Мапа порталу

Шановні співвласники/користувачі багатоквартирних будинків, які розташовані за адресою: вул. Шевченко, 2/А, вул. Шевченко, 3/1, вул. Шевченко, 3/А та вул. Шевченко, 6/А

ПОВІДОМЛЕННЯ!!!

За результатами проведеного на підставі Постанови КМУ від 16.11.2011 р. № 1173 «Питання надання послуг з вивезення побутових відходів» (яка діяла на момент оголошення конкурсу, далі – Постанова КМУ № 1173 від 16.11.2011 р.) конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів та оцінювання на предмет відповідності кваліфікаційним вимогам конкурсної документації, КП «Миколаївкомунтранс» пройшло конкурсний відбір та згідно Наказу департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради «Про визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів на території м. Миколаєва» від 15 червня 2021 року № 171 визначено виконавцем послуг із вивезення побутових відходів на території Центрального району м. Миколаєва на десять років.

КП «Миколаївкомунтранс» є єдиним офіційним виконавцем послуги з вивезення  побутових відходів на території Центрального району м. Миколаєва, який визначений таким відповідно до вимог чинного законодавства.

Відповідно до ч 1 ст. 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Відповідно до ч. 2 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний  укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом.

Відповідно до абз. 1, 4 ч. 5  ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і послуг з постачання та розподілу електричної енергії), з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання. 

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги. При цьому розміщується повідомлення про місце опублікування тексту договору у загальнодоступних місцях на інформаційних стендах та/або рахунках на оплату послуг. 

Відповідно до положень п. 9 ч. 5 ст. 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» до повноважень зборів співвласників належить прийняття рішень з усіх питань управління багатоквартирним будинком, у тому числі про:

-        вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги (укладення індивідуального та/або колективного договору про надання комунальної послуги).

Відповідно до ч. 1 ст. 14 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» чинне законодавство виділяє наступні моделі договірних відносин:

-        індивідуальна модель договірних відносин, яка передбачає укладення договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами безпосередньо між виконавцем послуг та споживачем (мешканцем/орендарем квартири, будинку, нежитлового приміщення тощо);

-        модель договірних відносин з колективним споживачем, яка передбачає укладення договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами між виконавцем послуг та ОСББ/іншою юридичної особою, що об’єднує співвласників багатоквартирних будинків (від імені та за рахунок всіх співвласників багатоквартирного будинку);

-        колективна модель договірних відносин – договір про надання комунальних послуг, який укладається з виконавцем комунальних послуг за рішенням співвласників (на умовах, визначених у рішенні співвласників (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) та є обов’язковим для виконання всіма співвласниками.

             Враховуючи викладене, просимо співвласників/користувачів багатоквартирних будинків, які розташовані за адресою: вул. Шевченко, 2/А, вул. Шевченко, 3/1, вул. Шевченко, 3/А та вул. Шевченко, 6/А  повідомити КП «Миколаївкомунтранс» щодо прийнятого рішення про обрання моделі організації договірних відносин стосовно послуги з вивезення побутових відходів, а також надати витяг з відповідного протоколу зборів співвласників.

 Зауважуємо, що рішення про вибір моделі договірних відносин приймаються співвласниками багатоквартирного будинку на загальних зборах. Таке рішення оформлюється відповідним протоколом, за формою затвердженою наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.08.2015 № 203. Порядок скликання та проведення зборів врегульовано положеннями Закону України «Про особливості здійснення права власності» (пропонуємо ознайомитись з даним законом тим співвласникам багатоквартирних будинків, головам ОСББ та Управителям, які планують проводити збори та обирати модель договірних відносин).

            З огляду на все вищевикладене, в випадку не повідомлення КП «Миколаївкомунтранс» про обрану модель договірних відносин та не укладання з КП «Миколаївкомунтранс», як з виконавцем комунальної послуги відповідного договору протягом 30-ти днів з дати розміщення даного повідомлення,  співвласники/користувачі багатоквартирних будинків, які розташовані за адресою: вул. Шевченко, 2/А, вул. Шевченко, 3/1, вул. Шевченко, 3/А та вул. Шевченко, 6/А вважаються такими, що приєднані до умов ТИПОВОГО ІНДИВІДУАЛЬНОГО ДОГОВОРУ про надання послуг з поводження з побутовими відходами на територіях Центрального, Інгульського та Заводського районів міста Миколаєва, який є публічним договором приєднання (зі змінами та доповненнями) починаючи з 01 червня 2024 року. 

Фактом приєднання споживача до умов договору (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір, зокрема надання виконавцю підписаної заяви-приєднання (додаток до договору), сплата рахунка за надану послуги, факт отримання послуги тощо або мовчання.

Тариф на послуги з вивезення побутових відходів затверджений  рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради № 1307 від 22.12.2021 р. (зі змінами внесеними Рішенням ВК ММР  № 663 від 23.08.2023 «Про внесення змін до рішень виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 21.11.2019 № 1252 «Про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронення) КП «Миколаївкомунтранс» та від 22.12.2021 № 1307 «Про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими  відходами (вивезення)».

Варто зауважити, що укладання такого індивідуального договору передбачає плату за абонентське обслуговування визначене як платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за обслуговування індивідуальних споживачів послуг.

Станом на дату розміщення даного повідомлення, починаючи з 01 червня 2024 року місячний розмір плати за послуги з вивезення побутових відходів буде складати:

-        28,78 грн.  з розрахунку на одного споживача, з них:

ü  23,79 грн. – за вивезення твердих побутових відходів;

ü  3,33 грн. – за вивезення великогабаритних побутових відходів;

ü  1,66 грн. – за вивезення ремонтних побутових відходів.

-        3,41 грн. з розрахунку на один особливий рахунок – плата за абонентське обслуговування. 

Ознайомитись із умовами публічного договору приєднання КП «Миколаївкомунтранс», Ви можете на офіційному сайті Миколаївської міської ради за посиланням https://mkrada.gov.ua/content/kp-mikolaivkomuntrans.html.  

            Контактні номери телефонів Абонентської служби Центрального району КП «Миколаївкомунтранс» для питань та уточнення інформації:

-        (063) 764-83-50;

-        (063) 286-82-29;

-        (063) 286-82-36

З повагою

Адміністрація КП «Миколаївкомунтранс»


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: