Мапа порталу

«Комп'ютер хабарів не бере». Олександр Сєнкевич закликав електронізірувати всі управлінські процеси

Сьогодні, 26 травня, в Миколаєві відбулося виїзне засідання Міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль», до  якого входять народні депутати України Ірина Сисоєнко, Борис Козир, Максим Поляков, Тарас Кремінь, Євген Дейд, Вадим Руденко. У засіданні взяли участь представники обласної та міської влади, представники силових структур. Основна тема зустрічі - боротьба з корупцією.

Міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що в Україні створюються всі умови для процвітання корупції і закликав електронізірувати всі управлінські процеси.

- Моя особиста думка, що корупцію в Україні на даний час побороти неможливо. Держава и закони створюють всі умови, для того щоб корупціонер робив свої дії та брав взятку. Ми кажемо це і про держслужбовців, і про службовців місцевого рівня, тому що зарплатня до того спонукає. Середня зарплатня чиновника органа місцевого самоврядування – це десь 2 500 грн. Що на ці гроші можна купити? Майже нічого. Ми кажемо про те, що службовець винен у тому, що бере хабар. Але ж хабар – це справа двостороння, її або вимагають, або її хтось пропонує. На даний час ми можемо поборотися з корупцією лише впровадженням електронного врядування, бо комп’ютер хабарі не бере. Всі процеси, які ми зараз проводимо у міськраді, ми намагаємося електронізувати, теж саме потрібно робити на всіх рівнях державного управління. Впровадження електронних систем виключить можливість чиновника брати участь у процесі, а також впливати на рішення, за яке дають хабар, - вважає мер. - Сьогодні ми зустрічались з ректорами університетів, які допомагали в проведенні День Європи, ми дуже багато спілкувалися про європейські цінності й про те, чому так важливо сьогодні працювати зі студентами. Молоді люди, студенти – це майбутнє Миколаєва. Аби потім не боротися з корупцією, треба зараз вчити молодь принципам: краще розвиватися, підніматися на вищий рівень й знаходити нову роботи, а не очікувати, що тобі дадуть хабар.    

Олександр Сєнкевич зізнався, що йому як міському голові не вистачає іноді інструментів, щоб боротися з корупцією на місцевому рівні. Але він впевнений, що створення такого меж фракційного об’єднання як «Депутатський контроль» допоможе працівникам місцевого самоврядування боротися з корупцією всередині й у тих органах, з якими приходиться стикатися  під час виконання обов’язків.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: