Мапа порталу

Міській лікарні № 4 передали нове обладнання

Сьогодні, 26 травня, презентували сучасний операційний мікроскоп і 12 функціональних ліжок які передали міській лікарні № 4. Обновки придбав благодійний фонд «Планета добра» за сприянням народного депутата Бориса Козиря.

Операційний мікроскоп став новим «бойовим товаришем» для лікарів відділення пластичної та реконструктивної хірургії. Що стосується  функціональних ліжок, то їх розподілили між різними відділеннями лікарні.

За словами медиків, за допомогою такого мікроскопа можна робити операції на мікроциркулярному рівні, тобто зшивати не тільки пошкоджені кінцівки, але і судини, нерви. За рік лікарі відділення пластичної та реконструктивної хірургії лікарні № 4 роблять близько 500 подібних операцій, більшість, використовуючи таке обладнання.

- Сьогодні 4-й лікарні передали таку необхідну допомогу - функціональні ліжка і мікроскоп, який дозволить лікарям якісніше виконувати свої обов'язки, робити більш складні операції. Приємно, що у такий складний час в лікарні з'являється нове обладнання. Хочу побажати колективу лікарні міцного здоров'я, успішної роботи, - сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

«Сьогодні ми стали свідками презентації в лікарні № 4 унікального мікроскопа. Крім мікроскопа ми подарували ще 12 функціональних ліжок, які дозволять полегшити працю наших медсестер, лікарів. Це гуманітарна допомога. Я звернувся до фонду «Планета добра», який співпрацює з іноземними фондами. Це допомога з Франції, а мікроскоп - шведський», - відзначив Борис Козир.

До цього у лікарні № 4 був подібний мікроскоп, але він «старше» подарованого років на 30. Тому медики дуже зраділи такій обновці.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/260516)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: