Мапа порталу

Юрій Гранатуров: «Ми не залишимося байдужими до проблем вимушених переселенців. Завдання влади - допомогти їм швидше повернутися до нормального життя»

У Миколаєві розпочався підготовчий етап реалізації проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві».

З цим проектом міська влада стала одним з переможців грантової програми Європейського Союзу (ЄС) «Підтримка громад, які опинилися під впливом конфлікту в Україні». Учасників програми було близько 80. За її результатами в 11 областях України, і Миколаївській в тому числі, працюють 14 проектів, спрямованих на вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб і громад.

5 березня поточного року виконавчий комітет Миколаївської міської ради підписав контракт з ЄС в особі Європейської комісії, за яким місто отримає більше 264 тисяч євро на вирішення проблем тимчасових переселенців.

-  Завдання міської влади - максимально покращити умови перебування цих людей, - вважає мер Миколаєва Юрій Гранатуров. – Ми не залишимось байдужими до їх проблем і допоможемо швидше повернутися до нормального життя.

Отримані кошти будуть спрямовано на комплексну допомогу людям, які лишилися без домівок – створення гідних умов життя, забезпечення постраждалих із зони конфлікту належним житлом, влаштування дітей до навчальних закладів, сприяння соціально-економічній адаптації переміщених осіб.

Серед першочергових дій, які заплановано керівництвом міста:

- ремонт та оснащення приміщень гуртожитку за адресою: вул. Бутоми, 13-а, яке є соціальним житлом;

- ремонт та оснащення 4 груп в дитячих садках № 52 та № 141 міста Миколаєва;

- оренда 50 квартир для вимушених переселенців;

- забезпечення більше 280 вимушених переселенців та більше 100 дітей одягом, шкільною та спортивною формою, іншими необхідними товарами щоденного вжитку;

- проведення психологічної та психотерапевтичної роботи з людьми, які залишили рідні домівки. Заплановано надати 1500 психологічних консультацій;

- організація тренінгів, які б допомогли людям знайти роботу або започаткувати власну справу.

На сьогодні партнери за проектом проводять відбіркові процедури, щоб визначити людей та компанії, які працюватимуть над виконанням поставлених завдань.

Проект пройшов державну реєстрацію в Мінекономрозвитку та отримав реєстраційну картку проекту міжнародної технічної допомоги.

Спеціалісти вже проводять психологічні тренінги «Підвищення рівня економічної активності як запорука фінансового благополуччя», а також проводяться психологічні консультації вимушених переселенців та сімей вимушених переселенців. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: