Мапа порталу

У Миколаєві відкрилась виставка робіт українських художників “Золотий Буг-2018”, присвячена Дню міста

У п’ятницю, 7 вересня, у виставковій залі Миколаївського міського палацу культури і мистецтв відкрилась виставка робіт українських художників “Золотий Буг-2018”, присвячена Дню міста.

Виставку проводять у Миколаєві вже вдруге. Понад 90 картин, зібраних в експозицію, були створені дванадцятьма українськими художниками під час мистецького пленеру, який проходив у травні 2018 року.

Як зазначають організатори виставки, метою проекту є популяризація Миколаєва як сучасного промислового українського міста, що розвивається в різних галузях.

Захід відвідали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, народний депутат України Андрій Вадатурський, депутат Миколаївської обласної ради Надія Іванова, депутати міської ради, художники та громадськість міста.

- У пленері брали участь художники з різних міст України. Мені дуже приємно, що Миколаїв на їх картинах виглядає надзвичайно гарним, навіть трохи гарнішим, ніж він є насправді. Щоб наше місто було саме таким, яким його зобразили у своїх роботах талановиті майстри, міська влада повинна вирішити багато завдань, що стосуються галузі освіти, культури, медицини. Впевнений, якщо кожен з нас буде наполегливо працювати, то наше місто і країна буде успішною. Дякую усім, хто долучився до організації виставки, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Після вітальних слів міський голова Олександр Сєнкевич та голова облдержадміністрації Олексій Савченко нагородили переможців конкурсу дитячих малюнків - вихованців Миколаївської дитячої художньої школи та школи мистецтв №2, які разом з художниками брали участь у майстер-класах та пленері.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/07092018_5)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: