Мапа порталу

Естонські житлові асоціації поділяться досвідом у відбудові зруйнованих війною житлових районів Миколаєва

Органи місцевого самоврядування Миколаєва, а також Харкова та Житомира планують відновити та модернізувати зруйновані війною багатоповерхові будинки, спираючись на досвід та інноваційні технології естонських квартирних товариств.

«Програма розвитку потенціалу та співпраці для відновлення житла в Харкові, Миколаєві та Житомирі» дає нам гарну можливість підтримати наших довгострокових партнерів по співпраці в Україні. Тут стане в нагоді інноваційний досвід Естонії у сфері реконструкції будинків, наприклад, реконструкція зі збірних панелей на заводі», – пояснив керівник проєкту, голова правління Естонської спілки кооперативних житлових асоціацій Андрес Яадла.

Зокрема, буде розроблено щонайменше два описи процесу реконструкції багатоквартирного будинку та розробки спільної діяльності в житловому секторі в кожній проєктній зоні.

«У Миколаєві відновлення житла є пріоритетним, а саме п'яти- та дев'ятиповерхових житлових будинків. Ми робили вибір з урахуванням місцевих стандартів забудови, щоб отримати максимальну вигоду від проєкту», – пояснив головний архітектор Миколаєва Євген Поляков.

Зазначимо, що даний проєкт функціонує з травня 2023 року по жовтень 2024 року. У результаті буде складено щонайменше два описи процесу реконструкції багатоквартирного будинку та розробки спільної діяльності в житловому секторі в кожній проєктній зоні, при розробці якого враховуватиметься естонський досвід реконструкції багатоквартирних будинків.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/170424_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: