаївців. Тому зараз демонтують тільки таблички з написами про героїв Сиваша і встановлять нові, в пам'ять про учасників війни 1812 року. Гранітні плити, які знімуть, передадуть на постійне зберігання КП «Миколаївська ритуальна служба».

- Плити, зроблені з червоного граніту, будуть акуратно розібрані, а в разі необхідності вони будуть використані з метою економії бюджетних коштів, - прокоментував мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. - У випадку з обеліском Героям Сиваша, ми просто відновлюємо історичну справедливість. А пам'ятник І.А.Чигрину демонтуємо і в майбутньому встановимо в так званому «парку тоталітарного режиму», який на даний момент знаходиться на стадії проектування.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/obelisk)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: